dilluns, 5 de juliol del 2021

Cròniques d'escacs d'estiu...

 

Tancat per vacances? (per Rafa Terron)

 


Podria ser la pregunta a respondre; si bé hem aturat les diferents activitats cara als alumnes de forma sistemàtica fins setembre, també ho és que el club seguirà obert els dilluns de juliol i que els alumnes de l'escola estan desenvolupant allò que han après durant el curs en diferents tornejos estivals de tot tipus ( alguns de més amistosos, altres de més competitius, i de tot tipus de ritmes:  ràpides, semi-ràpides, lentes,..) . Cadascú segons les seves inquietuds actuals de coneixement. 

Possiblement el més actiu de tots és l’Isaac Gómez , jugant a ritme semi-ràpid i ràpid, ajuntant grans actuacions en tots, ... potser cal destacar les actuacions en el torneig de la Rubinenca (on va quedar segon) i el d’ahir diumenge 4 de juliol a la Pobla de Claramunt, quedant molt amunt (permeteu el dolent joc de paraules,..), amb una actuació formidable de 5,5/7, quedant 5è de la general, empatant a punts amb el 2n (amb 47 participants), i aconseguint el premi al millor de la categoria sub18. 

Isaac, l'any vinent serà el del teu creixement segur.

 El seu amic Andreu Bravo darrerament s'ha animat i ha acompanyat al nostre Isaac en diferents proves, amb resultats molt destacats. Cada dia jugues millor noi,.. segueix així, no t'aturis a l’estiu. Aprofita que el teu pare aprèn al teu ritme per viure una experiència compartida immillorable. Ho fas molt bé i encara ho faràs més.

Des de la coordinació de l’escola seguirem oferint diferents opcions de torneig a l’ estiu  i us convidem a que us hi animeu ( tant els més actius com els que esteu menys). Quina il·lusió la magnífica participació a sant Joan Despí l’ altre dia del nostre estimat Hugo quedant quart. ( Torneig on Jensen va guanyar amb 8/8, David va quedar tercer i Andreu setè.... brutal… ) , però el retorn del fill pròdig va ser la millor notícia. Hugo reservat els dilluns a setembre que t’està esperant una sorpresa… Esther, Oriol,.....vosaltres també,... fins aquí puc llegir com diria la Mayra (aquells que sabeu de qui us parlo ja esteu vacunats oi? jajaja) . Les nostres benvolgudes bessones Riu segur s’ apunten a algun torneig d’ aquí al final d’ estiu , mireu aquests de ràpides d’ aquests dies que anem posant al grup. Al 30è aniversari de sant Joan la Marta Terrón també es va animar fent una bona actuació; és possible que sigui l’alumne que més bé ha evolucionat en aquest any de pandèmia…. I esperem comentar tota la participació de tota la resta de nois i noies de l’escola que totes les activitats que hi participeu. En aquest sentit, el Calculin de Llinars o el de Sitges serien ideals.

I tenim els tres mosqueters… Jensen , David i Ferran que s'han plantejat de forma voluntària  fer el seu Tour de França en quant a nivell d’exigència d’estiu, tot participant a diferents Opens Internacionals  amb la intenció de fer el millor paper possible a la final d’ Espanya per edats (tant a tocar que la tenim ja….)

Volem fer èmfasi en la participació dels tres en concret a l’ Open de Llinars que ahir dissabte va acabar després de nou dies . Molt bona actuació dels tres en quant a joc. Els resultats han estat més dispars, però el joc sòlid, contundent de vegades, creatiu , combinatiu i treballat (com preparaven les partides al matí ….) ha estat compartit per tots  tres.


Jensen ha aconseguit 4,5/9 amb rivals d’ELO molt superior a ell. Està en un moment de joc espectacular. Ha fet partides meravelloses (la gran majoria), i ha completat un magnífic torneig. Això farà que pugi gairebé 100 punts FIDE en un sol torneig. Fantàstic i a seguir treballant i gaudint com ho fas. Quina meravella poder acompanyar-te en el teu creixement.


 


En David va fer 4/9. Ha jugat a un nivell superior a com ho va fer al Tancat de l’ Espluguenc, (el seu darrer torneig, en qel que va quedar 3r), i això indica que la progressió no atura. És la nostra formigueta de l’escola, entre el tancat, final de Catalunya d'edats  i aquest Open de Llinars pujarà més de 100 punts d’ ELO català en només 6 mesos….En tots els tornejos puja una miquetona, i una miqueta més,... i una mica més…. Per estar molt content i a seguir David, enhorabona..

 

En Ferran ha obtingut 3/9. No està content ell amb el resultat, però ho ha d’ estar en el joc (segur que no està d'acord amb mi, però ho penso de veritat). És un jugador que sap a què juga i com ho ha de fer. Sòlid i combinatiu com pocs al club ( ja no parlo solament d'escola ). Els resultats no han estat aquells que s’esperava entre d'altres coses perquè s’ha proposat ampliar el seu ventall d’obertures i perquè vam tenir la mala sort que dos dels nostres s’ enfrontessin entre ells a la setena ronda, no tots dos podien sumar alhora i Ferran no va fer la seva millor partida. Jo vull destacar de Ferran el seu esperit de treball, superació i lluita. No hem d'oblidar que ha portat les activitats d’ escola  de dilluns i divendres mentre lluitava amb un segon de Batxillerat complicadíssim i una selectivitat que era un altre obstacle a vèncer amb un objectiu marcat previ de saber quina carrera volia estudiar i sabent que la mitjana demanada era elevadíssima. Tot pressió a sobre i mare meva com se n'ha sortit. Ara té uns dies fins la final d'Espanya sub18, amb el seu futur més clar en aquelles dates; estic convençut que farà un  dels seus millors tornejos fins l'actualitat. Força campió, tens tot un club darrera teu recolzant-te .

 D’aquest torneig de Llinars vull dir dues coses més… destacar el valor, coratge, esforç, treball, il·lusió, experiència, saber fer d’ un club com el Llinars. Fer el seu primer Open en aquestes condicions pandèmiques i fer-ho tant bé,... però tant bé,... Enhorabona Jaume, Anna, Nuria, Josep Maria, ... i tot l’equip de 20 persones que ha treballat perquè tot sortís rodó.…També felicitat l’equip arbitral per la seva paciència i saber fer, i per sempre tenir un somriure als llavis.


Equip organitzatiu de Llinars
Equip arbitral de Llinars

I una segona, he tingut la sort d'acompanyar als nens al cotxe,... veure com s'ho passaven preparant, gaudint, rient,...ells arribaran al primer equip del Cornellà ( estic convençut), i jo sempre podré dir que he tingut la sort que m'han deixat acompanyar-los.

Els nois del Baix Llobregat fent pinya

I per finalitzar destacaria algunes cosetes més fora del torneig de Llinars….

Primer de tot disculpeu que el becari escrigui… mestre Albert amb el teu permís he fet allò que he pogut/sabut…

Segon… agrair al grup de tecnificació del Cornella ( l'anomenat grup de savis), pels seus consells i acompanyament continu ( David Centeno , Sergio Santamaría, Francisco Solera, Bosco Tebar, Antoni Gallego, Albert Puig....) .   Agrair especialment a Jordi Parayre, com han pujat el nivell aquests nens gràcies a tu . Agrair l'aprenentatge però sobretot el tracte exquisit sempre, amb alumnes i familiars , intentant acompanyar sempre com pot,... una trucada, una presència a l’ Open, uns quants consells ....Ets una meravella noi. Quina sort tenir-te amb nosaltres .

Tercer, destacar el paper del nostre estimat company de l'ACE ( associació de clubs del baix Llobregat ) i amic dels nostres jugadors  del Cornellà, en Javier Montero del Pallejà , sub 14, encara 13 anys...( què bé treballeu a l’ escola del Pallejà Pere Alegre i companyia ,... seguiu així,...la quantitat de bons jugadors que esteu traient,,,..). En Javier ha guanyat el seu tram d’ ELO FIDE amb 5/9, una barbaritat que fa que pugi com 100 punts d’ ELO de cop tant català com FIDE. Quin futur té aquest nen, quin futur tenim a l’ ACE comptant amb jugadors com ell… com a jugador un crack, com a persona encara millor.

Quart, destacar el paper que ha fet en Manel Leon al Torneig de Platja d'Aro, en un torneig molt disputat. Va arribar a la darrera ronda amb opcions de quedar entrar els primers, però va perdre, rellegant-se fins a la 9a plaça. Malgrat tot, ha completat un molt bon torneig. Enhorabona Manel 

I per últim… tres bojos del club Cornellà , entre els quals m’ incloc… Bosco, David Terrón  i jo, encetem demà dilluns l’Open internacional de Benasque….mare meva… encara no han sortit emparellaments, però estimem que Bosco en primera ronda tindrà un 2400 FIDE, jo un 2200 i David un 2150. Primera ronda assumible,... jajajaja. Us anirem dient com ens va. A títol personal un plaer compartir amb Bosco i el meu fill una experiència com aquesta.

Res més. Gràcies per llegir aquesta entrada

Amunt Club Escacs Cornellà (treballant  en equip ens fem més grans )

Rafa Terrón ( Becari d’ Albert Puig )

 















Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera