dimarts, 30 de març del 2021

Campionat Edats 2021, 3a jornada

 

CAMPIONAT D’EDATS 2021, FASE FINAL

 

3ª JORNADA, 29/03/2021: "El retorn dels Jedi "



Avui arribàvem a l’equador del torneig i tornava a tocar sessió doble, de matí i tarda. Tots teníem les esperances que comencessin a mostrar sobre els taulers l’evolució en el joc que havíem palpat darrerament, un cop tretes les ànsies de començar i les pressions per puntuar. En les tres rondes anteriors els nois han jugat a bon nivell i avui confiàvem que fessin aquesta petita passa endavant. A més, avui tornàvem a tenir el plaer de la companyia del Jordi Parayre, i esperàvem que això també els estimulés. I tant que ho han fet! Per això he utilitzat com a títol per a la meva crònica un de cinematogràfic i molt poc literari, relacionat amb la samarreta que duia avui la nostra petita Marta, que deia “ STAR WAPA”, ... I tant maca com estava.... I els nostres petits "padawans" han demostrat que ja es poden coronar com a cavallers jedi, i no com al cavaller inexistent que posava com a títol en la crònica d'ahir 


I ben aviat hem tingut la primera alegria del dia. En una partida molt ràpida, en Jensen, que jugava amb negres, ha derrotat el Gerard Espinoza, un noi força talentós dels nostres amics manresans del Catalònia-Joviat. Ha estat la millor partida del Jensen fins ara. El seu rival li ha plantejat un atac indi de rei i de seguida li ha llençat un atac de peons molt ràpid. Malgrat l’expansió del rival, les peces del Jensen estaven ben situades, i han aprofitat la precipitació del rival per sortir disparades. A l’atac del flanc de rei de les blanques, en Jensen ha aguantat bé l’escomesa i ha llençat un contracop en el centre, obrint la posició. L’expansió de les blanques havia deixat el rei desprotegit, i en Jensen ho ha aprofitat per obrir la posició amb peons, després amb el cavall, i finalment amb els seus alfils que semblaven espases tallant al rei rival, i permetent que la torre fes l’estocada final. Gran partida del Jensen.


Ha trigat una mica més, però cap a un quart d’una ha aparegut el Ferran, i amb la forma de caminar i la cara il·luminada ja intuíem el resultat. Per fí en Ferran es treia l’espina de sobre aconseguint el seu primer puntet. I això que en aquesta ronda li tocava repetir amb negres contra la Nicoll Diaz del Club d’Escacs de Badia del Vallès, una rival sub-20 complicada i amb molta més experiència que el Ferran. A diferència de la partida d’ahir, el Ferran ha jugat molt millor, i ja molt aviat ha tret a passejar la seva formidable visió tàctica amb una inesperada captura de peó central que es recuperava després. Deu jugades i ja jugava amb peó d’avantatge i sense dames. I aleshores ha anat situant estratègicamenti amb paciència fins anar intercanviant les peces. La rival tampoc ha estat gaire fina amb la forma que ha fet jugar els seus cavalls, i en Ferran ha fet una combinació que aconseguia canviar peces i quedar amb un peó més d’avantatge. I el cop de martell definitiu l’ha donat portant el rei al centre donant una lliçó de com es juguen els finals. Gran partida del Ferran.

Hem hagut d’esperat una miqueta més, al costat del Javier Montero del Pallejà, que havia guanyat també, fins que hem vist aparèixer el David, que llastimosament no ha pogut completar la jornada i ha perdut la seva partida. S’enfrontava amb blanques contra en Josep Navajas, un noi amb molt de talent del Club d’Escacs Sant Andreu, habitual des de fa uns anys a jugar entre els primers taulers. La partida prometia força. En David ha quedat força bé en l’obertura i ha anat canviant les seves peces de manera encertada, fins que ha perpetrat un avançament poc afortunat de peó que li ha costat perdre la qualitat. Malgrat tot, els seus dos alfils han seguit donant guerra i buscant un joc actiu, però el rival ha anat jugant amb paciència, i en el moment adequat ha agafat la iniciativa i ha aconseguit entrar en la posició d’en David. Llàstima, David. No ha jugat una mala partida, però un erroc greu li ha costat la partida. Aviam si a la tarda es refà.

Hem anat a dinar tots plegats amb en Jordi Parayre, i ens hem endut el tauler per revisar i preparar coses per a la tarda, però a l’hora de la veritat, entre el dinar i les agradables converses, se’ns ha fet tard i no hem pogut veure res. Millor, perquè els nens estaven entretinguts i ha estat la millor forma de desestressar-se. En Rafa ha tornat a provocar-me per incentivar als nanos, proposant-me que si els nanos feien un ple, els dos ens comprometíem a ballar una coreografia d’una coneguda cançó. Jo li he dit que tot i el naproxeno que portava avui, preferia ficar-me a la platja en pilota picada abans que ballar aquesta merda de cançó, ha ha ha ....Un té una mica d’amor propi, per favor, ha ha ha  .... No penso dir quina cançó era per no ofendre sensibilitats, ha ha ha ...

No hi ha millor eina que el somriure per preparar una partida 


I a la tarda, el primer en acabar ha tornat a ser el Jensen, que jugant amb blanques ha derrotat el Pau Canal, del Club d’Escacs d’Olot, un rival contra el que deia que ja s’havia enfrontat. I en Jensen ha tornat a posar de manifest que es troba en un moment de forma espectacular. Ha fet una gran partida, dominant en tot moment el joc, i aprofitant poc a poc totes les imprecisions del rival. El Jensen es posa amb 3 punts de 5 partides, que són els mateixos punts que va aconseguir el setembre passat en tot el campionat.



I novament, el següent en acabar ha estat el Ferran, que li ha tocat jugar amb blanques contra en Roger Ayats del Vilafranca, un nano d’una simpatia extraordinària; com la del seu pare, a qui avui no he vist, però amb qui havia coincidit en anys anteriors i el conec perquè és molt aficionat de l’Espanyol, que el tenim a Cornellà. El Ferran no ho recordava però s’hi havia enfrontat a ell quan era sub-10 i les fases prèvies es feien en un grup conjunt del Baix Llobregat, Garraf i Penedès. El Ferran i ell han congeniat força després de la partida. En la partida, en Ferran ha mostrat una gran superioritat i ha jugat amb molta seguretat el mateix esquema, sense fer provatures. Avui ha aconseguit un notable avantatge posicional, que ha acabat esdevenint material i s’ha emportat la partida. En Ferran se situa amb dos punts, i completa una jornada fantàstica per ell.


El Rafa ja m’estava recordant lo del bany a la platja, quan ha aparegut en David, que ens ha donat la gran alegria del dia i del campionat: els tres han fet un ple! Oeeé, Oé Oé Oeeeé... Oeeé Oeeeeeé....  En David s’enfrontava amb negres a l’Aniol Marcet, de l’Ateneu Colon, i ha tornat a donar una gran lliçó de joc treient a lluir la seva privilegiada missió tàctica . El cas és que la partida ha durat molt, però el nombre de jugades no ha estat gaire alt. Enhorabona al David, que se situa ja amb 3 punts en el campionat de 5 rondes disputades


I per si ja no estàvem prou contents, després d’una llarga partida, ha arribat en Javier Montero del Club d’Escacs Pallejà, i ens ha dit que ha guanyat a l’Arnau Muntal del Cerdanyola, un rival molt fort. S’ha emportat l’ovació de tota l'expedició del Cornellà, i ens hem posat a revisar la partida amb ell. En Javier Ell duia les blanques i el que puc dir és que ha donat una autèntica lliçó tàctica. Feia temps que no veia ballar a ningú tan poderosament com han estat ballant els cavalls del Javier. Una sensacional partida, contra un rival molt poderós, i una extraordinària força de rematar-la



En resum una ronda extraordinària del nostres nois.

Demà una mica més.

Deixo alguna foto més:









 







Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera