dijous, 3 de gener del 2019

Copa Catalana fase Previa 2019





ORGANITZACIÓ: Federació Catalana d’Escacs (FCE)

DIA I HORARI D’INICI
Tota la competició es jugarà en un sol dia, el 13 de gener de 2019, en dues sessions: la sessió del matí començarà a les 9:00 i la sessió de la tarda a les 16,15 hores.

LOCAL DE JOC: Disseny Hub Barcelona, Plaça de les Glòries Catalanes, 38, 08018 Barcelona

PARTICIPANTS
Poden participar tots els equips dels clubs que formen la Delegació de Barcelona, dividits en els grups següents:
  • Divisió d’Honor i Primera Divisió
  • Segona Divisió
  • Preferent
  • Primera Categoria.
  • Segona Categoria
  • Tercera Categoria

INSCRIPCIONS
Mitjançant el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ fins el 10 de gener de 2019, a les 13 h. No s’acceptaran inscripcions fora de termini. Les inscripcions estan limitades per l’aforament del local i s’agafaran per ordre d’inscripció.
Els drets d’inscripció són de 25,00€ per equip. Els equips s'hauran d'inscriure amb la categoria que tenen la temporada 2019 a la Lliga Catalana.

PRESENTACIÓ DELS EQUIPS
Els equips estaran obligats a relacionar tots els jugadors participants, tant els del matí com els de la tarda, en un imprès elaborat a tal efecte (MODEL). El termini màxim per lliurar aquest imprès serà un cop celebrada la tercera ronda. Els equips que no entreguin aquest imprès abans de començar la quarta ronda seran eliminats de la competició. Abans de començar la primera ronda de la tarda es permetrà afegir nous jugadors.
Durant la competició, un jugador no podrà canviar d’Equip, haurà de jugar totes les partides en el mateix equip. Un jugador titular d’un equip no pot jugar en un equip de categoria inferior. La infracció d’aquesta norma seria castigada per alineació indeguda amb la pèrdua del matx 4-0 a efectes de classificació tot i que les partides comptarien per a elo.
La Federació lliurarà a l’àrbitre principal del Campionat els ordres de forces de tots els clubs participants.

ACTES DELS PARTITS
A l’omplir l’acta del partit caldrà posar, a més del nom i cognom del jugador, el número de llista de l’ordre de forces.
L’acta de cada partit servirà a l’àrbitre per conèixer els resultats i els jugadors que disputen cada ronda.
Els equips podran alinear els seus jugadors sense tenir en compte l’ordre de forces. Abans de començar la ronda, els delegats dels equips contrincants fixaran l’alineació de forma simultània. Per poder començar una ronda serà necessària la presència, com a mínim, de dos esportistes.
És molt important la col·laboració dels delegats dels equips amb la confecció correcta de les actes per minimitzar els errors del càlcul de l’elo.

AVALUACIÓ: Torneig vàlid per Elo Català d’Escacs Ràpids i FIDE ràpid.

PREMIS: Es repartiran al finalitzar la competició i hi hauran trofeus per al primer, segon i tercer classificat de cadascun dels grup. 

DIRECTOR DEL TORNEIG: Sr. Antonio López Manzano

EQUIP ARBITRAL DEL TORNEIG: Segons licitació

BASES REGLAMENTÀRIES
1. ALINEACIONS
1.1 La composició dels equips serà com a mínim de quatre jugadors.
1.2 Cada equip podrà comptar com a màxim amb dos jugadors amb bandera FIDE estrangera. Els esportistes amb bandera de la FIDE andorrana no comptaran com estrangers.
1.3 Els equips de la Copa es formen amb els mateixos jugadors que participen a la Lliga Catalana pel que fa a la seva titularitat. En els alineacions, no cal respectar l’ordre de forces, però un titular d’un equip no podrà jugar en un d’inferior categoria, a excepció dels jugadors amb elo 1700 o inferior.
1.4 La Copa Catalana la podran disputar tots els esportistes que figurin a les llistes d’ordre de forces dels equips participants a la Lliga Catalana de l’any en que es juga, inclosos els números bis (amb les restriccions indicades en aquest mateix reglament).
1.5 Aquesta llista d’ordre de forces caldrà tramitar-la el dijous anterior a la primera jornada de la fase prèvia de la Copa Catalana. Per als equips que no hagi tramitat la llista d’ordre de forces en la data prevista, s’aplicarà la llista per defecte dels jugadors que hagi tramitat el club, és a dir, per ordre d’elo i dintre del mateix elo l’ordre alfabètic. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc.
1.6 Els equips de Divisió d’Honor, Primera Divisió, Segona Divisió, Preferent, i Primera, podran dividir-se segons el que a continuació s’indica.
En equips de 10 jugadors, els quatre primers jugadors,  més els bis corresponents, seran titulars de l’equip que es dirà A-1. La resta de jugadors titulars d’aquest equip ho seran de l’equip que es dirà A-2. Només en el cas de primers equips  d’un club es podrà fer també un equip A-3, llavors els titulars del A-2 serien del 5 al 8 de la llista (més els bisos corresponents) i els titulars de l’equip A-3 serien el 9 i 10 jugadors de la llista més dos jugadors dels equips inferiors.
En cas que el segon i següents equips del club sigui també d’una categoria igual o superior a primera, i el club en vulgui dividir l’equip en dos, els equips es diran successivament B-1, B-2, C-1, C-2, etc.
En equips de 8 jugadors els quatre primers seran titulars de l’equip A-1, B-1, etc. i el 4 següents titulars del A-2, B-2,etc.
1.7 És responsabilitat dels delegats dels equips assegurar-se que la llista d’ordre de forces i la composició dels seus propis equips compleix la normativa vigent. En cas que es detecti una alineació indeguda l’equip infractor perdrà totes les partides on s’hagi produït la irregularitat, sense prejudici d’altres sancions que la direcció del torneig, la FCE o els seus comitès de disciplina esportiva considerin necessaris. L’aplicació de la sanció amb la pèrdua d’aquestes partides per a l’equip infractor i la victòria per a l’equip corresponent afectat, no modificarà cap aparellament ja publicat.
1.8. En qualsevol moment l’àrbitre podrà demanar el DNI o document d’identificació similar a qualsevol jugador.

SISTEMA DE JOC
2.1 Es jugarà pel Sistema Suís basat en Valoració a nou (9) rondes, amb sistema de puntuació olímpica (suma de punts per tauler). El descans es comptabilitzarà com a victòria de dos punts i mig (2,5 punts).
2.2 El rànquing inicial es farà, primer per la categoria dels equips i després per ordre alfabétic sortejant la lletra per la qual es comença a ordenar.
2.3 Els aparellaments es publicaran uns minuts després de la finalització de cada ronda. Per tant, si un equip no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a la taula arbitral abans de la finalització de la ronda anterior a la que volen no ser aparellats.

RITME DE JOC
3.1 Quinze minuts per jugador més 5 segons d'increment per jugada – Escacs actius
3.2 El temps de tolerància per la presentació de l'esportista davant del tauler serà de 15 minuts des de l’inici de la ronda.

L’equip o equips que no es presentin a la primera ronda de cada sessió de joc o a dues rondes, tot i que no siguin consecutives, sense causa justificada, restaran eliminats de la competició.

4. DESEMPATS
4.1 Els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:
  • Suma de punts per partit (2 punts guanyat, 1 empatat i zero perdut)
  • Resultat particular
  • Tall de Buchholz 1 [amb ajust FIDE]
  • Buchholz total [amb ajust FIDE]
  • Sorteig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera