dimarts, 25 de desembre de 2018

Crónica del 6è Torneig Solidari Nadalenc 2018


CRÒNICA VI TORNEIG SOLIDARI DE NADAL, 2018


Avui, diumenge 23 de desembre de 2018, s’ha disputat el nostre tradicional torneig de Nadal. Enguany ha estat una edició especial per diverses raons:

-      Perquè el torneig se’ns ha fet gran. L’any 2013 vam tenir la idea d’organitzar un torneig infantil, destinat als nanos, i vam improvisar un torneig d’adults a banda perquè juguessin els pares, i durant aquest anys hem anat reunint al voltant de 50 jugadors (25 infants i 25 adults, aprox.). Enguany hem arribat al nostre record absolut de participants: un total de 95 participants, 47 infants i 48 adults. Ha estat un repte meravellós organitzar els espais suficients per donar lloc a tants nanos, així com els respectius familiars.

-        Perquè aquest any hem decidit que volíem aprofitar el reclam del nostre torneig per organitzar una recollida solidària d’aliments. Era el primer any que demanàvem un preu d’inscripció: portar aliments per a la Botiga Solidària de Cornellà, una entitat social que fa una tasca encomiable atenent a més de sis centes famílies a Cornellà que no tenen prou recursos per atendre les seves necessitats bàsiques. I ens plau presumir d’haver arribat a recollir fins a 180 Kg de menjar, gràcies sobretot al gran nombre de participants que hi ha contribuït i a les aportacions d’altres persones vinculades al club que avui no hi podien ser presents, però que han volgut contribuir a la nostra iniciativa solidària.

-        Perquè aquest any hem donat una passa més com a club integrador. Si bé en el nostre Open Vallvé ja havíem facilitat espais per persones amb mobilitat especial, en l’edició del nostre torneig nadalenc s’han incorporat entre els nostres participants una persona autista, un jugador invident, i tres persones amb mobilitat reduïda, provinents d’altres clubs. Per a nosaltres ha estat un orgull ajudar en l’eliminació de barreres i estigmes, organitzant els espais necessaris perquè se sentissin ben acollits. I ens sentim joiosos d’haver tingut el plaer de la seva companyia. Sempre que vulgueu, sereu rebuts amb els braços ben oberts.

-        Perquè en col·laboració amb l’Ajuntament de Cornellà, hem acabat l’acte amb un darrer homenatge al nostre president honorífic, en Pere Parés, que durant 59 anys ha estat ocupant el càrrec de President de la nostra entitat. Ha estat un moment especialment emotiu, mostrant imatges de tota una vida i d’una passió.
Per dur a terme tots aquests reptes, hem tingut un exèrcit de dotze voluntaris que a les 8 del matí ens hem citat al club per enllestir-ho tot: neteja de sales, canviar escombraries, portar més taules i cadires, cobrir les taules amb els “tapetes” de joc, organitzar els espais dels jugadors amb necessitats específiques d’espai, posar taulers, peces i rellotges, posar aigües i polvorons, organitzar la recollida d’aliments, etc... En particular, és d’agrair la col·laboració rebuda del David Miguel, que ha vingut a les 8h per ajudar a preparar el que fos, ha portat una bossa d’aliments per la Botiga, i a les 9:15, amb tot a punt, ha marxat perquè no es podia quedar. Un exemple de que els cracks no es defineixen tan sols pel nombre de victòries que aconsegueixen (i en el seu cas són moltes). Bravo, David!

També hem d’agrair la tasca que han portat a terme la nostra Erika Suárez i el “supercrack” Matias Mingo, del Club de Sant Feliu, que s’han prestat voluntàriament a atendre els nanos a les dues sales de joc en que han estat disputant les partides.

En quant a la vessant esportiva els resultats han estat els següents:
En el grup A, el principal, els dels nanos, que són els veritables protagonistes de la festa, el vencedor del torneig ha estat en Jensen Broadbent, sub-12 del Club d’Escacs Cornellà, que ha fet un torneig excel·lent guanyant totes les partides que ha disputat.

El segon lloc ha estat molt disputat, amb un empat a 5,5 entre quatre jugadors. El desempat ha determinat que el segon lloc fos per Oriol Lacasa, sub-12 del Gran Penya de Vilanova, i el tercer lloc per Ernest Juncosa, sub-14 del Peona i Peó, que han fet un gran torneig.

El premi a la millor fèmina se l’ha endut la Irene Planella, sub-8 del Tres Peons, que ha fet un gran torneig amb 5 punts.

El primer classificat sub-16 ha estat l’Esther Fresneda, del Club d’Escacs Cornellà, amb 4 punts.

El primer sub-14 ha estat l’Artur Orts, del Gran Penya de Vilanova, amb 4 punts.

El primer sub-12 ha estat en David Terron, del Club d’Escacs Cornellà, que ha acabat en 5ª posició al torneig amb 5,5 punts.

El primer sub-10 ha estat l’Ivan Planella, del Club Tres peons, que ha acabat en 4ª posició al torneig amb 5,5 punts.

El primer sub-8 ha estat l’Erik Tello, del Sant Cugat Club d’Escacs, que ha acabat amb 3 punts.

Pel que fa al grup B, dels adults, el vencedor ha estat en Jordi Planella, de l’Esplugues, que ha fet un gran torneig amb 5,5 punts; en segon lloc ha estat l’Ivan Cano, del Club d’Escacs de Barcelona, amb 5 punts; el tercer lloc ha estat pel Jaume Ros, del Club d’Escacs Sant Boi, que ha acabat amb 4,5 punts. La millor participant femenina ha estat la Joana Ros, del Club d’Escacs de Sant Boi, que ha acabat en 4ª posició amb els mateixos punts que el seu germà. El millor sub-18 del torneig ha estat en Quim Martin, del Montcada, que ha acabat amb 2,5 punts, i el millor veterà ha estat l’Emili Albero, del Club d’Escacs Cornellà, amb 3,5 punts.

Un cop més agrair la col·laboració extraordinària rebuda de l’Ajuntament de Cornellà i del Patronat Recreatiu de Cornellà, i agrair la presencia del Secretari Tècnic d’Esports en el moment de cloure l’acte.

Com a epíleg, donar les gràcies als 48 participants que heu vingut a fer-nos companyia al nostre torneig nadalenc. Han estat representats fins a 16 clubs diferents, i per nosaltres és una satisfacció enorme comptar amb una presència tan nombrosa, sent com és un torneig que no només no reparteix premis en metàl·lic, sinó que a més es demana que els participants hi col·laborin amb una finalitat solidària. Les portes del nostre Temple romandran obertes per tots vosaltres.

Finalment, donar les gràcies als pares i mares dels nanos de tots els clubs que hi ha participat: Gran Penya, Sant Cugat, Sant Feliu, Peona i Peó, Tres Peons, Pallejà, i evidentment als del Club d’Escacs Cornellà. Ha estat un plaer organitzar un torneig amb 47 infants, i teniu les portes obertes de casa nostra per tornar quan vulgueu.

A tots, jugadors i acompanyants, desitjar-vos que tingueu un Bon Nadal i que a l’any 2019 s’assoleixin tots els vostres desitjos.

Albert Puig

Les fotos el principi dels comentaris

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera