dijous, 20 de juny del 2019

Torneig Festa Major, Memorial Jose Antonio Morchon


TORNEIG FESTA MAJOR 2019, MEMORIAL JOSE ANTONIO MORCHON, 16/06/2019


FOTOS DEL TORNEIG

Permeteu-me abans de començar a redactar la crònica un moment per eixugar el meu llagrimal, car no puc evitar que l’emoció em domini tot recordant al nostre company José Antonio Morchon, a qui la mort va decidir endur-se’l massa aviat. Trobem tant a faltar el seu sentit de l’humor! En fi, sigui on sigui el racó del cel on hagi anat a parar, segur que  estarà pacientment esperant-nos a tots amb un tauler i un joc de peces disposat a fer unes quantes partides sense preocupar-nos pel pas etern del temps.
Normalment aquest torneig se juga el diumenge de la Festa major de Corpus de Cornellà, però aquest any coincidia amb la revetlla de Sant Joan, i la Junta va decidir avançar-lo al diumenge anterior. La llàstima és que aquesta data també coincidia amb la celebració del Torneig Actiu Josep Lorente que organitzen els nostre veïns i amics de Sant Boi, un torneig que aplega moltíssima gent. Hem trobat a faltar el tradicional equip de Sant Boi, i segurament d’altres clubs amb jugadors que disputaven l’actiu. No obstant, hem aconseguit que el disputessin fins a 9 equips de cinc jugadors, i ha estat un èxit.
El principal motiu d’orgull ha estat comprovar que aquest anys aconseguíem inscriure sis equips del nostre club en el torneig, un fet insòlit des que tinc memòria, que implica la participació de 30 jugadors del club, que en realitat han estat més, perquè hi ha hagut jugadors que han anat rotant en els equips. I també molt contents de tenir un any més la presència dels nostres amics de Sant Feliu, de Sant Joan Despí i de Torreblanca.  
Aquest any, a més, havíem decidit trencar amb el costum de preparar un Cornellà A, un B, un C, etc, ... Aquest any hem tingut una bona iniciativa: hem preparat equips de diferents idiosincràsies, que lluny de separar, encara enforteixen més els llaços de companyerisme que tenim dins del club, i que a més ha fet que els enfrontament entre els equips fossin més igualats, i que el torneig hagi estat més atractiu  per tots. Així hem tingut un “Cornellà Clàssic”, que recollia l’equip amb els participants més antics del club, un “Cornellà Futur Immediat”, que havia de recollir els cinc jugadors més joves jugant junts, un “Cornellà Padró” amb la presència dels companys que van incorporar-se al club provenint d’aquest club, un “Cornellà Veterans”, amb la presència dels jugadors de més edat del club, un “Cornellà Me apunto”, que recollia l’equip del altres clàssics i catxondos membres del club, i finalment el “Cornellà Ruta 36”, l’equip que vam constituir fa uns anys per demostrar l’orgull de ser el darrer equip del club, i que avui en dia ens trobem entre els millors, ... almenys seguim sent els més catxondos, ha ha ha ,...
El Francisco havia preparat la sala de manera diferent, i la veritat és que feia goig. I evidentment, els primers en arribar avui hem estat els “ruteros”, amb permís del Cañizares, que amb la seva expressió “a mi solo me quereis para subir los equipos” no ha pogut dissimular un petit esbós de gelosia en sentir-se fora del nostre equip, ha ha ha, ... Perquè no tenim equips de 6 membres, sinó el Cañi seria el 6è jugador de la Ruta per decisió de tots, ha ha ha...
El torneig se l’ha endut el Sant Feliu, que ha presentat un equip molt fort, i que ha guanyat amb solvència. El segon lloc se l’ha endut el Cornellà Clàssic, i el tercer lloc, que ha estat més disputat, ha caigut del costat del Torreblanca.
També s’han donat premis als millors taulers. El millor 1r tauler ha estat el nostre company Miquel Tebar; el 2n millor tauler se l’ha endut el David Gomez del Sant Feliu; el 3r millor tauler se l’ha endut el Joaquin Expósito, també del Sant Feliu; el 4rt millor tauler ha estat el Sergio Ruiz del Torreblanca, i el 5è millor tauler ha estat el nostre company Joaquim Peris.
Finalment s’ha donat els premis als millors jugadors de la temporada dels sis equips del Cornellà que han disputat la Lliga Catalana:
Equip F: Ladislau Girona (1r) i Angel Almagro (2n)
Equip E: Jensen Broadbent (1r) i David Terrón (2n)
Equip D: Joan Garcia Guardiola (1r) i José Sáez (2n)
Equip C: Sergio Santamaria (1r) i Salvador Pascual (2n)
Equip B: Marinko Chuturkov (1r) Xavi Boloix (2n)
Equip A: David Miguel Centeno (1r) i Ricard Palacin (2n)
I finalment s’ha donat un premi especial de la temporada a Oriol Puig, pel seu excel·lent torneig en la final de la Copa Catalana, per la seva gran dedicació a la formació dels més petits de l’escola, i per haver renunciat a disputar tornejos per estar al costat dels seus companys donant suport.
I amb aquest esplèndida jornada de diumenge, gairebé donem per closa la temporada, quedant només per disputar-se la final del Josep Boada i el torneig Michel Almendros dels petits.
Esperem que la temporada vinent ens porti la major part d’èxits possibles, i poguem gaudir-los de la millor manera que sabem; amb una encaixada de mans, amb una abraçada o un somriure.
Bon estiu a tots,

PD: aprofito per comentar la participació de companys del club en altres tornejos, encara que només hi ha un actiu amb presència de companys: l’Obert del Foment Martinenc. La 8a ronda no va ser gaire reeixida, ja que van perdre tant en Josep com el Xavi. Aquest últim li va tocar contra una gran promesa del nostres país, un sub-14 amb molt de talent, i tot i que la partida va tenir alts i baixos, al final el Xavi va acabar caient. Esperem que els dos acabin el torneig la setmana vinent amb una victòria.

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera