dilluns, 12 de gener del 2015

Copa Catalana 2015, fase previa Barcelona

ORGANITZACIÓ
Organitzat per la Delegació de Barcelona de la Federació Catalana d’Escacs (FCE),
DIA I HORARI D’INICI
Tota la competició es jugarà en un sol dia, el 18 de gener de 2015, en dues sessions: la sessió del matí començarà a les 9:00 i la sessió de la tarda a les 16:00.
LOCAL DE JOC
Serà el mateix per a totes les categories i rondes: Cotxeres de Sants, Carrer de Sants, 79 de Barcelona.
Metro: Plaça de Sants (línies 1 i 5) Sants Estació (línies 5 i 3) 
Autobusos: 50, 115 i D20. RENFE: Sants-Estació 
PARTICIPANTS
Poden participar tots els equips dels clubs que formen la Delegació de Barcelona, dividits en els grups següents:
  • Divisió d’Honor i Primera Divisió
  • Segona Divisió.
  • Preferent
  • Primera Categoria.
  • Segona Categoria
  • Tercera Categoria.

PREMIS
Es repartiran al finalitzar la competició i hi hauran trofeus per al primer i segon classificat de cadascun dels grup.
Enguany hi ha una important novetat als premis de les Fases Prèvies de la Copa Catalana, ja que tots els equips classificats en primera posició de la seva categoria guanyaran el premi de tenir pagada la inscripció i el dinar de la Festa Catalana de la mateixa temporada. Aquests premis seran per als equips campions i el clubs no podran traspassar el premi a una altra categoria. Aquests premis tampoc correran places i si hi ha una renúncia no passarà al segon classificat.
BASES REGLAMENTÀRIES
1. ALINEACIONS
1.1 La composició dels equips serà com a mínim de quatre (4) titulars.
1.2 Cada equip podrà comptar com a màxim amb dos jugadors amb bandera FIDE estrangera. Els esportistes amb bandera de la FIDE andorrana no comptaran com estrangers.
1.3 Els equips de la Copa es formen amb els mateixos jugadors que participen a la Lliga Catalana pel que fa a la seva titularitat. En els alineacions, no cal respectar l’ordre de forces, però un titular d’un equip no podrà jugar en un d’inferior categoria, a excepció dels jugadors amb elo 1700.
1.4 La Copa Catalana la podran disputar tots els esportistes que figurin a les llistes d’ordre de forces dels equips participants a la Lliga Catalana de l’any en que es juga, inclosos els números bis (amb les restriccions indicades en aquest mateix reglament).
1.5 Aquesta llista d’ordre de forces caldrà tramitar-la el dijous anterior a la primera jornada de la fase prèvia de la Copa Catalana. Per als equips que no hagi tramitat la llista d’ordre de forces en la data prevista, s’aplicarà la llista per defecte dels jugadors que hagi tramitat el club , és a dir per ordre d’elo i dintre del mateix elo l’ordre alfabètic. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc.
1.6 Els equips de Primera Divisió, Segona Divisió, Preferent, Primera i Segona territorial, podran dividir-se en dos equips, segons l’ordre establert a la llista oficial dels seus jugadors. En equips de 10 els cinc primers jugadors, (en equips de 8 els 4 primers) més els bis corresponents seran titulars de l’equip que es dirà A-1. La resta de jugadors d’aquest equip ho seran de l’equip que es dirà A-2. En cas que el segon i següents equips del club sigui també d’una categoria igual o superior a primera, i el club en vulgui dividir l’equip en dos, els equips es diran successivament B-1, B-2, C-1, C-2, etc.
1.7 Els delegats només hauran de presentar la llista d’ordre de forces oficial del seu club, 15 minuts abans de començar la competició. No caldrà indicar els jugadors que hi participaran a la competició abans de començar. L’acta de cada encontre servirà a l’àrbitre per conèixer els jugadors que disputen cada partit.
1. 8 Els equips podran alinear els seus jugadors sense tenir en compte l’ordre de forces. Abans de començar la ronda els delegats dels equips contrincants fixaran l’alineació de forma simultània. Per poder començar una ronda serà necessària la presència, com a mínim, de dos esportistes.
1.9 És responsabilitat dels delegats dels equips assegurar-se que la llista d’ordre de forces i la composició dels seus propis equips compleix la normativa vigent. En cas que es detecti una alineació indeguda l’equip infractor perdrà totes les partides on s’hagi produït la irregularitat, sense prejudici d’altres sancions que la direcció del torneig, la FCE o els seus comitès de disciplina esportiva considerin necessaris. L’aplicació de la sanció amb la pèrdua d’aquestes partides per a l’equip infractor i la victòria per a l’equip corresponent afectat, no modificarà cap aparellament ja publicat.
2 SISTEMA DE JOC
2.1 Es jugarà pel Sistema Suís basat en Valoració a nou (9) rondes, amb sistema de puntuació olímpica (suma de punts per tauler). El descans es comptabilitzarà com a victòria de dos punts i mig (2,5 punts).
2.2 El rànquing inicial es farà per ELO Català dels primers quatre (4) esportistes titulars (teòrics) de cada equip.
2.3 Els aparellaments es publicaran uns minuts després de la finalització de cada ronda. Per tant, si un equip no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a la taula arbitral abans de la finalització de la ronda anterior a la que volen no ser aparellats.
3 RITME DE JOC
3.1 Quinze minuts per jugador més 5 segons d'increment per jugada – Escacs actius
3.2 El temps de tolerància per la presentació de l'esportista davant del tauler serà de 15 minuts des de l’inici de la ronda.
L’equip o equips que no es presentin a la primera ronda de cada sessió de joc o a dues rondes, tot i que no siguin consecutives, sense causa justificada, restaran eliminats de la competició.
4. DESEMPATS
4.1 Els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:
  • Suma de punts per encontre
  • Resultat particular
  • Tall de Buchholz 1 [amb ajust FIDE]
  • Buchholz total [amb ajust FIDE]
  • Sorteig
L’ajust FIDE només s’aplicarà en cas que un equip es vegi obligat a descansar a causa de l’aparellament. En aquest cas, a l’equip se li sumaran els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual. Per la resta d’equips, aquest descans comptarà com dos punts i mig (2,5) de Buchholz. La resta d’incompareixences i partides no jugades es comptabilitzaran els punts de matx sense cap ajust especial.
Els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual es calculen, en aquest cas, com la suma de:
a) Els punts de l'equip a l’inici de la ronda del partit no jugat.
b) Un punt i mig per partit no jugat.
c) Dos punts més per cadascuna de les rondes restants.
5. ARBITRATGE
Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.
6. REGLAMENTACIÓ APLICABLE
Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglament de la Copa Catalana i el reglaments de la FCE o la FIDE.
7. CLASSIFICATS PER A LA FASE FINAL
Els 4 primers de cada categoria de la fase territorial de Barcelona es classifiquen per jugar la Fase Final de la Copa Catalana.
S'ha de tenir en compte que només hi pot haver un equip del mateix club en cada grup.
8-. CRITERIS PER A LES VACANTS DELS GRUPS
Les vacants seran cobertes per aquest ordre:
a) Següent equip classificat de la categoria de la mateixa Delegació on es produeixi la vacant.
b) Equips de la Delegació organitzadora.
c) A criteri de la Comissió Esportiva.
9. ALTRES
Aquest fase Barcelona de la Copa Catalana no és computable per elo.
La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera