dimarts, 4 de maig del 2021

Torneig Nits d'Insòmnia a Cornellà

 

“ESCACS ONLINE”

NITS INSÒMNIA

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Bases del torneig:

1º.  El Torneig

Es disputarà en format online utilitzant la plataforma d’internet de l'aplicació Lichess.com, totalment gratuïta.

El torneig es jugarà el dissabte 8 de maig entre les 22:30 hores i les 00:30 hores de la matinada del diumenge 9 de maig

Durada: 2 hores

 

2º. Cal estar registrat a la Plataforma Lichess

Com registrar-se en Lichess:

a) Des d’un Ordinador o terminal fixe:

1)    Accedir a la pàgina web de Lichess https://lichess.org  

2)    Registrar-se com a usuari, fent servir un nickname, un password i facilitant una adreça de correu electrònic.

3)    Un cop registrat, l’aplicació enviarà un correu a l’adreça indicada amb un link de confirmació, i a partir d’aquell moment ja es pot accedir.

b) Des d’un tauleta o terminals mòbil:

El procés és el mateix, però l’aplicació disposa d’una app pròpia i força útil que es pot descarregar a través de les aplicacions PlayStore o AppStore.

L’app de lichess permet registrar-se i envia igualment l’email de confirmació.

Nota: no cal fer res més ni donar més dades, i l’aplicació no enviarà publicitat de cap tipus.

 

.  Inscripcions:

La inscripció al torneig es farà directament a l’enllaç o link següent:

https://lichess.org/tournament/IC4dzT5q

Per poder jugar és imprescindible unir-se al torneig. La inscripció es podrà fer en qualsevol moment, fins i tot després de l’hora de l’inici del torneig.


4º. Emparellaments:

El torneig es jugarà en un sol grup, i els emparellaments es faran a través del sistema d’emparellaments de l’aplicació.


A l’inici del torneig, els jugadors són emparellats en base al nivell d’ELO, i posteriorment va emparellant els jugadors que van quedant lliures.


(Nota: el ELO és un sistema d’avaluació del nivell de joc d’un jugador. L’aplicació atorga un nivell inicial i aquest nivell va augmentant o disminuint en funció del resultat de les partides (victòria, taules, derrota) i en funció del nivell d’ELO del jugador rival.)


En acabar una partida, cal pitjar l’opció de tornar al torneig per seguir jugant.


La pròpia aplicació va fent automàticament els emparellaments de manera que els jugadors que van quedant lliures són emparellats amb jugadors amb puntuació similar, i ho fa amb criteris de minimitzar el temps d’espera perquè els jugadors siguin emparellats el més aviat possible. Sota aquest criteri, és possible que no es pugui jugar contra tots els jugadors del torneig.


Val a dir que en qualsevol moment un jugador pot optar per posar l’aplicació en pausa, per qualsevol motiu, i tornar a unir-se al torneig més tard


5º.  Dia de joc:


Es jugarà els dissabte 8 de maig de 2021

Horari: de 22:30 hores a 00:30 hores, total 2 hores.

Les partides que no s'acabin en aquest període de temps no puntuaran.


Quan acaba?

El torneig té un rellotge de compte enrere. Quan arribi a zero, es congelen les classificacions del torneig i es proclama el guanyador. Les partides que estiguin en joc han d'acabar, tot i que no compten per al resultat del torneig.


Nota Important: Hi ha un compte enrere de 20 segons per efectuar el primer moviment. Un cop transcorreguts aquests 20 segons, els jugadors que no hagin efectuat el primer moviment perden la partida.

Si la partida acaba en taules durant els primers 10 moviments, no es concediran punts a cap dels jugadors.


6º.  El ritme de joc i inici del torneig:

Les partides seran de 4’ minuts + 2” segons d’increment per jugada feta. És a dir, per cada jugada que faci un jugador se li sumaran 2 segons més de temps.

Com la competició és online, no resulten d’aplicació ni es podran reclamar les errades de col·locar malament una peça, per equivocar-se al marcar la casella, o qualsevol altre problema similar.

L'inici serà a les 22:30 hores.

7º. Com es calculen les puntuacions de cada torneig?

D'entrada, les victòries valen 2 punts, les taules 1 punt i les derrotes 0 punts.

Si es guanyen dues partides seguides, comença una ratxa de puntuació doble, representada per una icona d'una flama. A partir d'aquest moment i mentre segueixi guanyan, cada jugador veurà que els punts obtinguts de les seves partides es doben; és a dir, les victòries 4 punts i les taules 2 punts. Una derrota seguirà valent zero punts.

Per exemple:

Tres victòries seguides valen 8 punts: 2 + 2 + (2 × 2)

Dues victòries i unes taules valen 6 punts: 2 + 2 + (1 × 2)

Dues victòries, una derrota i unes taules valen 5 punts: 2 + 2 + 0 + 1


8º.  La participació en el torneig:

Implica la total acceptació d'aquestes bases. El mateix temps els jugadors participants autoritzen la publicació de les seves dades personals esportives, llistats de resultats, classificacions, participants, partides ... en els diferents mitjans de comunicació de Lichess, Ajuntament de Cornellà o el Club d’Escacs Cornellà


9º. L'organitzador:

Es reserva el dret de canviar qualsevol punt d'aquest reglament.


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera