dissabte, 24 de juliol del 2021

Campionat d'edats sub16 d'Espanya: 3a a 6a Jornada (rondes 6 a 9)

Els gremlins (crònica de Rafa Terrón)



A veure com faig per fer entendre el títol d’aquest darrer lliurament des de Salobreña sub16....

DIA 4: segona part ( ja diuen que les segones parts mai són bones )

Ens havien quedat en la crònica de la jornada amb segona tarda lliure. Jensen havia arribat i havia perdut i no teníem notícia de David encara , que estava jugant amb la campiona d’ Extremadura. Jensen va marxar a la seva habitació amb la seva mare i ens vam quedar en la piscina esperant a David la família Terrón. Aquella era la tarda que anàvem a Almuñecar.  Situats oi ?.

Gairebé quatre hores de partida, i David va perdre. Va sortir seré. La rival l’havia guanyat bé, està clar és una gran jugadora. Enhorabona al contrari i a pensar en la següent partida. Fem aquesta reflexió amb el nen i li diem vagi a buscar a Jensen.

3 minuts després David arriba corrents, alterat, cridant.... que ha sentit un soroll increïble en picar a l’ habitació de Jensen i que Sandra li ha dit sense obrir la porta que avisés als seus pares. Vam sortint corrents Montse i jo i David es va quedar de germà responsable de Marta. En arribar, habitació oberta , senyora de la neteja dins, Jensen assegut sagnant en cames i Sandra revisant cada centímetre del cos del seu petit. Sense comprendre res, la visió de la porta de vidre de la terrassa trencada amb allò que semblava la silueta d’ una persona. Vidre esmicolats per arreu, consternació, nervis, preocupació,... i un valent enmig de l’escena que solament deia a la mare que lamentava "haver-la liada parda". Una mare MARE, ja m’ enteneu, fill ferit... , es va créixer en calma, en saber fer, en com fer-ho, quins passos fer, en quin ordre ... semblava infermera, doctora, psicòloga , controladora  absoluta de la situació que a moments era dantesca, en altres més propis d’ una pel·lícula d’Almodòvar  (Mujeres al borde....) i en altres còpia / paròdia de la pel·lícula dels germans Marx de una nit a l’ Òpera ( recordeu el camerí ple de gent?  ... Más madera...).....

Van passar per allà en la estona llarga  que va trigar en arribar l’ambulància,  personal de neteja, de direcció d’hotel, responsables de la FEDA,.... Jensen, pobre, no sabia on ficar-se, però va aguantar estoicament. Era clar que cap de les múltiples ferides provocades serien d’ una gravetat que el posés en perill. Però era igual de clar que requeria d’atenció mèdica i que segur posarien punts en alguna d’elles. Sandra encara està pensant en el crit que el va aturar abans d’a travessar el vidre sencer, sense ell potser el nen hauria pres encara molt més mal.

Va arribar l’ ambulància i ens van graduar la situació: "lleu" a Salobreña, "important" a hospital Motril i "molt greu" a Granada. Quan la  valoració va ser  Motril ens va donar la tranquil·litat que intuíem però que necessitàvem tenir. Ambulància destí Motril amb la mare en ella. David i Marta van demanar veure al seu amic, estaven molt espantats  i ens va semblar bona idea. Van veure estava bé i feia bromes.... 

A Hospital 40 minuts per donar al crio d’alta en el sistema ,... això d’administracions diferents comporta el seu protocol.... Un cop en el sistema un parell d’hores més fins l’atenció, ja que necessitaven de servei d’infermeria i metge a la vegada, i d’infermers/infermeres amb tema COVID no van sobrats la veritat. Una hora de cures, .... allò que va fer mal al nostre campió va ser l’ anestèsia ( sis punxades segons la mare). Li van cosir la més gran ( 3 punts ) i fins a 10 sumant els altres que no són de fil i agulla en la resta de ferides.  Havien demanat un taxi que casualment va resultar ser aquest cronista en pràctiques i vam pujar de nou a hotel,.... 

I aquí arriba el títol, de la crònica,... No podia mullar-se ni prendre el sol,... en el taxi ja vam fer bromes sobre si podia menjar a partir de les 12 de la nit,....El nostre Gremlin preferit jejejeje

La veritat és que les conyes un cop  passat el tràngol han estat i seran diverses,... des de el superheroi que travessa parets, les dues Torres veient les cames malferides, la mirada de falcó que fa que en un tauler es creixi i vegi la seva presa en forma de peça del contrari, però com sabeu per  les aus el vidre no és allò que vegin millor. ...

Ara podem fer broma, el nen està bé. Ha acabat el torneig perfectament de salut ( l’incordi d’un calmant cada 8 h i renovar cures ). Però tot correcte, no patiu, no us volem espantar. De  fet ho estem explicant ara que ja estan camí a Barcelona. Allà acabaran de treure punts . El proper torneig, a Cotxeres Sants, el  campió ja estarà perfectament, ja veureu.

Vam intentar que canviessin punts de ferides per punts torneig, però inexplicablement l organització es va negar,....jaajajajaja.... Sandra va parlar amb l'Ana Bonals, la nostra delegada, per avisar a l’ organització que el nen havia de jugar amb sabata oberta. No va haver cap problema.... I a seguir.



Dia 5: A MITGES

Jornada matí. David jugava contra un noi de gairebé 1800 FFIDE. Gran patida que va acabar en taules. Molt lluitada.

Jensen va jugar contra un noi de Galícia, molt fort. No va fer la seva millor partida, va perdre.

Arribava la tarda , Jensen va jugar una partida que el rival es va ficar en la seva preparació. Portava més de 20 jugades preparades. Evidentment va guanyar. El treball i esforç sempre té fruits. Enhorabona màquina, a falta d’ una ronda es posa amb 3,5 de 8, a un punt de fer la meitat en la seva estrena. Demà sort 

David va jugar contra un noi d’ Andalusia. La tenia molt millor i va patinar,... li ha passat massa en aquest torneig. Una llàstima. Falta una ronda ...ànims.


Dia 6: MARXEM

Darrera sessió.

Jensen contra un altre 1700 llarg ( com sempre,...). La mitjana de rivals ha estat brutal. Era una noia en aquest cas. Ell portava molt ben preparada la partida, però en aquesta ocasió no es va ficar en la línia principal i es va quedar millor la rival . Avui a la piscina es lamentava Jensen, no va acabar de fer un pla que primer era continu ( taules ) i una jugada més tard era mat en 6 per elll. No el va veure i la millor posició de la rival fruit de l’ apertura, va fer la resta. Una llàstima. Ha jugat a un nivell increïble. Amb 3,5 punts de 9 ( està molt bé ), s’acomiada de la seva primera actuació amb altres 67 punts FIDE a la butxaca. Juntament amb Llinars, quan la FIDE actualitzi no sabran  què ha passat amb aquest noi, jajjaja. Seran més de 150 punts de cop. Enhorabona màquina.


David, jugava contra una altra noia, en aquest cas de menys ELO que ell. Ha jugat molt bé avui  i ha guanyat, es treu la maledicció de perdre sempre la darrera ronda d’ un torneig important. Enhorabona. David també ha fet 3,5/9  i com Jensen amb sensació de poder fer més. Una llàstima, a Benasque es va presentar molt sòlid en les 10 rondes i en aquests torneig s’ ha presentat massa irregular. Una llàstima, continuarem polint. Té molt escacs dins d’ aquest cos que comença a créixer velocitat de vertigen... A preparar-se per cotxeres de Sants, que arribarà en breu i a continuar millorant. Demà al poble de  la iaia ( Carcabuey/Còrdova ) Marta, David i jo mateix jugarem un torneig a 8+3. Ja us contarem. Ànim  campió.


Unes  darreres qüestions... desitjar tota la sort del món a Ferran Puig, el màquina que ha acceptat el repte més gran... si sub16 té nivell, el sub18 millor ni us explico,.... Tota la sort del món i seguiment al nostre màquina.  Londonmachine  SORTTTTTTT.


Destacar que tant Toni com el seu fill Jordi Gallego estan jugant el torneig Open los Molinos a Valdepeñas . Gran paper de moment dels dos. Destacar una partida del seu fill espectacular amb una Petrov de totes les peces en l’ aire espectacular.

Avui el nostre Isaac ha jugat el memorial Joaquim Català a Súria. Ha fet 4,5 punts de 9 quedant el 34 de 70. Partia del 54. Bravo noi, quin futur tens i tenim amb tu .

Agrair el seguiment a les xarxes i personals que molts companys de l’ ACE ( gràcies Javier ) i fora d’ ella ( gràcies Marta ), heu fet dels nostres campions. Tots ajudem a la formació i a la il·lusió de la canalla.


Per últim,... Passo veu al cronista estel·lar, al escriptor entre els escriptors.... Al titular indiscutible en estiu, primavera, tardor o hivern. Aquí us deixo amb Albert Puig que agafa el relleu per fer les cròniques del sub18.

Res més. Un plaer com sempre 

Rafa Terrón

Cronista en pràctiques estiu

Un deixo unes darreres fotos:








Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera