Pàgines

dimarts, 27 de març del 2018

Crónica 5a. Ronda Finals Campionat d'Edats

Crònica 5a ronda
Arribem a l'equador de la competició, i els nanos ja tenen el rodatge de com funciona tot plegat.

Hem dinat aviat, i els petits han aprofitat per relaxar-se a la piscina una estoneta. També ho haurien fet els grans si els seus despistats pares haguessin comprovat que a la bossa de platja estaven els seus banyadors. I necessiten menjar molt per omplir els que els deixaven el Rafa i el Francisco, ha ha ha...

I avui el primer en acabar ha estat el David. Ha jugat molt bé, ha guanyat la qualitat, ha aturat les amenaces contràries i ha aprofitat una errada per rematar la partida. Una 2a victòria molt meritòria i es posa amb tres punts. Gran torneig.

La següent en acabar ha estat l'Esther, que també ha aconseguit una victòria molt treballada. Té molt de mèrit perquè ha arribat a un final de torre i 4 peons, en dos flancs, contra torre, alfil i 2 peons. No ho tenia bé, però ha aconseguit ofegar l'alfil i capturar-lo, i després ha aplicat "de collons" la teoria del pont de lucena. Enhorabona Esther.

I els altres tres han perdut. L'Hugo ha tingut la partida igualada en tot moment, però al final s'ha trobat amb una combinació del rival que ha acabat en escac i mat.

El Ferran ha assolit a la tarda diverses fites: la 1a partida en que ha jugat més de 10 minuts, la 1a partida en que ha acabat amb menys temps per jugar (31 minuts) que el rival (1:03), i ... "OJO AL DATO, Solera" la 1a vegada que surt de dama i que juga un sistemilla. No sé si és inconsciència o valor, però s'han de tenir un bon parell per jugar en un torneig tan dur una nova obertura, i el cert és que ha quedat força bé. El problema li ha vingut en el mig joc. Ha anat quedant-se tancat fins que el rival ha ofegat el seu alfil de caselles blanques i a partir d'aquí ha quedat tocat i ha perdut. Necessita unes classes més de sistemilla del mestre Solera, ha ha ha...

I l'últim en acabar, un cop més, l'Oriol. Ha començat bé, disputant la iniciativa i pensant, com de costum. Una petita imprecisió ha permès a la rival situar millor les seves peces, i amb una combinació ha guanyat material. Poc a poc ha anat forçant el canvi de peces, i malgrat que cada cop era més palès el desavantatge, no s'ha rendit i ha intentat fins a darrera hora lluitar per taules, però no se n'ha sortit. Llàstima, perquè de tots cinc és el que més està lluitant, i el que menys sort ha tingut.

En acabar, hem anat tots a la platja. 
Demà al matí, jornada de descans.
Albert Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada