dimarts, 7 de maig del 2019

2a jornada Copa Social Josep Boada


CRÒNICA 2a JORNADA COPA SOCIAL ACTIU JOSEP BOADA, 06/05/19



Segona jornada de Copa, i hem tingut de tot: grups amb tot definit, grups amb res decidit, i alguna que altra “sorpresa relativa”.
Comencem pel grup A, curiosament el meu. I començo per dir que jo mateix he protagonitzat la sorpresa de la jornada, guanyant la primera partida al David, el favorit del grup. El cert és que m’ha sortit una partida rodona; he tingut la paciència que normalment em falta, i he aconseguit un avantatge basant-me en un concepte après en sessions amb l’Escandell: el domini absolut de la columna. Això m’ha permès restringir el joc del rival, que ha acabat cedint una qualitat per obrir el seu joc, a costa d’un peó central que han anat avançant. En David no m’ho ha posat fàcil, però he mantingut la iniciativa i he acabat guanyant un punt. En la segona partida no he tingut la mateixa paciència; ell ha jugat molt agressiu i ha aconseguit restringir-me el rei. He buscat contrajoc però ell no ha cedit la iniciativa i m’ha acabat entrant. En el segon matx, el Sergio i el César es jugaven l’accés, i el matx ha estat ben disputat. El Sergio s’ha imposat amb blanques, aconseguint un punt que li val mitja classificació. La segona partida ha estat més disputada. El César amb blanques ha anat collant al Sergio, però aquest s’ha defensat com un lleó, i mica en mica ha anat creant les seves amenaces. Al final el Sergio ha acabat forçant unes taules per repetició de moviments. El grup A l’encapçala el Sergio amb 3,5 punts, seguit del David amb 3 punts, jo mateix tinc 1 punt i el César 0,5. El Sergio ja està classificat, i només un miracle evitaria que el David no fos el segon, de manera que en la darrera jornada el Sergio i el David es jugaran el primer i segon lloc del grup, i el César i jo ens jugarem aconseguir el màxim de punts possibles de cara al torneig suís de consolació.
En el grup B ha quedat clar que res està clar. Mare de Déu quin grup més complicat. El Javier s’enfrontava al Mario, que ha tornat a donar la sorpresa aconseguint un punt. En l’altre matx, el Xavi i el Francisco han disputat el seu particular ball de bastons, i també ha acabat amb un punt per tots dos. En aquest grup, res no està decidit i tots poden quedar classificats o eliminats. En Xavi està al davant amb 3 punts, el Francisco i el Mario tenen 2 punts, i el Javier té un punt. En la darrera jornada, el Xavi s’enfrontarà al Mario, i el Francisco al Javier. Grup totalment obert.
En el grup C no hi ha hagut gaires sorpreses. El David s’ha imposat clarament al Ferran en les dues partides, s’assegura la classificació. El matx més decisiu era el que protagonitzaven l’Antonio i el Rafa. La primera partida, amb l’Antonio amb blanques,  ha acabat en taules. La segona partida també ha estat molt disputada, i ha estat força interessant, ja que l’Antonio havia optat per jugar amb tres peces i torre contra dos torres i peça i un peó. El Rafa ha intentat obrir la posició del rei rival, sense èxit, mentre les peces de l’Antonio anaven millorant. Al final s’ha imposat l’Antonio. El grup queda amb el David en 1r lloc amb 3,5 punts i l’Antonio en 2n lloc amb 2,5 punts, i el Ferran i el Rafa tenen tots dos 1 punt. En la darrera jornada s’enfronten l’Antonio i el David, i el Rafa i el Ferran. Si l’Antonio no puntua, corre el risc de quedar fora si el Rafa o el Ferran guanyen les dues partides.

En el grup D, tot ha quedat totalment decidit. El Matías ha guanyat les dues partides al Jordi F, i el David ha guanyat també les dues partides al Jordi B. En aquesta última, però, el matx l’ha acabat decidint el rellotge: partida molt disputada, en la que el Jordi Bise estava millor, però aquest cop no ha sabut gestionar el temps com de costum, i li ha caigut la bandera. Al davant del grup ja estan classificats el Matías i el David, que es disputaran el primer lloc, mentre els dos Jordis s’enfrontaran amb la vista posada en el torneig suís.
En el grup E, s’ha produït una relativa sorpresa: l’Antoni ha aconseguit guanyar les dues partides al Salva. En l’altre enfrontament, el Miquel ha derrotat amb claretat a l’Eliecer. El grup queda amb el Miquel en 1r lloc amb 3,5 punts, l’Antoni amb 2,5 punts, el Salva amb 2 punts, i l’Eliecer sense opcions amb 0 punts. En la darrera jornada el Miquel s’enfrontarà al Salva, que necessita guanyar, mentre a l’Antoni s’enfronta al seu company de club Eliecer.
En el grup F, el Josep s’ha imposat amb claredat al Pau en les dues partides, i el Ricard ha fet el mateix amb el Xavi. L’única partida que he vist ha estat la darrera d’aquest dos, en que la dama + cavall + peó del Ricard s’ha imposat a les dues torres + alfil del Xavi. El Ricard es queda com a líder del grup amb 4 punts, ja classificat; en 2n lloc està el Josep, amb 3 punts, en Xavi amb 1 punt i el Pau amb 0 punts. La darrera jornada la jugaran el Ricard contra el Josep i el Xavi contra el Pau. En Josep en té prou amb mig punt per classificar-se, però s’enfronta al Ricard. En Xavi necessita guanyar les dues partides. El Pau no té res a fer, més enllà de sumar punts per al suís.
En el grup G, només s’ha jugat un matx, en que el Ladis ha caigut clarament derrotat davant el Jordi. En una d’elles el Ladis ha acabat tirant de l’increment de temps. L’altra partida no s’ha disputat perquè ni l’Albert ni l’Artur han vingut. No sé què decidirà l’àrbitre. De moment, el Jordi està classificat amb 4 punts, l’Artur en té 1,5 punts, en Ladis 0,5 i l’Albert cap.
I finalment amb grup H, el Bosco s’ha imposat clarament en les dues partides contra l’Andreu. En l’altra matx, però el Joaquim ha aconseguit un bon resultat, amb unes taules i una victòria davant el Josep Mª. El Bosco lidera el grup amb 4 punts i ja classificat, en Josep Mª té 2,5 punts, el Joaquim 1,5 punts i tanca el grup l’Andreu amb 0 punts. En la darrera jornada el Bosco s’enfrontarà al Josep Mª, que necessita puntuar, i el Joaquim s’enfrontarà a l’Andreu, amb possibilitats de classificar-se.
Bé, això és tot. La setmana que ve serà la darrera jornada d’aquesta lligueta prèvia, i quedaran definits els emparellaments eliminatoris.
Salut i escacs
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera