divendres, 15 de febrer del 2019

Campionat Edats 2019, 4ª jornada


4ª JORNADA FASES PRÈVIES CAMPIONAT D’EDATS 2019, 09/02/19

Darrera jornada, amb una sola ronda a disputar-se avui, a Sant Boi, organitzat pels nostres amics del Molí Nou, en el Centre Cívic de les Campes Blanques.
Foto de grup de jugadors i monitors
Avui hi eren presents tots els participants, a més de tots els monitors, a més del Ferran i l’Oriol: en Jordi, l’Erika, el Ferran, l’Oriol, el Francisco i el Bosco, a més de tenir la presència del nostre president, en Nicolás. 
Després d’esperar l’arribada del Nil i situar-lo al lloc com la resta dels petits, els adults hem anat a l’aventura de la recerca de temple de l’esmorzar desconegut, ha ha ha ..., i Déu n’hi do si l’hem trobat! Ha ha ha ...
Comencem pel més petit de tots, per l’Aithor, l’únic representant que teníem a la categoria de sub-8. Avui no ha tingut sort i ha perdut, però acaba el torneig amb dos punts de tres possibles. Molt bon debut de l’Aithor, que si segueix prestant l’atenció que presta als seus monitors, serà un futur campió.
En aquesta categoria sub-8, la guanyadora ha estat la Irene Planella, d’Esplugues, amb 6 punts, havent guanyat totes les seves partides, en 2n lloc el Jordi Ventosa de Sant Joan Despí, amb 4,5 punts i en 3r lloc en Nil Garcia d’Olesa. 
Seguim pels sub10. En aquesta categoria el club tenia 4 representants, i avui han guanyat tots quatre. Enhorabona! L’Aizan i el Nil només han disputat 3 partides en el torneig. Avui el Nil ha guanyat molt bé i molt ràpidament la seva partida i acaba amb 1,5 punts dels tres possibles. L’Aizan ha trigat una mica però també ha guanyat bé la seva, i acaba amb 2 punts. Bon debut pels dos.
A l’Alba li tocava jugar contra una altra noia i la va guanyar força bé. Acaba el seu primer torneig de debut amb 3 punts, i se l’ha de felicitar, perquè en general ho ha fet molt bé, i ha perdut contra rivals molt més experimentats. La Laia també ha guanyat, i això que li tocava un noi de l’Espluguenc que tenia més punts que ella. Ja de seguida va aconseguir avantatge d’una peça a l’obertura, i va anar poc a poc materialitzant-la fins a guanyar. Acaba amb 4 punts de set possibles en el seu torneig de debut, jugant a molt bon nivell, i com a primera fèmina del grup, que li dona una classificació parcialment o total becada per a la fase final a Vilaseca. Enhorabona Laia.
En la categoria sub-10, el campió ha estat l’Ivan Planella, d’Esplugues amb 7 punts, havent guanyat totes les seves partides, en 2n lloc el Victor Columna de Sant Boi, amb 5,5 punts i en 3r lloc l’Alex Poyan, del Pallejà amb 5 punts.
En la categoria sub-12 no teníem cap representant. I en aquesta categoria el club d’escacs Pallejà ha monopolitzat el podi. El campió ha estat en Javier Montero, amb 7 punts, havent guanyat totes les seves partides; el subcampió ha estat el seu company de club en Diego Fernandez-Huerta, amb 6 punts i el 3r classificat el també company Vladymir Klym, amb 5 punts.

Esperant l'entrega de premis
Normalment segueixo l’ordre d’edats, però en aquesta ocasió saltaré cap als sub-16. L’Oriol avui ha perdut, i ho ha fet contra el Diego López Pizarro, un noi de Cervelló que només fa un any que juga, i ho fa molt bé. De seguida ha quedat malament a l’obertura i no ha pogut fer res. Acaba amb 2,5 punts i en 6a posició. I avui es disputaven en 2n lloc de la classificació el Ferran i l’Esther. Els dos han jugat bé, però el Ferran ha estat més precís, i recordant una combinació que en setmanes anteriors li havia ensenyat el nostre “mestre” Miquel Tebar, en una combinació li ha guanyat la dama a l’Esther, que ja no ha pogut fer res. L’Esther acaba en 4a posició amb 3 punts, darrera del Diego del Cervelló, tercer dels sub-16, que en el final de la festa s'ha unit amb l'Aitana amb el grup de Cornellà, on ens ho passen de conya animant als nostres. En Ferran ha acabat subcampió del torneig amb 4,5 punts i havent fet un bon torneig. L'anècdota l'ha protagonitzat ell, fent-li "la cobra" a l'alcaldesa en el moment que li anava a fer una cosa que detesta: que li facin petons, ha ha ha ... . I el campió de la categoria ha estat el Pau Pueyo, que acaba amb 5 punts, havent guanyat totes les seves partides.
I he deixat pel final la categoria dels sub-14, en la qual tot estava per decidir en la darrera jornada. Començarem amb el Kevin, que un cop més no s’ha pogut treure la pressió del seu debut i ha perdut, acabant el torneig sense cap punt. Llàstima, perquè hauria merescut almenys treure mig puntet en algunes partides, però esperem que no es deixi influenciar i que amb el temps arribaran els bons resultats. Segur. L’Hugo ha aconseguit una bona victòria avui, demostrant amb solvència lo bon jugador que és. Acaba el torneig en 8ª posició en la categoria més disputada, amb 4 punts de 7 possibles, empatat a punts amb el 5è, 6è, 7è i 9è lloc.
El David havia tenia una partida molt important, perquè depenent del resultat de la seva partida i de la dels altres podia acabar en la 2a posició o en la 7a o 8a posició. I avui el David ha estat sensacional. Ha jugat una partida molt seriosa, i no ha donat cap opció a la seva rival, l’Angela de Sant Boi. Acaba el torneig entrant al podi en 3a posició, amb 5 punts de 7 possibles, i amb un nivell de joc espectacular. És una de les perles que tenim al club, que encara s’ha de pulir, però que ja comença a brillar amb llum pròpia, i que esperem que en els propers anys ens doni moltes alegries.
I arriba el torn del Jensen. Arribava a la darrera partida imbatut havent guanyat totes les partides i ja classificat per la fase final de Vilaseca. En tenia prou amb unes taules per aconseguir el primer lloc, ... però ell volia guanyar. Pel seu caràcter i perquè si guanyava podia beneficiar al seu amic David a aconseguir el 2n lloc. S’enfrontava al Marc Jordan de Sant Boi, un noi més experimentat i un any més gran, que ha fet una gran progressió en el seu joc. I la veritat és que el Jensen ha arriscat com de costum per buscar la victòria, però s’ha trobat amb un rival complicat, i ha quedat en desavantatge. En Marc ha estat apretant buscant la victòria, i ha aconseguit una 2a peça d’avantatge. La partida estava complicada, però el Jensen ha tirat del seu geni, i ha aconseguit amb una forquilla de peó capturar un cavall. La partida seguia complicada, però el Jensen no estava disposat a rendir-se. I al cap d’unes jugades, aconsegueix amb una bona combinació capturar la segona peça i anivellar la partida. En aquell moment ofereix les taules i el seu rival les accepta. Unes taules molt meritòries del Jensen, que donaven el subcampionat al Marc Jordan, amb 5,5 punts, ... i que certificaven que el campió sub-14 era el Jensen, ... oeé, oeeé, oeeé, .... Acaba el torneig imbatut amb 6,5 punts de 7 possibles, i amb un nivell de joc espectacular. Com els seus companys de categoria, és de primer any, i també constitueix un diamant en brut que cal polir. 
Els nostres campions. Talent en estat pur!

I acabo amb la meva reflexió final del torneig. Respecte la competició, jo trobo que hauríem de buscar una fòrmula que fes més atractiva aquesta competició. El fet que es jugui durant quatre dissabtes al matí fa que molts nens i nenes no puguin jugar (o no puguin pujar totes les rondes) per coincidència amb altres disciplines esportives que majoritàriament es disputen els dissabtes al matí. Potser caldria estudiar la fòrmula similar a la fase final, en una trobada d'un o dos dies seguits fora de la temporada escolar (durant les vacances escolars de Nadal). D'altra banda resulta trist que hi hagi hagut només dos representants de sub-18 i no s'haig pogut fer la competició. Podria haver-se buscat una fòrmula alternativa, com fer un sol grup sub-16 + sub-18, i premiar als millors de cada categoria. Respecte als representants del club, començaré pels petits. Al Club d'Escacs de Cornellà ens sentim molt satisfets de tornar a tenir una bona colla de nens i nenes en el primer any de formació, i molt contents d'haver-ne vist a sis d'ells disputant la seva primera experiència en el campionat d'edats, i d'haver-ho fet tan bé. Aquest bon paper demostra el bon treball que s'està fent amb ells per part dels joves monitors. I respecte els representants més experimentats, estem molt satisfets de la progressió en el joc de tots sis. Els sis formen una gran pinya i l'èxit del tres campions no s'explica sense la competitivitat que s'han trobat entrenant amb els altres tres, ni tampoc sense la mà del Jordi Parayre, que a més d'ensenyar-los els conceptes tècnics, els ha sabut generar l'autoconfiança necessària per  a competir. Tres han aconseguit situar-se al podi de les seves respectives categories. Els tres s'ho han merescut, perquè estan en un nivell de forma extraordinari, i han tingut una progressió a l'alça en el seu nivell de joc. Ens omple de satisfacció comprovar que el futur del club el tenim ben assegurat. Estic convençut que la majoria dels que han disputat el torneig no trigaran gaire temps en ocupar un lloc en el primer equip del Cornellà. 

Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera