dimecres, 5 de juny del 2019

Copa Josep Boada: Quarts de final i 5a jornada


CRÒNICA COPA SOCIAL ACTIU JOSEP BOADA, 27/05/19

Cinquena jornada, en la que es disputaven els quarts de final i els enfrontaments del suís de consolació en una eliminatòria a doble partida. Ahir la jornada va trencar el seu silenci habitual gràcies als companys del Patronat de la Coral, que ahir van estar preparant-se per les festes de Corpus, i que ens van amenitzar la nit amb els seus cants d’assaig. Ens van convidar a afegir-nos, però la veritat és que la meva veu no dona per gaire, i sembla que darrerament ja faig més d’una “cantada” sobre el tauler.

Si voleu veure el quadre de les eliminatòries el trobareu clicant aquí

Si voleu veure el resultat de les dues jornades del suís podeu clicar: ronda 9 i ronda 10


Anirem per parts, i començarem pel torneig suís, i deixarem pel final les millors eliminatòries de la jornada.
Torneig de consolació:
Val a dir que ahir tampoc van disputar la jornada el Pau, l’Albert, l’Artur, absents en la ronda anterior, i que tampoc la van disputar aquesta setmana el Ferran, l’Emili i el Cesar. I com van resultar que els enfrontaments no estaven desaparellats, un cop més el Francisco es va quedar sense jugar. En aquesta jornada, a més dels eliminats a vuitens, s’hi van incorporar al torneig els nostres companys Xavi Hernández, Joaquim Fabregas i Emilio Perez. Els enfrontaments van ser els següents:
-Jordi Fernández (0 punts) vs Xavi Hernández (0 punt). En Jordi no havia aconseguit encara cap punt en les jornades anteriors, i ara tenia l’oportunitat de jugar contra algú de nivell similar i poder puntuar. I el fotut sorteig li va fer enfrontar-se al Xavi, que encara no havia jugat cap partida i que s’estrenava. I la diferència de nivell es va notar. El Xavi es va imposar amb claretar en els dos enfrontaments.
-Emilio Pérez (0 punts) vs Eliecer Galan (0 punts). L’Eliecer tampoc havia aconseguit cap punt en les 4 jornades anteriors, i ahir li va tocar en el sorteig jugar contra l’Emilio, que s’estrenava en el torneig. I en aquest cas, com en l’anterior, també es va notar la diferència i l’Emilio es va imposar en les dues partides.
-Andreu Martinez (0 punts) vs Joaquim Fabregas (0 punt). L’Andreu en el sorteig li va tocar jugar contra el Joaquim, que ahir va tenir vacances i es va estrenar en el torneig. La primera partida la va guanyar el Joaquim amb blanques i la segona partida la va guanyar l’Andreu amb blanques també. Tots dos es van estrenar amb un puntet.
-Marc Alquézar (2 punts) vs Xavier Aguiló (2 punts). En Marc, com de costum, va ser l’únic participant que en el moment de començar no estava en el tauler de joc, i això que era una partida amb poc temps. No obstant en el temps que va jugar va dominar les dues partides. En Marc es posa amb 4 punts.
-Javier Planella (4 punts) vs Antonio Moyano (4 punts). Aquest era un enfrontament força interessant. El Javier ja havia acumulat 4 punts i l’Antonio s’incorporava al suís després de caure a vuitens. La primera partida, amb el Javier amb blanques, va ser molt disputada i va acabar en taules. En la segona partida, l’Antonio amb blanques no es va poder imposar, i va guanyar el Javier, demostrant en bon estat de forma en que es troba. Moyano queda amb 4,5 i Javier amb 5,5 punts en la classificació.
-Jordi Bise (4 punts) vs Ladislau Girona (4,5 punts). El Jordi ja s’havia enfrontat la setmana passada a un altre mirall que juga el Londres, i ahir li va tocar al sorteig amb el Ladis, que venia de caure en els vuitens, i que també disputa el mateix punyetero sistemilla, ha ha ha ... El Jordi ha imposat clarament la seva experiència, i s’ha endut la primera partida, a la segona han fet taules, situant-se amb 5,5 Jordi i Ladis amb 5 punts, prou bé el Ladis, demostrant la seva pujada en el seu joc.
-Rafa Terrón (3 punts) vs Albert Puig (3 punt). Enfrontament que estava cantat, perquè érem els únics que teníem 3 punts. I un plaer jugar sempre amb el Rafa. Ha començat ell amb blanques i la partida ha estat força disputada. Ha aconseguit capturar-me un peó, però amb un cop tàctic l’he recuperat. Hem arribat a un final de torres i peons, i ha aprofitat una jugada passiva meva per entrar amb una torre i capturar un peó que al final ha estat decisiu. Tot i així encara he buscat les pessigolles, però ha jugat molt bé. La segona partida jo jugava amb blanques i ha estat molt més disputada; ha quedat una partida molt travada en la que els cavalls han agafat un gran protagonisme. Anaven passen els minuts i continuàvem un baralla tàctica de posicionaments, i semblava que anàvem cap a taules, però jo no les volia i he arriscat sacrificant una torre per un cavall i peó, però el Rafa havia col·locat molt bé les peces. Al final, i amb 10 segons de rellotge, m’he tornat a arriscar i he perdut. Avui el Rafa ha estat insuperable, ha ha ha ... S’emporta dos punts més i se situa amb 5 a la classificació.
-Salvador Pascual (4 punts) vs Joaquim Peris (4,5 punts). Un altre enfrontament entre companys de club, on el Salva ja havia disputat el suís i el Joaquim venia de caure en vuitens. Havia de ser un duel força disputat, i vaja si ho ha estat. Les dues partides en acabat en taules, repartint-se els punts. Val a dir, però, que les dues han estat força disputades. Els dos sumen un puntet més.
-Mario Fernández (5 punts) vs Josep Salazar (5 punts). Els dos venien en caure en vuitens de final, i era un enfrontament que havia de ser força disputat. I el cert és que així ha estat, tot i que al final les dues partides han acabat caient del costat del Mario, que està fent un torneig excel·lent i que suma ja 7 punts.
-Josep Mª Jordan (5,5 punts) vs David Lozano (5 punts). Un altre gran enfrontament en aquest sorteig. El David venia de caure en vuitens; el Josep Mª ja havia disputat l’anterior ronda en el suís, i es tornava a queixar irònicament de que li havien fotut el 1r i el 2n tauler, ha ha ha, ... La veritat és que no sé què redimonis va fer el Francisco, però resulta que estic assignat al tauler nº 2 com si fos un impedit o minusvàlid. Ja li vaig dir que no m’importa i que pel Francisco estic disposat a caminar coix si és necessari., ha ha ha.... Bé, en la 1a partida, en Josep Mª amb blanques es va imposar, i en la següent partida, el David amb blanques també es va imposar. Repartiment de punts entre els dos.
-Sergio Santamaria (6,5 punts) vs Antoni Sánchez (5,5 punts). Els dos venien de caure en vuitens de final, després d’haver disputat un bon torneig. Era l’eliminatòria del 1r tauler, i va ser força disputada, però el Sergio es va endur les dues partides, i se situa amb 8,5 punts al capdavant del torneig suís, a l’espera de veure els punts amb que s’incorporen els eliminats en quarts de final.

Vuitens de final:
L’eliminatòria anterior va ser apassionant, amb diverses partides havent d’arribar a desempats i fins i tot un Armageddon. Les eliminatòries dels quarts es van decidir sense arribar a cap desempat.
-David Miguel vs. Xavi Boloix
Dos companys de club, que es coneixen força. El David duia 7 punts de 8 partides i el Xavi duia 4,5 punts. La primera partida en Xavi jugava amb blanques i la partida va caure del costat del David. En la segona partida, el David amb blanques no va donar cap opció al Xavi. Victòria pel David, que passa a semifinals, mentre el Xavi s’incorporarà al suís amb 5,5 punts.
-Ricard Fàbregas vs. Bosco Tebar
Un altre enfrontament entre companys de club. En Ricard portava 8 punts en 8 partides, i en Bosco 6 punts. La primera partida en Ricard duia les blanques i el Bosco les negres, i el Ricard es va endur la victòria amb solvència. La segona partida el Bosco jugava amb blanques i va ser més disputada. El Bosco ca intentar collar al Ricard, però es va defensar molt bé, conscient que amb les taules en tenia prou per guanyar, i aquest va ser el resultat final. El Ricard es classifica per la semifinal i el Bosco s’incorporarà amb suís amb 7,5 punts.
-Jordi Planella vs. Miquel Tebar
El Jordi arribava invicte amb 8 punts de 8 partides, mentre el Miquel portava 5,5 punts. La primera partida la va jugar el Miquel amb blanques, i el Jordi es va acabar imposant. En la segona partida, el Jordi amb blanques també s’ha imposat, passant a semifinals. En Miquel s’incorpora al suís amb 6,5 punts.
-Matías Mingo vs. David Gómez
La darrera eliminatòria en acabar ahir, i va ser la més disputada de totes. El Matías arribava invicte, amb 8 punts de 8 partides, mentre el David arribava amb 5,5 punts. La primera partida la jugava el David amb blanques i va ser molt disputada, acabant en taules. La segona partida el Matías duia les blanques i també va ser molt disputada, però va acabar guanyant el David, que passa a semifinals, mentre Matías s’incorpora al suís com a líder amb 9,5 punts..
La setmana vinent es disputarà una ronda més del suís, amb almenys quatre jugadors més, i unes semifinals que prometen ser apassionants:
-David Miguel vs. Jordi Planella David Gomez
-Ricard Fabregas vs. David Gomez

Salut i escacs
Albert Puig


PD: Aprofitaré per comentar també la situació dels companys del club que estan disputant altres tornejos.

On tenim més participants és al Memorial J.Ponce organitzat pels nostres veïns i amics del Jake Club d’Hospitalet, amb sis companys. S’han disputat 8 rondes. El més ben situat és el Xavi Boloix, que dissabte va guanyar i se situa amb 5,5 punts al lloc 5è de la classificació i 2n del seu tram. L’Oscar Corbacho va perdre i ara ocupa la 12a plaça amb 5 punts amb 7 partides disputades. Dissabte va tornar a guanyar el José Saez, que porta 4,5 punts i que va fer un pas de gegant per optar a quedar entre els tres primers del seu tram. L’Emilio Domínguez va fer taules i porta 3,5 punts (de 6 partides). També va fer taules en Jose Antonio Regadera, que porta 3 punts (de 6 partides). Finalment, comentar que també hi juga el Cesar Varela, que tot i ser del Sant Joan Despí, el considerem com un més del club. Dissabte va perdre, baixant fins a la 20a posició amb 4,5 punts.

En l’Obert del Foment Martinenc, hi tenim dos companys, tots dos en el grup A: en Xavi Hernandez, que dissabte va fer taules, i en Josep Salazar, que va guanyar. Després de 6 rondes, en Xavi porta 2,5 punts i en Josep 2 punts.

En el memorial Mateu Chalmeta dels nostres veïns i amics del Club Escacs de Sant Boi, hi tenim el David Miguel Centeno, que divendres va fer taules, i l’Antonio Moyano, que va perdre. Després de 8 jornades, el David porta 4,5 punts (amb una partida menys) i l’Antonio 4 punts. L’Antonio encara té opcions de lluitar per quedar entre els primers del seu tram.

En L’Obert internacional Tupinamba, organitzat pel Club Tres Peons, de Gràcia, i es disputa els dimecres a la tarda-vespre, hi tenim dos representants en el grup B. En la 8a jornada, en Joan Garcia Guardiola va aconseguir una victòria i suma 4 punts i el Ricard Quemades va perdre i manté els seus 2 punts.

Finalment, en l’Obert de Primavera de La Lira, que es disputa els dijous a la tarda-vespre, hi tenim el Jordi Parayre, que si bé no té fitxa del club, el considerem també un dels nostres. Dijous va guanyar, i després de 8 jornades es troba en el 8è lloc amb porta 5,5 punts.

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera