dimecres, 21 de juliol del 2021

Campionat Espanya sub16, 1a i 2a jornada (3 rondes)

CERCANT A BOBBY FISCHER (per Rafa Terrón)


Ja sabeu que m’agrada acompanyar les cròniques d’alguna referència cinematogràfica. Aquest títol, és per mi una de les pel·lícules més encertades que s’han fet del món dels escacs. Com gestionar el dia a dia, la formació, el creixement com a persona i esportista d’ un nen que està cridat a ser un esportista important. En l’obra es parla de com fer l’acompanyament i de com no fer-lo. Cercar un equilibri entre diversió, il·lusió, competició,....què difícil pels nens, què difícil per les famílies i quina responsabilitat per les persones que porten als nens en el seu entrenament personal. Mai s’ha de perdre de vista que allò important és la persona, l’esportista que està darrere és secundari. O així pensem en el club escacs Cornellà quant ens van triar a dos pares ( Albert i jo ) com responsables de l’escola. Tenim molt clar allò que és important. I així treballem. I tant malament no ens va, tenim a dos genials nens participant  a la final d’ Espanya sub16 i en camí un altre en el sub18 ( Ferran ).  A més de  ser tres grans jugadors d’escacs. I al moment d’escriure aquesta crònica ( enmig de la quarta ronda), tenim als dos estrenats en puntuació, havent guanyat una partida de tres cadascun d’ ells i el més important, dels sis rivals, com vaig comentar ahir amb els nostres nens, solament el rival de Jensen de la primera ronda ha demostrat estar a un nivell superior als nostres. Estem amb els millors i no desentonem. No desentonem en res. Som on hem de ser.

Acaben de passar dos nens que han acabat i volien analitzar la partida, estaven triant amb qui dels seus dos professors que estan aquí físicament analitzaven la partida. Les federacions aposten per aquells que són més forts (totes les federacions, les d’aquests dos nois que us explico també). És d’agrair que l’assessorament de la federació catalana s’ofereixi obert en aquests tornejos, però sense subvencions per part d’enlloc, a les famílies no els hi podem demanar més...viatge, hotel, assessorament (150 euros per nen el de la FCE). Així doncs les solucions creatives i voluntàries com el grup de tecnificació de l’escola es presenta com la nostra via a treballar i millorar.  No podem fer més. No en tenim més .

Ahir vaig escoltar a una d’aquestes entrenadores dir als seus deixebles que aquí no es venia a aprendre sinó a guanyar. És molt curiós perquè un parell d’hores abans havia explicat als nostres justament el contrari. Que allò important en un torneig així és aprendre i no fer punts. Tenir la sensació que la millora continua. Que cada torneig es va millorant. I així ho crec. Primer el coneixement, que els resultats ja arribarem. No busquem a Bobby Fischer, busquem la millora diària i si això els fa arribar lluny allò tindran. “Caminante no hay camino, se hace camino al andar". Pas a pas.

Aquí a Salobreña el nivell és molt alt. Ja ho sabíem. Però els nostres han començat a jugar. Poc a poc aniran entenent la dinàmica del mateix, coneixement el  tenen i això es convertirà al final en resultats, estic convençut.

De moment, excursions, convivència, riures ( molts ), emprenyament amb rendiment en partides ( algunes ) ,... dia a  dia de qualsevol  torneig, Tot i que no és qualsevol torneig, és el primer cop que com escola Club Escacs Cornellà portem representació a una final  d’ Espanya. És per sentir-nos orgullosos. Gràcies per seguir-nos, us anirem dient com van els campions.


Rafa Terrón

Cronista pràctiques estiu


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera