dimarts, 19 de gener del 2021

Campionat Llampec per equips de la FCE, 1a jornada


Crònica 1a jornada del Campionat Llampec d'escacs online 


 

El diumenge 17 de gener va començar el primer torneig oficial organitzat per la Federació Catalana d'Escacs, que en aquest cas, s'ha hagut de fer online. En total han acabat participant 98 equips, enquadrats en 10 grups, amb un total de 737 jugadors i més de 6.100 partides disputades. El Cornellà ha estat enquadrat en el Grup V, en grup amb barreja d'equips de 2a nacional i Preferent.

El Cornellà ha acabat inscrivint un sol equip al Torneig amb el nombre màxim de membres permès, que era de 10 jugadors. L'equip ha acabat competint en la categoria de Preferent, on estava enquadrat l'any anterior, si bé la meitat dels jugadors havien estat jugant a la categoria de Primera Provincial. Ens vam arribar a plantejar presentar dos equips, ja que el mínim de jugadors era de 4 per equip, però hi havia jugadors que no podien disputar totes les jornades, i un cop inscrits no es podien fer canvis, i al final vam optar que un sol equip per a les 3 rondes: David, Sergio, Bosco, Salva, Jordi, Antonio, Rafa, Jensen, Albert i David.  

I la veritat és que l'actuació de tots plegats va ser prou bona. La major part dels rivals del nostre equip són ben coneguts entre nosaltres. Sense anar més lluny, en altres lligues online de l'any passat ja hem disputat diverses jornades contra els amics de Mollerussa o la Penya d'Escacs de Mollet, i també contra els jugadors de l'Olot (que han competit en equips d'altres noms), o de Barcelona i l'Hospitalet-Bellvitge. I val a dir que el nivell de molts dels jugadors era molt alt. 

La competició ha estat molt disputada. Els 4 millors jugadors de cada equip determinaven la suma de punts de cada equip. El nostre equip ha començat fort, i durant alguns moments ha estat en posicions d'ascens, si bé la igualtat entre els equips ens ha fer que els 7 primers equips estiguéssim alternant-nos les posicions. Finalment hem acabat en la 6a plaça, mantenint la categoria.  Els nostres millors jugadors han estat el Sergio i l'Antonio amb 22 punts cadascun, i el David i en Jensen amb 18 punts cadascun.   

Adjunto també el link al programa Esport al Punt de Radio Cornellà, on en el darrer quart d'hora del programa vam fer la valoració de la jornada i de les competicions previstes per les setmanes següents:

link podcast Esport al Punt 18/01/21

La setmana vinent més, 

Salut i escacs


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera