Pàgines

dilluns, 8 de juliol del 2024

Crónica Tallers de tecnificació per adults impartit per Andreu Delgado.

Tallers de tecnificació per adults impartit per Andreu Delgado.

Benvolgudes i benvolguts lectors del blog del club escacs Cornellà. Avui farem crònica d'una iniciativa personal, del nostre benvolgut Andreu Delgado, jugador del primer equip del Cornellà.

Un cop acabada la lliga, on cada dilluns comentàvem les partides que s'havien jugat en el cap de setmana, Delgado va fer una proposta a Solera, que consistia a compartir els seus anys d'estudi de partides de grans mestres, fent sessions de dues hores els dilluns per un grup reduït de socis. El llistat inicial de persones interessades va ser ample i divers des del primer dia. La intenció de formar part d'aquests tallers magistrals hi era, després el dia a dia ha fet que el grup no sigui especialment fix, sí que hi ha persones que habitualment van i la resta és una mica més fluctuant. La fluctuació dona l'avantatge de tenir opinió de moltes més persones. El fet que no sigui grup fix fa que alguns dels que estaven ben motivats no hagin pogut continuar i s'han perdut conceptes importants. Res és ideal és clar, però com diu el mestre Delgado, ell no fa fora a ningú. De tal forma que tenim sessions amb 5-6 persones i d'altres amb 12. En totes aprenem.

Andreu és un estudiós dels escacs. Fa molts anys que analitza partides de grans jugadors, no quedant-se en la part més superficial, si no entén el perquè de cada jugada/pla. I de forma altruista, comparteix aquests coneixements amb nosaltres. És veritablement d'agrair que jugadors molt potents (del primer equip), com Herranz, Fàbregues, Delgado, Sáez, Sergio, David, ..., no faltin cap dilluns al club per aportar allò que tenen dins (que és molt), i en aquesta ocasió sobretot destacar aquest esforç extra, de cercar l' estudi fet, triar allò que vol ensenyar i sobretot com fa el taller. Des de la calma, repetint allò que necessitem... una meravella.

Equip A del Cornellà

Aquell que neix mestre morirà sent-ho. Us ho dic per experiència, soc professor d' ESO-Batx com Delgado ho va ser, i les ganes de compartir i la il·lusió que aquell que formes millori continua allà sempre. I aquesta vocació el va portar a complicar-se la vida, inicialment dues hores dilluns i darrerament fent-t'ho els dimarts, adaptant-se a les necessitats del grup.


Les sessions no són ni obertures ni finals, segurament el més treballat a les classes ordinàries d'escacs arreu dels clubs. Les sessions són de plans estratègics, treballant segons les dificultats de les partides proposades, una ,dues o tres partides per sessió. Les obertures fins jugada 6-7 com a poc són passades sense comentar. I agafant exemples de partides de jugador clàssics ensenya plans... com atacar, com defensar, com valorar una posició i sobretot com pensar diferent, visualitzant en lloc de calculant. És a dir donant molta més importància a l'estratègia que no pas a la tàctica. No vol dir que no li doni importància, sinó que ens ensenya que per millorar els plans són igual o més important que l'agilitat de càlcul. Jugadors com Ladis o Rafa que són jugadors que gaudeixen atacant i calculant, de sobte veuen que existeix un altre univers igual de potent i que si
  són capaços de combinar ambdós, evidentment estudiant també obertures i finals, la millora en el joc serà evident. De fet, ja diferents deixebles d'Andreu estan fent servir idees que han sortit d'aquestes sessions amb resultats molt positius. No som ingenus, canviar idees prefixades a edats avançades (ja no som nens), és lent, complicat..., però la intenció existeix. Haurem de perdre moltes partides amb aquests conceptes fins que arribi la millora, però segur que arribarà.

De veritat, moltes gràcies, Delgado. Que bo formar part  en un club viu, on surten propostes i compromisos de dur-les a terme. Com Solera i la proposta de fer tallers d'iniciació per a adults, proposta que ha rebut tal acollida que mereix, com no, crònica pròpia.... ja s'està cuinant.

Cada cop més grans... Visca el club d'escacs Cornellà.

Bon estiu!

Signat Equip de cronistes Club Escacs Cornellà

( com en Narnia també tenim lleó)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada