diumenge, 9 de maig del 2021

Crònica Torneig ACE i altres de l'escola

 

Crònica del Torneig ACE del Baix Llobregat 2021, 08/05/2021

 

Any 2021, o com comença a ser conegut, any 1 d.P. (després de la Pandèmia). Després d’un any realment crític, ja es comencen a realitzar diversos tornejos en format presencial, amb les mesures adequades. Malgrat tot, l’Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat ha tornat a organitzat el seu torneig anual en format virtual per segona vegada.

La participació ha estat modesta, però al final hem pogut satisfer les ganes de jugar i competir de 17 nois i 2 noies de les escoles d’escacs dels nostres clubs, de totes les categories entre sub08 i sub20. Hem tingut una bona representació de clubs: 5 del Cornellà, 3 del Pallejà i Torreblanca, 2 del Sant Joan Despí i la Casa Eslava, i un de l’Olesa, del Passió d’Esparreguera, del Molí Nou i un noi de Barcelona.

Per a consultar el torneig online, hi podeu accedir en el link següent: https://lichess.org/tournament/ws0NmALB

A nivell competitiu, es podria dir que hi ha hagut fins a tres nivells: un nivell que podríem dir “d’èlit” amb jugadors grans força experimentats, un nivell de “principiant” en el qual els nois que comencen poden divertir-se competint, i un nivell intermedi entre els dos, composat per jugadors i jugadores que ja tenen un nivell avançat i que si no juguen amb compte, poden donar més d’una sorpresa als jugadors experimentats. El sistema de liches permet que al final els jugadors s’emparellin amb els de categories similars.

Tres han estat els jugadors que han mantingut la disputa del torneig i que s’han anat mantenint en les primeres places gairebé tot el torneig.

Campió: Daniel Orellana, sub18 del Club Escacs Pallejà.

Des de ben aviat s’ha destacat i ha acabat guanyant totes les partides tret d’una en que ha tret unes taules. Està en un nivell de forma extraordinari

Sots-Campió: Jensen Broadbent. sub16 del Club d’Escacs Cornellà.

Ha mantingut la disputa per primer lloc, però que no ha pogut guanyar cap les 4 “partidasses” que ha disputat amb en Daniel, treient tant sols unes taules. Amb la resta dels rivals ha mostrat la seva superioritat.

3r classificat: Eric Alegre, del Club d’Escacs Pallejà.

S’ha mantingut en el 3r lloc amb certa comoditat, tot i que no ha pogut guanyar cap de les partides disputades amb els dos primers, malgrat que la primera amb en Daniel podia haver caigut del seu costat. Un bon torneig.

Destacar que per sota dels tres primers, hi ha hagut una lluita aferrissada entre 1o jugadors, que han quedat separats per pocs puntets,

Pel que fa als premis per categories:

Millor sub18: Jonathan Barrientos, del Club d’Escacs Pallejà. Bon torneig, demostrant que l’experiència és important

Millor sub16: José García, del Club Escacs Molí Nou de Sant Boi. Bon torneig també; si hagués jugat més partides estaria entre els primers

Millor sub14: Luka Rojo, de l’escola Casa Eslava. Gran torneig, acabant en 4a posició.

Millor sub12: Andreu Bravo, del Club d’Escacs Cornellà. Molt bon torneig de l’Andreu, que ha acabat en 5a posició.

Millor sub10: Nil Garcia, del Club d’Escacs Olesa. Un molt bon torneig, i de ben segur que serà un gran jugador.

Millor sub8: Xavier Rosique, del Club d’Escacs Torreblanca. S’ha endut la categoria dels més petits, però el noi té prou talent per posar problemes als més grans.

Millor noia: Laia Riu, del Club d’Escacs Cornellà. Molt bon torneig; com a anècdota remarcar que ha estat la jugadora que ha aconseguit més taules (fins a 6)

Cal destacar la bona educació dels participants en el xat del torneig, i com a anècdota destacar que quan un dels nois s’ha saltat aquestes normes insultant a un rival, ha estat el club el que ha decidit corregir-lo i demanar perdó. Els nois estan en etapa de formació, i és bo que quan comenten una errada, en aquest cas de formes, ràpidament se’ls faci veure que s’han equivocat, com han fet des del seu club.

A títol de conclusió, ens felicitem de seguir mantenint les activitats entre les nostres escoles, i desitgem que la propera convocatòria es faci en format presencial.

#Emdiverteixoacasa jugant a #escacs al #BaixLlobregat

 

I fins aquí la crònica penjada al Facebook de l’ACE.

Ara afegiré alguns comentaris sobre la participació dels nostres nois.

En Jensen ha estat molt bé. Va fer un gran torneig a l’ACE i els únics punts que es va deixar van ser contra el campió, contra el que va disputar 4 partides i només va treure unes taules. Fidel als seus principis, no ha repetit cap obertura, i en les quatre ha tingut opcions de guanyar, encara que potser la més desequilibrada ha estat quan ha tirat del gambit Stanford que tant li agrada. I ho ha rematat el diumenge, en el torneig de Copa del Club, derrotant per 2 a 0 a aquest cronista, disputant dues grans partides, i classificant-se pels quarts de final. Està en un gran estat de forma.

Pel que fa a l’Andreu, ha fet un bon torneig. M’agrada veure com desenvolupa sobre el tauler l’extraordinària visió tàctica que té el nano. Ha estat capaç de derrotar un rival tant fort i experimentat com l’Eric del Pallejà i ho ha fet amb una gran combinació culminant un escac i mat preciós amb un cavall.

La Laia també ha fet un molt bon torneig, amb un punts menys que l’Andreu, i amb un balanç força positiu. I el seu nivell de joc es nota que progressa, perquè acostuma a quedar bé en les obertures, jugant de manera molt directa. El seu proper repte és aprendre a jugar una mica més lenta; en aquest torneig tenia fins a 10 minuts. Ara està en procés d’aprenentatge i és preferible que perdi per temps que per deixar-se peces per no pensar. Malgrat tot, està jugant molt bé

L’Alba ha acabat amb els mateixos punts que la Laia, i també ho ha fet força bé. No ha pogut guanyar la Laia en cap de les 4 partides que han jugat, però ha estat força bé amb altres rivals. Igual que la Laia, necessita utilitzar més el rellotge, i recordar que està molt bé atacar, però que abans una ha de protegir-se. El seu joc evoluciona bé, i es diverteix jugant.

I respecte en Dani, aquest era el seu primer torneig, i per ell el més important és divertir-se jugant, i sembla que ha estat així. Poc a poc anirà aprenent i millorant. Avui ha tingut la oportunitat de guanyar a mes un parell de partides.

I per acabar la setmana recordar que  també teníem dos nois disputant tornejos importants.

En David Terron jugant amb negres ha aconseguit una gran victòria contra un rival directe i molt complicat en el Torneig Tancat d’Esplugues, i es col·loca en segon lloc amb 5,5 punts de 8 partides. Queden tres setmanes per acabar, i té opcions de mantenir aquesta posició.

Per la seva part, l’Isaac ha jugat el Torneig Actiu de La Lira Vendrellenca, i malgrat que partia inicialment el 3r per la cua, ha acabat el torneig amb 4 punts de 7 partides, i havent-se li escapat alguna partida que tenia ben encarrilada. Ha aconseguit quedar com a millor sub-16 del Torneig, i això que la seva és una categoria més baixa.

Jensen-David i Isaac, ... tres diamants en brut  

 


Al Club d’Escacs Cornellà ens sentim molt contents de l’evolució dels nostres petits.

 

 

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera