dimecres, 5 de juny del 2024

Crónica VII Memorial José Antonio Morchón

Crónica VII Memorial José Antonio Morchón 
FESTA MAJOR CORPUS 2024 
Torneig per Equips

Benvinguts un altre cop lectors del blog del club escacs Cornellà. Avui la crònica ens parlarà del VII torneig per equips memorial Jose Antonio Morchón López.

Sí ja anem per la setena edició d'aquest torneig per equips al qual convidem a equips del nostre voltant i intentem la màxima participació d'equips del nostre Club escacs Cornellà. Aquest torneig el fem encabir tradicionalment amb la festa major del Corpus de Cornellà, que com canvia de data cada any, no disposa de data estable. I enguany, hem tingut el malastruc que ha coincidit amb d'altres tornejos d'escacs al nostre voltant, que ha fet que la participació d'equips que tradicionalment formen part d'aquest homenatge no hagin pogut estar presents.

En concret el torneig Solidari Drac Artcai que han celebrat els nostres amics i veïns de comarca, el club escacs Cervelló, ha coincidit amb el nostre homenatge. El projecte Drac Artcai és una iniciativa que visita nens malalts hospitalitzats i els regala el seu conte, gràcies a la col·laboració d'empreses i persones. Aquest projecte també organitza torneigs d'escacs solidaris, que permeten als nens hospitalitzats practicar aquest esport, independentment de la seva salut. Els torneigs són un gran èxit i es realitzen amb la col·laboració de clubs i empreses. El Drac Artcai juga a escacs i aquests torneigs ajuden a fer que els nens hospitalitzats puguin gaudir d'aquest esport. El projecte busca fer que els nens hospitalitzats puguin sentir-se feliços i no oblidats. Una llàstima la coincidència de dates d'enguany , perquè des del nostre club també volíem participar en aquesta iniciativa. No passa res, l'any vinent podrem participar tots de tot.

El memorial Jose Antonio Morchón López es va celebrar a la nostra seu, el patronat cultural de Cornellà, en concret ho vam fer a la sala de soci, una sala polivalent i amb aire condicionat, que en aquestes dates s'agraeix. És una sala gran ideal per celebrar esdeveniments de molta participació. El torneig encetava a les 9.30 h i per aconseguir adequar la sala a les nostres necessitats vam quedar un grup important  de voluntaris del club una hora abans. És un plaer formar part d'una entitat a la qual sempre que es diu de complicar-nos la vida i organitzar un esdeveniment, surten voluntaris. Es redueix temps de muntatge, es redueix energia i sobretot engresca en continuar fent coses pel nostre estimat club.

Enguany van participar 14 equips de 4 jugadors com a mínim per equip. Si hi havia més jugadors, rotaven. El sistema d'emparellament va ser suís. El nivell dels equips presentats va ser molt elevat, amb jugadors de gran entitat i nom al circuit dels escacs. És un honor tota mena de jugador, però en concret  que aquests de tanta entitat, vulguin participar d'una activitat com aquesta.


Els equips visitants van ser el Barberà, Casino Sant Feliuenc, Sant Boi, Comtal i Torreblanca que va aportar 2 equips. El Cornellà va aportar 8 equips més. Els equips de Cornellà, es van dissenyar per tal que el potencial del club quedés repartit, fent competitius els 9 equips i no potenciant un parell amb ànim de guanyar. És un torneig, memorial, tothom s'ho vol passar bé i és molt millor aquesta fórmula. Tot i estar repartit el potencial, com veureu més endavant, un dels equips del Cornellà va arribar al podi d'honor.

Doncs què us sembla si us presentem els equips del Cornellà, els seus noms i la seva participació? Anirem per ordre alfabètic del cognom posat, ja que tots els equips eren Cornellà.

Doncs el primer equip del qual parlarem serà del Cornellà (sense cognom). Segurament l'equip més equilibrat, de fet així es va demostrar quedant en tercera posició final. L'equip estava format en ordre per David Miguel Centeno, Ricard Fàbregas, Juan Bosco Tebar i Josep Salazar. Van fer 23 punts dels 36 possibles i van guanyar com equip a 6 equips rivals, empatant a un i solament van perdre dos matxos. Tots quatre jugadors van fer punts similars, destacant els 7/9 de Ricard.

Anem pel Cornellà" Clàssic". Equip format per Xavi Hernández, Sergio Santamaría, Jordi Bise i Víctor Alonso (jugador sub 14). Van quedar en desena posició, plantant cara a cada ronda. Deixeu-me en aquest equip destacar els 4/9 que va fer Víctor. Un noi amb molt talent de l'escola , humil, tranquil, formal. No va tenir cap problema d'estar envoltat de persones, la majoria més grans que ell. A cada ronda fèiem broma que portava més punts que jo, i com no pot ser d'una altra forma, així mateix va acabar. Enhorabona, noi.


Seguim pel Cornellà "Escola". Com bé sabeu, al club tenim dues escoles: d'adults i de petits. Ens va semblar bona idea ajuntar en aquest equip representació de les dues. L'equip doncs va quedar conformat pel Miquel Tebar (un dels monitors de taller de petits divendres), l' Emilio Domínguez (ex-escola), Paco León (escola d'adults) i la María García (escola d'adults). Tothom va puntuar en aquest equip, molt bon paper. Al Equip Escola, no van possar petits, per poder tenirlos al taulers inferiors, i els van colocar aixi.

Seguim pel Cornellà "fèmines". Estem molt orgullosos de tenir al nostre club una representació nodrida de noies i dones. No és gaire habitual en aquest esport. Estem tenint la sort i l'encert de fer que la representació femenina al club cada cop quedi més consolidada. En aquest cas, en aquest equip format per cinc dones, quatre representants de l'escola d'adults, es va ajuntar la veterania en aquest esport representada per Sandra Molinero ( una jugadora fortíssima que de petita arrasava en tots els tornejos per edats infantils. Llàstima que sigui bona en moltes altres disciplines, com el bàsquet i l'arbitratge d'aquest esport, que fa que no pugui participar en molts tornejos. Ara bé, quan participa es fa notar. Va fer la meitat dels punts essent el primer taulell, com sempre una màquina piconadora), amb els primers passos de les altres quatre representants: la Nausicaa Hernández, l'Anna roure , Sílvia i Marian Sola (es tornaven). Totes cinc van fer un gran torneig i totes cinc van sumar pràctica, que és igual d'important que els coneixements adquirits a escola. S'ha d'aprendre i s'ha de practicar, així es millora.

Toca el torn al Cornellà "pares i filles". Em disculpareu, el meu preferit. Vam participar dos pares el Ramón i jo ( Rafa) amb les nostres respectives filles la Nàdia i Marta. Ens ho vam passar d'allò més bé. Com mola jugar amb els teus fills. Vam muntar plegats des de primera hora, vam esmorzar junts, les noies, juntament amb Víctor i Dídac van fer pinya tot el matí,.... les edats donen igual en aquest tipus de trobades, tothom té la mateixa afició. Vam quedar orgullosos penúltims i ja vaig quedar amb Nàdia, que l'any vinent tornem a formar equip els quatre, objectiu quedar una posició millor que enguany... haurem progressat els quatre. Ramón un autèntic plaer fer grup amb tu.


Seguim amb Cornellà" present i futur". Segurament el nom no fa justícia a l'equip. M'explico, aquest nom es va posar per representació d'adults i petits a la vegada: 2 i 2. Però veient el nivell dels dos petits, s'hauria de dir equip Cornellà present. Un tàndem de pare i fill (Miguel Ángel i Daniel Rodríguez), seguit del nostre Miquel Plazas i en Dídac Vidal. Equip molt compacte en puntuació que va quedar en sisena posició a la general. Cal destacar els 6/9 que va fer Daniel.


Cornellà "Ruta 36". Nom basat a la famosa ruta americana Ruta 66, que es van posar quatre amics del Cornellà fa uns anys per participar plegats en un equip de tercera catalana a la lliga. El seu objectiu (puntua la lliga catalana en aquesta categoria per sistema olímpic) era arribar al 36/36 possibles. D'aquí el nom. Aquest equip en aquesta ocasió no tenia el ple dels participants de l'original, ens faltava algun company que no va poder assistir al memorial, però les mateixes ganes de riure i de jugar uns escacs d'atac i tàctica. Deixeu que destaqui els 6/9 d'en Ladis. Avui els participants eren Valentín Marqués, Antonio cañizares, Albert Puig i Ladis girona.


Per ordre alfabètic acabem amb els veterans. Format per Xavier Bolox, Albert Cuxart (que bé que tot i estar a la residència, encara tingui aquest esperit de sortir i participar en aquestes activitats. La mobilitat estarà reduïda, però aquest cap continua sent privilegiada pels escacs), en Joaquim Peris i el Joaquim Fàbregues. Aquest últim va emular al seu germà de l'equip " Cornellà", fent un altre 7/9.

Moltes, moltes ganes a tots els equips per participar, tant els nostres com d'altres equips convidats. Ja us hi esperem pel pròxim memorial del nostre company de club Jose Antonio Morchón. Que bé va estar el lliurament de premis, el discurs de Nico, el notable pica-pica posterior compartit entre tots, el desmuntatge de la sala. Una altra magnífica fita aconseguida pel nostre benvolgut club.

Us hi esperem a la següent crònica, gràcies per llegir-nos. Ens acomiadem amb un recull fotogràfic, un petit vídeo del dia, amb ganes de retrobar-nos i amb el palmarès final del torneig. 

Copa pels quatre primers classificats:

Nom de l’ equip

Punts Olímpic

Posició final

Barberà

28

1r

Torreblanca “A”

27

2n

Cornellà

23

3r per segon desempat

Comtal

23

4t per segon desempat

També copa al millor jugador de cada taulell

Nom Jugador

Taulell on va jugar

Club

Punts totals

Sergi Obón

1r

Barberà

8/9

Marc Lozano

2n

Barberà

8/9

Luis Pérez

3r

Torreblanca “A”

8/9

Albert Padros

4t

Torreblanca “A”

9/9

Si voleu més dades estadístiques del torneig, aquí les teniu: enllaç

Signat Equip de cronistes Club Escacs Cornellà

( com en Narnia també tenim lleó)



Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera