dijous, 5 de març del 2020

3a. COPA Actiu Memorial "JOSEP BOADA" 2020

CHESSRESULTS

3a. COPA 

ACTIU MEMORIAL

JOSEP BOADA 2020

Bases del torneig:

1º. El Torneig es dispuatará en dos grups, un per Sistema d’eliminatories, y l’altre per Sistema Suís, al local del Club d’Escacs Cornellà, al Patronat Cultural i Recreatiu, carrer Eduard Gibert nº29 o Msn. Jacint Verdaguer nº52, 2ª planta. Cornellà.
2º. El torneig estarà limitat a un màxim de 47 jugadors en els dos grups junts.  El rànquing inicial es formarà tenint en compte l’Elo Rápid Català. El torneig no serà vàlid per Elo Rápid Català.
3º. Els emparejaments es farán de la seguent manera:
Si hi ha mes de 32 jugadors, els 32 jugadors amb mes Elo pasarán al grup d’eliminatories, i la resta al grup del Suïs.
Grupo Eliminatorias:
 Constará de dos fases:
La primera, una liguilla que constará de 8 grupos, con 4 jugadores por grupo.
La distribución se haría de la siguiente manera: por orden de Elo de mayor a menor, se harán 4 Tramos de 8 jugadores. Se hará un sorteo en cada tramo y a medida que vayan saliendo jugadores se les irá distribuyendo uno en cada grupo, y tramo a tramo hasta que estén completos los 8 grupos.
Segunda fase, de la liguilla se clasificarán los dos primeros de cada grupo, y se distribuiran de la siguiente manera emparejando al primero de un grupo con el segundo de otro grupo, de la siguiente manera:
1A-2B, 1C-2D, 1E-2F y 1G-2H por un lado del cuadro.
Y por el otro lado 1B-2A, 1D-2C, 1F-2E y 1H-2G.
Y con las siguientes eliminatorias, octavos, cuartos, semifinales, 3er/4o puesto y Final.
Los 16 eliminados de la 1a fase, pasarán al grupo del Suizo. Sumándoles 2 puntos a los que hayan conseguido en la 1a fase de liguilla de grupos.
Grupo Suizo:
Los jugadores sobrantes de los 32 primeros empezarán el Suizo durante 3 jornadas, jugando 2 rondas los mismos jugadores en cada emparejamiento. A partir de la 4a  jornada se unirán los eliminados de la liguilla de grupos, y empezarán con los puntos conseguidos mas 1 punto.
También se unirán los eliminados de octavos, sumándoles los puntos conseguidos en las eliminatorias y liguilla mas 1 punto.
Y de los eliminados en cuartos, se unirán al grupo Suizo con todos los puntos de las eliminatorias y liguilla, sumándoles 1 punto.
El arbitro del torneo, según las cantidades de jugadores para el suizo en las primeras 3 rondas podrá optar por otro modelo de torneo, que explicará el primer día.
En totes les rondes es jugarán dos partides, una amb blanques i un altre amb negres. A la lligueta començará amb blanques el jugador que estigui en primer lloc, del quadre.
El suís, la primera serà amb blanques pel jugador que li toqui al emparellament.

4º. Els dies de joc:
Seran els dilluns a les 21:00 hores, el temps d’espera serà fins a caigüda de bandera, i es donará la partida per perduda, per incomparecencia. El primer dia, es fará el sorteig pels grups a les 20:45 h.
1ª Ronda Lliga i Suïs                             Dilluns 23 de Març de 2020 a les 21:00 hores
2ª Ronda Lliga i Suïs                             Dilluns 30 de Març de 2020 a les 21:00 hores
3ª Ronda Lliga i Suïs                             Dilluns 6 d’Abril de 2020 a les 21:00 hores
Jornada de descans                                 Dilluns 13 d’Abril de 2020
Vuitens i 4ª Ronda Suïs                          Dilluns 20 d’Abril de 2020 a les 21:00 hores
Quarts i 5ª Ronda Suïs                          Dilluns 27 d’Abril de 2020 a les 21:00 hores
Semifinals i 6ª Ronda Suïs                      Dilluns 4 de Maig de 2020 a les 21:00 hores
Final/3er i 4art Lloc i 7ª Ronda Suïs       Dilluns 11 de Maig de 2020 a les 21:00 hores
5º. El ritme de joc:
Les partides de las Eliminatories y del Suïs serán de 15’ per jugador amb increments de 5” per cada jugada. Y es jugarán 2 partides, una amb cada color, entre els 2 jugadors y per cada jornada.
12º. Desempats:
Grup Suís:
Bucholz Total, Bucholz Mitjà i Progressiu.
Grup Eliminatorias:
A la lligueta, primer resultat particular, segon sonneborn-berger, mes guanyades amb negres i si continúa l’empat es jugaría una partida de 6’ per les blanques y 5’ per les negres. L’Empat guanya negras.
Segona fase, octaus, quarts, semis i final, es jugaran 2 partides pel 1er. Desempat serán de 3’ per jugador amb increments de 2” per cada jugada. Si continua l’empat, es jugaría una partida de 6’ per les blanques y 5’ per les negres. L’Empat guanya negres.
6º. Premis :
Grup Eliminatories                                                       Grup Suïs
1er. Classificat                 La Copa                              1er. Classificat               Trofeu  
2on. Classificat              Trofeu                                       2on. Classificat              Trofeu
3er. Classificat               Trofeu                                       3er. Classificat              Trofeu
4art. Classificat             Trofeu                                      4art. Classificat             Trofeu
                                            
7º. Formes d'inscripció:
Per mail a:  clubescacscornella@gmail.com o a Francisco.

8º. Drets d'inscripció:
   L’inscripció es gratis
9º.  L'organització es reserva el dret d’anul·lar  una inscripció.
10º. La inscripció quedarà tancada quan s’arribi a la xifra de 47 jugadors o fins el diumenge 22 de Març a les 23:00 hores.
11º.  Lliurament dels Premis :
Els premis es lliuraran el dilluns dia 11 de Maig  al finalitzar el Torneig.

13º. L’organitzador será el Club D’Escacs Cornellà.
El director del torneig i àrbitre serà el Sr. Francisco Xavier Solera.
14º. Qualsevol punt no previst en les presents bases es resoldrà aplicant la normativa de la FIDE per a tornejos oberts, i/o llampecs.
15º. La participació en el torneig implica la total acceptació d'aquestes bases. Al mateix temps el jugadors participants autoritzen la publicació de les seves dades personals esportives en els diferents mitjans de comunicació que l’organitzador consideri oportú per a la necessària difusió de l’event: llistats de resultats, classificacions, participants, partides... I el mateix temps que es pugui difondre les fotografies fetes el torneig els diferents medis de comunicació del Club D’Escacs Cornellà, el Blog, Facebook, Whatsapp, Instagram etc.

Una salutació
 Francisco J. Solera

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera