dilluns, 23 d’agost del 2021

Obert Internacional Ciutat de Barcelona 2021 - 5a Ronda

 Ciutat de Barcelona, Sants 22/08/2021: “Hardhitter”

 


Hem travessat l’equador del torneig, i les coses comencen a definir-se. Avui no he estat a les Cotxeres, així que la crònica serà curta, però tindrà el reportatge gràfic de la Sandra, com sempre extraordinària. Avui com a títol un tema d’un dels àlbums que no em canso mai d'escoltar: el primer dels suecs Diamond Dogs, As your greens turn Brown, publicat l’any 2001. Pura adrenalina des del tema inicial (Goodbye, Miss Jill) fins a la darrera instrumental que dona títol a l'àlbum. En directe eren molt millors. Hardhitter és el tercer tall del disc, i l’he escollit com, a títol de la crònica perquè defineix perfectament el que estan fent el nois de l’escola en aquest torneig: colpejar ben dur.


En Ferran Puig avui s’enfrontava amb blanques a l’Enric Franzoni, del Sant Andreu, un jugador molt més experimentat, i avui ha jugat una gran partida. Com li ha reconegut en Jordi Parayre, que segueix les seves partides amb gran interès i passió, en Ferran ha assolit un alt grau de maduresa i té els esquemes de joc molt clars. Avui ha aprofitat una imprecisió del rival, que s'ha precipitat trencant pel centre la partida, i un cop aconseguit el seu avantatge material i posicional, no l'ha abandonat en cap moment, i que ha rematat d’una manera elegant, com li agrada fer a ell: sacrifici de peça que permet la coronació inevitable d’un peó. Brillant, sense fissures, ha estat el primer en colpejar.


Poc després arribava el segon cop de puny sobre la taula: en Jensen Broadbent ha derrotat amb negres al Pedro Valarezzo, del Club d'Escacs Castelldefels, un jugador molt experimentat i potent, molt més que en Jensen, al que coneixem molt bé al club perquè ha vingut diverses vegades a jugar el nostre torneig Vallvé, que tant de bo puguem reeditar en el futur. La partida ha estat disputada, però en Jensen ha quedat bé des de l'inici, i de fet ha arribat al final amb una millor posició de peons, i a diferència dels dies precedents, ha decidit a jugar el final i l'ha jugat amb solvència. El noi segueix imbatut en el torneig, i mostrant un gran i sòlid nivell de joc.


I el tercer cop de puny el feia el David, aconseguint unes taules amb blanques contra la Júlia Pinyol, del Peona i Peó, una de les millors jugadores catalanes de la categoria sub14. Durant la partida ha quedat apretat, i amb el canvi de peons i de dames, ha pogut igualar-la, i quan la rival li ha demanat les taules les ha acceptades. En David ha quedat satisfet amb el resultat.


Pel que fa a la resta de companys, en Pau Castrillo ha tornat a perdre per segon dia consecutiu, i se li compliquen les opcions. Avui s’ha enfrontat amb negres contra un altre noi sub14, l’Oriol Garcia Gil, del Colon Sabadell Chessy, un noi amb gran talent.

L’Antonio Moyano ha jugat amb negres contra un altre noi sub14 de gran talent, l’Oriol Mangues de l’Ateneu Colon. Pel que sé, ha tingut la partida complicada, però ha fet un canvi de peons per buscar un atac, i al final li ha sortit bé. Està fent un torneig sensacional, amb 3,5 punts de 4 partides.

En Xavi Boloix ha tornat a perdre, avui amb blanques contra Sergi Casado, un jugador del Club d’Escacs Barcelona. Per la seva part en Josep Salazar també ha perdut amb blanques la seva partida envers en Richard Gardner, un jugador del Sitges. El darrer en acabar ha estat el Francisco Duro, que ha salvat els mobles amb unes taules, jugant amb blanques contra un noi d’Eivissa, l’Adrian Reina, que ja es va enfrontar a l’Antonio Moyano en 2ª ronda, i que avui ha jugat molt millor. Bones taules.

Pel que fa al nostre representant en el grup més fort, el grup A, en Toni Gallego ha aconseguit unes taules contra en Cristian Atipov, un noi navarrés del potent equip de l’Oberena.

Després de la 5a jornada, dels 179 jugadors del Grup B ja només 2 jugadors (Manuel Pujante i Pol Ortiz) encapçalen el grup B del torneig amb 5 punts, i tres jugadors li van darrera amb 3,5 punts (Adrian Garcia, Albert Gutierrez i Manmay Chopra). Pel que fa als jugadors del Cornellà, tenim:

-Amb 3,5 punts: l’Antonio Moyano (24è, amb una partida menys), Jensen (29è) i David (32è)

-Amb 3 punts: Pau Castrillo (39è) i Ferran Puig (49è)

-Amb 2,5 punts: Francisco Duro (88è)

-Amb 2 punts: Xavi Boloix (93è) i Josep Salazar (117è)

Pel que fa al grup A, en Toni Gallego porta 1,5 punts (101è de 151 jugadors).

 

Salut i escacs

Us deixem amb un reguitzell de fotos addicionals: 

Entrada de l'Auditori (sala principal)

Un dia més amb el suport de l'Hugo

Avui el Rafa com a suport en solitari...

Bé, no tant solitari. Gràcies Pere Alegre, per revisar la partida amb el Ferran

En Diego i en Javier Montero del Pallejà (avui amb poca fortuna) 

La nostra imprescindible fan

Sales d'anàlisi improvisades

Ferran i Hugo (qui escriu pitjor la planilla?) 

Com els 4 genets de l'Apocalipsi, arrasen amb tothom, ha ha ha... 

Les partides ja els fan baixada

Els tres mosqueters




Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera