dijous, 29 de març del 2018

8a. Ronda Finals Campionat d'Edats de Catalunya

Crònica 8a ronda
Penúltima jornada, i aquesta ha estat força positiva. 

El primer en acabar ha estat el David, i precisament ha estat el menys afortunat. Ha jugat bé l'obertura, però se li ha complicat, i el rival li ha aconseguit guanyar la qualitat i dominar la columna. El David tenia una posició de resistència, però el rival li ha anat trencant els peons. No obstant, el rival s'ha complicat la vida, i el David ha tingut fins i tot posició de mat, però no l'ha vista, i ha acabat perdent. Ha sortit tocat, perquè ha vist després que tenia mat, però el nano pot estar orgullós del torneig que està fent.

El següent en acabar ha estat l'Hugo, i avui ha fet una gran partida. Ha tornat a intentar un sistema Londres, i per ser sincers, podríem dir que ha jugat una nova variant, ha ha ha... Ha posat els alfils en unes caselles que no les coneix ni el Pereyra, ha ha ha... Sigui com sigui, ha clavat el cavali i ha avançat e5, aconseguint una peça i destrossant l'enroc. I ha anat poc a poc augmentant la seva superioritat. Amb la partida decidida, ha fet una ilegal en el moment de coronar, però finalment ha fet l'escac i mat. Genial!

Gairebé al mateix temps, ha acabat l'Esther. Jugava contra la seva amiga Judith, i amb el catxondeo amb que han començat, ja pensava que pactarien taules. Però finalment, l'Esther ha capturat una peça, i ha procedit a simplificar, acabant imposant-se. Bona victòria. I ja porta 3 punts i mig.
Ha trigat més en acabar l'Oriol. La seva partida ha estat complicada. El seu rival li ha jugat un sistema Londres i ell ha respost amb una índia de rei. No l'ha jugada molt fina, i ha quedat força tancat.  El rival li ha aconseguit un peó d'avantatge, però l'Oriol ha situat molt bé els cavalls i l'alfil, impedint que aconseguís el domini de la columna. El rival tampoc sabia com entrar, i finalment, després de dues hores i mitja, l'Oriol li ha demanat taules i el rival les ha acceptades. Primer mig puntet, i l'Oriol ha sortit molt satisfet.

I el darrer, un cop més, el Ferran. Avui s'enfrontava a una rival que li ha jugat una anglesa, i el Ferran ha respost per primera vegada a la seva vida, amb una defensa índia de rei. Una defensa que no coneix, i que ha jugat per intuïció, i el cert és que ho ha fet força bé. Ha guanyat la iniciativa i ha aconseguit un peó, però la seva rival ha jugat molt bé i l'ha igualada. S'ha arribat a un final complicat pel Ferran amb torre i tres peons per banda, però la noia els tenia lligats i el Ferran aïllats. El Ferran ha jugat millor que ella i ha forçat les taules. Meritori mig punt.

Llàstima del David, perquè ha faltat poc per aconseguir un ple, i celebrar-ho amb un sopar ràpides, ha ha ha...

Han acabat els nens jugant a les cartes.
👍👍👍
Albert Puig

Enviado desde mi dispositivo Samsung

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera