dissabte, 1 de setembre del 2018

Territorial 2018

Bases del Torneig
ORGANITZACIÓ
La Federació Catalana d’Escacs.

PARTICIPANTS
En el Campionat podran participar tots els esportistes de clubs pertanyents a la Delegació de Barcelona i que tinguin llicència federativa en vigor per a la temporada 2018.

INICI DEL CAMPIONAT I DIES DE JOC
El Campionat començarà el diumenge dia 30/09/2018 i el dia 14 d’octubre serà de descans. El calendari de joc per tots els grups serà el següent:
  • Ronda 1 : 30/09/2018
  • Ronda 2 : 07/10/2018
  • Ronda 3 : 21/10/2018
  • Ronda 4 : 28/10/2018
  • Ronda 5 : 04/11/2018
  • Ronda 6 : 11/11/2018
  • Ronda 7 : 18/11/2018
  • Ronda 8 : 25/11/2018
  • Ronda 9 : 02/12/2018

SEUS DE JOC
Per demanar ser seu, el club haurà d’oferir una capacitat mínima de 15 escaquers (no cal un mínim d'inscrits) i també s’haurà d’especificar si el local de joc està adaptat per a esportistes amb mobilitat reduïda. La FCE es reserva el dret de poder habilitar un local de joc.
Els clubs que siguin seu hauran de nomenar un delegat principal i un delegat auxiliar que s’encarregaran del local i el material de joc. Enguany hi haurà un àrbitre encarregat de les tasques arbitrals.
La FCE subministrarà als clubs que siguin seu d’aquesta prova totes les planelles de joc i actes que siguin necessàries per al desenvolupament de cada ronda de joc.

GRUPS
Es dividirà en grups per trams d’Elo Català. El grup B es podrà dividir en subgrups en funció de la inscripció per proximitat geogràfica, (per exemple grup Maresme, Vallès, Baix Llobregat, Osona, etc.). Cadascun d’aquests grups tindran els premis indicats per al grup B.

DRETS D'INSCRIPCIÓ
Grup A : Obert 15,00 €.
Grup B : Fins a 2150 punts d’ELO català 15,00 €.
Sub-16 10,00 €.
Més de 60 i discapacitats (mínim 50% de minusvàlua) 10,00 €.

AVALUACIÓ
El torneig valdrà per elo Català i FIDE.

PUBLICACIÓ DELS APARELLAMENTS
Els aparellaments es faran públics el dimecres abans del dia de joc. Podrà consultar-se a al web www.escacs.cat. L'esportista que no vulgui ser aparellat haurà de comunicar-ho a l’àrbitre de la seu de joc i anotar-ho a l’acta o per correu electrònic a federacio@escacs.cat , com a molt tard el dimarts, a les 17 hores, abans de la ronda a disputar.
Si un esportista falta a dues rondes seguides o discontinues serà retirat del Torneig.

HORARI I RITME DE JOC
Les partides començaran a les 10 del matí en sessió única. El ritme de joc és de 90 minuts per jugador/a, més 30 segons d’increment per jugada. L'esportista que no es presenti durant la primera hora de joc se li donarà la partida per perduda.

SISTEMES DE DESEMPAT
  • Buchholz -1 (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
  • Buchholz Total (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
  • Buchholz Mitjà (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
  • Progressiu fins a les últimes conseqüències
  • Sorteig.
Els tres primers sistemes de desempat es sortejaran un cop finalitzada la competició.

PREMIS
GRUP "A"
1r classificat : 400€ + trofeu + estada pagada a l’Absolut 2019 (habitació doble).
2n classificat : 250€ + trofeu + estada pagada a l’Absolut 2019 (habitació doble).
3r classificat : 100€ + trofeu
4t classificat : 75€
5è classificat : 50€

PER CADASCUN DELS GRUPS “B”
1r classificat : 100€ + trofeu
2n classificat : 75€ + trofeu
3r classificat : 50€ + trofeu

Els premis estan sotmesos a retenció d’IRPF i es pagaran per transferència bancària al número de compte que indiqui el guanyador del premi. Per poder cobrar el premi serà necessari presentar una còpia del DNI i omplir i signar el model d'imprès federatiu per al pagament de premis per transferència bancària.

LLIURAMENT DE PREMIS
Els trofeus s'atorgaran el dimarts, 11 de desembre de 2018, per la tarda a la seu de la Federació. Hi haurà un campionat de ràpides amb inscripció gratuïta on podran participar els participants de tots els grups del Campionat Territorial Absolut de Barcelona i del Campionat de Veterans de Barcelona.

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera