dilluns, 28 de gener del 2019

2ª jornada Lliga Catalana

2ª JORNADA LLIGA CATALANA, 27/01/2019

Resum dels resultats:
 

Crònica Peon Doblado “C” – Cornellà “E”, 0-6
Ahir tots els equips van jugar fora, així que faré tan sols la crònica del CORNELLÀ E, l’únic equip que vaig veure. En el sistema de rotacions plantejat pel Francisco, ahir em tocava descansar, afortunadament pel meu estat de salut, molt minvat aquesta setmana per un “gripasso”. Vaig anar a acompanyar al Ferran i em vaig quedar veient les partides.

Ens tocava jugar contra els nostres veïns de Cornellà, el Peon Doblado, que igual com nosaltres ha presentat un equip amb cinc jugadors joves. Val a dir que a més del nostre matx, a la sala es disputava un de la categoria de Promoció sub-12, on l’equip local s’enfrontava als sub-12 del Gran Penya. I a la sala, fent de delegat i sense jugar, ahir hi havia l’Ignasi Archs, un bon jugador i millor persona. Dels 20 jugadors que hi havia a la sala, només tres eren adults, i la majoria dels nens eren petits. Fa goig veure una sala amb tant quitxalla jugant, tota una fortuna pels que estimem els escacs i volem que els vailets que ahir eren darrera el tauler, d’aquí uns anys siguin els que s’encarreguin de tirar aquest esport endavant.
Els nostres nanos venien de disputar el dia anterior la segona jornada de les fases prèvies del campionat d’edats, on estan fent un bon paper. El Jensen i el Ferran segueixen imbatuts, el David va tercer, i l’Hugo està en el 8è lloc però encara amb opcions d’entrar en la lluita.

La primera partida en acabar va ser la del Jensen, que va guanyar amb molta solvència.
Ja a la cinquena jugada s’havia quedat amb una peça d’avantatge fruit d’una errada d’obertura en una defensa Petrov molt mal executada per part del seu petit i inexpert rival. A partir d'aquells moments, el Jensen ja podria haver sentenciat si hagués volgut perquè tenia l'opció de ficar la dama a f7 i obligar al rei a sortir al mig del tauler, però en Jensen no ho va veure clar i va preferir seguir jugant de manera ordenada, desenvolupant les peces i fent-ho cada cop amb noves amenaces, i poc a poc va anar traient avantatge de cada desafortunada jugada del seu inexpert rival, que va seguiar canviant peces a benefici del Jensen, fins que el va acabar executant amb un bonic escac i mat. 0 a 1

La següent partida en acabar va ser la del David. Tant el David i el seu rival van jugar excessivament ràpid les primeres jugades, amb una mena de batalla de veure qui colpejava més ràpid o més fort el rellotge. Semblava talment que estiguessin jugant una partida blitz, amb la diferència que anava augmentant 30 segons cada jugada. En una d'aquestes jugades, el David va clavar amb el seu alfil de caselles blanques el cavall de l'adversari, i poc després va centralitzar un cavall. Aleshores es va adonar que si canviava el seu alfil pel cavall, o el rival capturava amb el peó, deixant el seu rei en pilotes, o bé capturava de dama i aleshores permetia al David un atac doble del seu cavall a la dama i a la torre de l'adversari. El rival va capturar amb dama i el David va completar la bona combinació, aconseguint guanyar la qualitat. Aleshores, el David va canviar el xip, i va començar a pensar detingudament les jugades, fins que el va acabar rematant. Molt bona partida del David. 0 a 2

Molt poc després, va ser el Rafa, que ahir ocupava el primer tauler de l'equip, el qui va posar punt i final a la seva partida. El Rafa ahir portava les negres i va acabar jugant una defensa "terroniana" de les seves, que va acabar esdevenint de manera totalment involuntària en una defensa Benoni molt ben executada, ha ha ha, .... Potser no domina les obertures, però el que sí té el Rafa és sentit comú, i ahir el va saber aplicar de manera impecable. A més el rival, l'únic adult i experimentat de l'equip rival, va jugar de manera excessivament passiva, posant les coses excessivament fàcils al Rafa, que no va trigar gaire en aconseguir avantatge i es va acabar imposant també amb força solvència. 0 a 3.

No gaire més tard del Rafa, va acabar la seva partida el Ferran. Tot seguit, acabava la seva partida el Ferran. El Ferran, amb el seu d'aixecar-se sovint de la taula, ja havia vingut feia poc on estàvem el Jensen i jo analitzant la partida, per dir-nos que els Terron havien guanyat i que com a mínim no perdríem el matx, i li vaig haver de demanar que se centrés en la seva partida, encara que la tingués ben encarrilada. Ahir al Ferran li va tocar enfrontar-se a un rival jove, que acaba de federar-se, però que segur que progressarà aviat, perquè tenia molt bones condicions. A més, el Ferran em va dir que era un noi molt simpàtic i que tenia moltes ganes d'aprendre. Tot i ser més petit, en anys, el Ferran fa molts anys que juga i l’experiència és important. Va aguantar bé els intents d’atac del rival, i en el moment adequat va plantar un cavall poderós, i es imposar. Bona victòria, 0 a 4, i el matx ja estava al sarró.


Quedaven per disputar-se les partides dels Duro, i les dues estaven en aquells moment amb clar avantatge. El primer en acabar va ser el pare, el Francisco, que ahir jugava en el tauler nº 2, i que s'enfrontava a un nano amic dels meus fills, amb qui s'han enfrontat en anys anteriors a les fases prèvies, i amb qui també comparteixen esplai i institut. El Francisco es va imposar amb claretat en una obertura italiana clàssica plantejada pel seu jove rival. 0 a 5.

I la darrera partida va ser la de l’Hugo; Molt bona partida de l'Hugo. Va tenir paciència i finalment va acabar aconseguint una peça d'avantatge, que va acabar explotant fins al final de la partida. De fet, en el moment en que va acabar el seu pare, l'Hugo ja va tenir la possibilitat de rematar per la via ràpida, perquè va disposar d'una jugada de "mat en dues jugades", que no va veure. En qualsevol cas, la partida la tenia guanyada i ell va optar per l'estratègia de la simplificació de peces, fins que ho va acabar aconseguint. Bona partida també de l’Hugo. 0 a 6.


Eren les 11:15, i el matx havia acabat. Portem dues jornades on el nostre equip s’ha imposat clarament. Segurament ens trobarem a partir d’ara rivals més complicats i matxs més atractius, però aquests punts ja no ens els treu ningú, ha ha ha .... , i aquestes dues victòries poden significar la salvació i evitar el descens. Almenys, encararem la resta de la lliga amb més tranquil·litat.

Albert Puig


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera