diumenge, 28 de març del 2021

Campionat Edats 2021, 1a jornada

 

CAMPIONAT D’EDATS 2021, FASE FINAL

1ª JORNADA, 27/03/2021: "El Déu de les coses petites "

En el seu calendari habitual, s’ha acabat celebrant la fase final del Campionat d’edats de Catalunya de l’any 2021. I esperem que s’acabi disputant fins al final sense incidències. A diferència del mes de setembre, en aquesta edició sí que m’ha recordat el de les edicions anteriors que es disputaven a Vilaseca, una mena de microcosmos pensat perquè s’ho passin molt bé els 339 participants al llarg de 6 dies. I potser hagi influït el fet que avui haguem dinat en un restaurant hindú, però m’ha vingut al cap titular la crònica com l’excel·lent obra de l’Arundhati Roy, un llibre que recomano.

Aquest matí hem sortit ben aviat, i hem arribat amb prou temps per assentar-nos poc a poc al lloc. La temperatura no acaba de ser càlida i el dia ha estat més ennuvolat que assolellat. Res a veure amb el que vam viure 6 mesos abans al setembre. Això sí, ens hem tornat a retrobar diversos amics d’altres clubs de tota Catalunya, cosa que és d’agrair, perquè la pandèmia no sembla que hagi d’afavorir els desplaçaments per jugar.

Nosaltres ho hem manifestat repetidament, però cal donar les gràcies a la Federació Catalana per l’esforç que porta a termes per celebrar la cita anyal dels millors jugadors joves del país, en l’emplaçament i les mesures de protecció adequades. I personalment volem donar les gràcies especialment a la Cristina per fer que la Federació faciliti tant la feina als pares.

Salou-Capellans. Entorn del lloc de competició


Igual com l’any passat, la situació epidemiològica ha portat a vàries famílies del club a declinar la participació per evitar riscos. I pel que hem vist, això també ho han patit la resta dels clubs. Hem trobat a faltar a diversos jugadors que tradicionalment fan acte de presències. Totalment comprensible.

Aquest any el Cornellà tornava a presentar només 3 jugadors: en Ferran a sub18, i en Jensen i el David  a sub16.  Avui tenien els tres unes partides molt complicades. Val a dir que el Rafa i jo ens vam comprometre a ficar-nos a la platja en pilota picada si treien 1,5 punts dels 3 possibles. Coses que tenim els homes! Déu ser la pota que ens falta d’un cromosoma, ha ha ha...


Al David li tocava jugar amb negres contra en Juan Alber Garcia Caro, del Club d’Escacs d’Olot, un jugador molt fort, que figura en el lloc núm 6 del rànquing inicial. En David venia molt motivat, i amb cert ritme de competició, doncs ha estat disputant el Tancat d’Esplugues. I venia amb molta confiança. I ha estat el primer en acabar. Ha vingut molt aviat, i anímicament molt tocat. Ha comès una errada greu, en un moviment que precisament tenia estudiat. Avui no les ha pogut contenir, però estic convençut que la ràbia que li ha fer emmarar les seves pupil·les és la mateixa que li fa tenir el caràcter guanyador que té. Poca cosa a comentar de la partida. Abans d’acabar l’obertura ha comès una greu errada que li ha fet quedar amb qualitat de menys. Ha seguit aguantant una estona, però el rival era de força nivell i no ha comès cap imprecisió: l’ha anat collant fins al moment en que l’ha deixat en zugzwang i el David ha abandonat. I el nano repetint: no és haver perdut, que era lo normal, sinó com ho ha fet. Bé, petites experiències que l’aniran curtint.


Poc després ha arribat el bon amic del club, en Javier Montero, del Pallejà, que aquest any ha fet una gran estirada. Quan hem vist com caminava estàvem convençuts de que havia guanyat. I efectivament així ha estat. Ha pujat a l’habitació, i poc després l’hem vist aparèixer de nou, acompanyat de la seva germana Jana i la Sandra (sa mare), i s’han quedat amb nosaltres veient i comentant la partida del Jensen en directe. 


Val a dir que en Jordi Parayre ens ha donat una gran alegria venint a veure'ns i donant suport als nanos. Llàstima que ha hagut de marxar abans que acabessin les partides d'en Ferran i d'en Jensen per no tenir problemes amb l'hora del toc de queda.



Més disputada ha estat la partida del Jensen. A l’igual com l’any passat, li ha tocat jugar la primera partida en un dels primers taulers, i ha estat retransmesa en directe. Jugava amb blanques contra en Cesar Alcalà, del Peona i Peó, actual campió de la categoria. En Jensen venia molt ben preparat, i motivat, i a més sabent que fa un temps ja va ser capaç de guanyar-lo. La partida ha començat amb el Cesar plantejant una Caro-Kahn, i en Jensen jugant una variant secundària que ja ha disputat algunes vegades amb èxit. I el fet és que els dos jugadors ens han donat tot un regal; a la 3a jugada ja havien abandonat totes les línies teòriques disponibles, i la partida es disputaria segons les possibilitats de cada jugador. I en Jensen ha quedat millor a l’obertura. El rival ha  atacant, però el Jensen no s’ha vingut avall i ha jugat de manera activa, amb un cavall molt ben situat i els alfils amb força abast. Els dos rivals lluitaven per mantenir activitat. Dues jugaves imprecises del Jensen li han quedar malament, i les negres han millorat la posició. A mida que ha anat avançat la partida, el desavantatge ha crescut, fins que ha aconseguit coronar. Poc després el Jensen es rendia


El darrer en acabar ha estat el Ferran, amb una partida de gairebé 4 hores contra l’Alex Alcon, del Geva-Cea d’Andorra, El Ferran jugava amb negres, i ha jugat molt bé. Ha plantejat una sòlida defensa, i ha disputat la iniciativa en tot moment. No hem pogut veure ni revisar la partida. Ell comenta que s’ha vist millor durant bona part de la partida, i que es veia convençut de guanyar. De fet s’havia plantejat demanar taules, i ha renunciat perquè ha pensat que no s’ho perdonaria mai. I la igualtat s’ha anat mantenint, fins que en Ferran ha comès una imprecisió que li ha acabat costant una peça i ha abandonat.

Els tres nois no han començat amb bon peu, però demà tindran una bona oportunitat per aconseguir un bon resultat.


Us deixo alguna instàntània més:

Caserna de seguiment


Límit de sis persones per taula

El futur i present del Cornellà
 

Coordinant....

 

Platja de Capellans, davant l'hotel

 

On the road again: 08:00 hora sortida

 

L'Oriol seguint en Jensen

 

Cafeteria convertida en sala anàlisi

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera