dilluns, 26 de febrer del 2018

5ª Ronda Lliga Catalana 2018



La quinta ronda se nos ponía muy de cara para conseguir ese pleno para el cena-rápidas, y como cada domingo que jugamos en casa el ambiente es espectacular.

Exceptuando el "E", que empató, el resto de equipos ganaron bastante bien, el "A" para no descolgarse de los puestos de arriba, el "C" para consolidar la permanencia, y el "D" intratable, para conseguir el ascenso.

Fallo el "B", y eso que parecía que la cosa pintaba bien, pues el Calaf se presentó con un jugador menos. Pero nuestros rivales, se pusieron rápidamente por delante, y las partidas no salieron del todo como esperabamos, y sufrimos una derrota, que parecía posible un empate.

El "B"  a seguir buscando la permanencia, hay que ganar como mínimo una o dos más.

Os dejo la crónica del Equipo "D"
Saludos
Francisco X. Solera


CORNELLÀ D - SITGES C, 6 A 0

Aquesta era la 5ª jornada de lliga, però per mi era una jornada especial. Era la primera jornada que jugava al Temple, al costat de 37 companys més. Només trobava a faltar en Rafa i als meus companys de la Ruta 36, en Juan Antonio i en Ladislau. 
8:30, i tot un exèrcit de voluntaris preparant i fent lluir el Temple. Tot un goig. I a nosaltres ens toca jugar totalment sols a la sala on els meus nanos fan les extraescolars d'anglès. Esperem que el fred no ens afecti. 
Els nostres rivals arribaven amb dos nens petits i un adolescent, que van jugar prou bé. Tot i això, en Miguel Angel ràpidament aconseguia el primer punt; no puc dir res sobre la seva partida, perquè no em va donar temps de veure-la. La resta de partides estaven igualades, tret de la meva, ja que des de la 3ª jugada ja jugava amb un peó d'avantatge. Val a dir que en honor al Ladis, havia pensat en jugar un "sistemilla", però al final vaig optar per jugar segur i deixar-me de punyetes, ha ha ha ....   
En Juan tenia iniciativa i el nano rival va jugar sense por; en algun moment que em vaig perdre, va aconseguir avantatge i ràpidament va anar a coronar un peó, imposant-se amb un escac i mat, i aconseguint el segon punt. En aquell moment, els equips B, C i E guanyaven. El Cañizares havia aconseguit la seva victòria i ràpidament va venir a donar-nos ànims.
La meva partida ja estava totalment de cara, amb dos peons d'avantatge, dominant l'única columna oberta i fent que el rival tingués les peces restringides. L'Emilio tenia ja avantatge de peça, i el Francisco tenia ja un peó de més. La partida més disputada era la del number one de la Ruta, l'Adrian.
El meu rival decideix avançar els peons del flanc de rei, i jo opto per buscar el canvi de peces. Després d'uns canvis de peces i peons que no li serveixen al rival per alleugeri la pressió, decideixo avançar els peons centrals,i el rival acaba perdent una peça més. La partida està guanyada, però el rival no es rendeix, fins que acabo coronant un peó. Tercer punt al sac. 
L'Emilio té la partida dominada, i simplement es dedica a administrar l'avantatge de la torre de més. El Francisco tenia la partida dominada amb les torres doblades i un cavall centralitzat. I l'Adrian seguia amb la partida igualada. I el Morchon, el Cañi  i jo comentem excitats les partides, ha ha ha ..., fins i tot el Duro ens demana que ens moderem, ha ha ha ...
Els dos nanos de l'equip rival, que ja havien perdut, passen el temps de la millor manera possible: jugant a escacs i en silenci, ... i no puc evitar posar-me amb ells i comentar les jugades que fan, ha ha ha ,,,
L'Emilio aconsegueix canviar les peces i corona un peó, i acabava fent un escac i mat. 4rt punt i victòria assegurada. 
El Francisco ja té dos peons d'avantatge, i els dos són peons passats, lligats i suportats pel rei. És qüestió de temps que acabi imposant-se. El rival de l'Adrian comet una imprecisió i acaba perdent peça, a canvi de dos peons. L'Adrian té una torre, un cavall i 4 peons contra una torre i sis peons. És qüestió de temps que el seu cavall es cruspeixi els peons rivals. No li dona temps. El rival comet una errada queli costa un peó,i acaba rendint-se-
El Francisco segueix apretant, i el seu rival no li queda temps. Avança els seus peons i acaba forçant el canvi de torres que permet deixar un peó passat més que coronarà. Acaba rematant amb un escac i mat amb la dama i un peó.
Resultat final: 6 a 0. 

Llàstima de la derrota de l'equip B, i de l'empat de l'equip E, però molt contents per les victòries de l'A i del C, aquesta última contra un rival directe que pot suposar la salvació.
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera