dilluns, 30 de gener del 2017

3ª y 4ª Ronda Campionat d'edats

Avui el Club d'Escacs Cornellà presentava 4 baixes: Aizan (Sub-8), Gael (Sub-10), Mario (Sub-14) i Sergio (Sub-16). Punyetera grip!!
Comencem pels petits. Avui l'Arturo ha guanyat la primera partida i ha perdut la segona. Està en aquella edat maravellosa en que sobretot els agrada jugar, i tant hi fa si guanyen o perden. Avui s'ho ha passat molt bé, ha anat anotant tots els moviments abans de jugar, i a més ha aconseguit la seva primera victòria. 👏👏👏👏

Els nostres Sub-12 avui ho han brodat. Els tres han guanyat les seves dues partides.👏👏👏

El David ha estat el primer en acabar, tant la primera com la segona. Segueix jugant una mica accelerat, però avui ha combinat molt bé. En la primera ha pres la iniciativa i ha culminat amb una combinació de dama i cavall. 👏👏👏La segona no l'he vista.

El Jensen fa molt poc temps que juga i és sorprenent el nivell que ha assolit. Avui ha jugat molt bé. A la primera partida ha sabut aguantar l'embranzida d'un agressiu rival, i en el moment oportú ha donat un cop, ha guanyat peça i ha aconseguit la partida. I en la segona ha enganyat al rival i li ha fet un escac i mat amb la dama.👏👏👏

L'Hugo és d'aquells nanos que et fa posar nerviós. La primera partida l'ha jugada molt bé, però inexplicablement ha deixat d'apuntar. I quan estava en la fase final, l'àrbitre li ha fet escriure la planilla sencera, i gairebé perd per temps. A més havia fet una il·legal, i estàvem amb molta tensió, i al final ha coronat i ha guanyat. 
La segona partida no ha començat malament, però no ha jugat gaire precís. La seva rival tampoc, i els dos han anat encadenant jugades dolentes. En una d'elles, fins i tot podia haver perdut per un escac i mat que la rival no ha vist per jugar sense pensar. Després d'un canvi de peces, han arribat a un final igualat. I en aquesta fase és quan l'Hugo ha estat brillant. L'enhorabona al nano, perquè els finals és la part més complicada del joc, i el nano ha jugat com un rellotge 👏👏👏

Els nostres sub-12 tenen fusta de campions, i aquest és el seu primer any ✌️

Anem als Sub-14.

La Berta ha fet unes taules i ha guanyat l'altra. La primera partida l'ha jugada bé, ha aconseguit peça d'avantatge, però després s'ha equivocat. Ha acabat jugant per les taules i les ha aconseguit quan el rival ha ofegat el seu rei. 
La segona partida l'ha guanyada perquè el seu rival ha comès dues jugades il·legals. La pobre noia s'ha quedat sobtada, perquè el rival ha pagat la seva frustració amb ella i amb el material. En fi, com li he dit, experiències per aprendre. Avui s'endú un balanç positiu.👍👍

L'Esther ha guanyat les dues. Val a dir que en la primera partida ha estat afortunada, perquè s'ha deixat una peça i ha jugat de manera imprecisa. La seva rival ha anat acorralant el seu rei, i en un moment inexplicablement s'oblida del rei i es menja un peó, moment que l'Esther aprofita per portar la torre i fer l'escàc i mat. 
La segona partida l'ha jugada millor i ha aprofitat una badada per guanyar. 👏👏👏

L'Oriol avui no ha tingut el seu dia. Primer s'ha enfrontat contra un rival molt fort i de més nivell, i que lidera la classificació. Ha jugat força bé, i la partida ha anat igualada, però ha volgut fer caure al rival en un parany, i el rival ho ha vist i ha aconseguit avantatge decisiu. Poc després acaba rematant la partida. 

I la segona partida s'ha enfrontat contra una altre os dur de rosegar: el seu propi germà 😂😂😂. Ha començat bé, guanyant peça, però poc després el Ferran li ha donat la volta al matx, s'ha quedat amb un cavall de més, i l'ha fet valer per coronar. L'Oriol ha intentat fins al darrer moment aconseguir un ofegament, però el Ferran no perdona.

I finalment, el Ferran, que ha guanyat les seves dues partides 👏👏👏. Ha jugat força bé. La segona ja l'hem comentada. La primera partida, jugant amb negres, ha vist que el seu rival jugava de manera passiva, i ha anat situant les peces. I quant el rival ha volgut trencar pel centre, el Ferran li ha respòs amb contundència, i amb el canvi de peces, el Ferran s'ha quedat amb la dama del rival. El rival no s'ha quedat de braços creuats i ha pres la iniciativa, però el Ferran ha jugat de manera precisa. Molt bé 👏👏👏

En resum, 12 victòries, unes taules i tres derrotes.
Bon balanç.
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera