dimarts, 8 de setembre del 2020

Campionat d'Edats - Fase Final 3r dia

 3ª JORNADA, 07/09/2020: "La dimensió desconeguda"



Avui m’ha vingut al cap una coneguda i reconeguda sèrie de ciència ficció del 60-70 per definir el títol de la crònica, ja que ni jo ni l’autoanomenat “becari” (en Rafa) estàvem a Salou per motius laborals. Així que la crònica s’ha basat en el testimoni verbal del protagonistes i en el fantàstic testimoni visual de la Sandra, la millor fotògrafa que tenim al club.

Abans d'entrar al matí a la sala sub14


Avui tornava a haver jornada doble de matí i tarda, les rondes 4a i 5a del campionat, de manera que arribàvem a l’equador de la competició, que aquest any constarà només de 8 rondes.

Foto de la Federació
En Jensen ha estat el primer en acabar. S’enfrontava amb negres contra en Gerard Espinoza, un noi de la prolífica escola del Catalònia-Joviat, de qui no tenia cap referència. Avui el Jensen estava més tranquil després d’haver tret el primer punt el dia abans, i ens ha dit que s’ha trobat molt bé. Avui ha fet servir una siciliana tancada. Pel que ens ha dit, el rival estava atacant bé, però s’ha deixat un forat, i en Jensen ha aprofitat per entrar. Primer ha materialitzat el seu avantatge aconseguint la qualitat, i més tard ha guanyat la partida. Segona victòria seguida del Jensen, que va recuperant sensacions.

Foto de la Federació

En David s’enfrontava amb negres contra en Guillem Cabeza, contra un noi que també pertany a l’escola del Catalònia-Joviat, del que l’única referència que tenia és la partida que havia perdut la primera ronda contra el Javier Montero, amb els colors canviats. El David ha jugat una defensa índia de rei, amb una variant particular que li va ensenyar el Jordi Parayre, i ja ha aconseguit avantatge en l’obertura, agafant la iniciativa. El rival ha anat tota l’estona a la contra, fins que el David ha acabat guanyant la partida. Segona victòria també del David, que segurament és qui s’ho està passant millor de tots els nanos.

El darrer en acabar ha estat el Ferran, amb una partida maratoniana de 4 hores. S’enfrontava amb blanques contra l’Arnau Pallas, un noi sub-20 del Tarragona, amb més experiència i un nivell d’elo superior però similar al del Ferran. De fet, el grup del Ferran és molt dur i no hi ha cap rival senzill. I avui tampoc s’ha trobat a gust. La partida se li ha complicat. Mentre ell focalitzava l’atac pel flanc de dama, el rival atacava l’enroc. En Ferran ha comés una imprecisió i el rival ha entrat, materialitzant l’avantatge. Derrota que li ha baixat lleugerament la moral. I més quan acabada la ronda el Ferran ha vist que li tocava descansar per ser l’últim i aconseguia un punt per bye, una cosa que ja ni recordava que li hagués passat mai. Confiem que es refaci i recuperi les sensacions. A més el Ferran és dels que acostuma a acabar millor els tornejos de com els comença.

El matí s’ha acabat completant amb la victòria dels dos amics del grup, en Javier Montero del C.E. Pallejà, que amb negres ha guanyat amb solvència una noia del C.E.Olot, i victòria també del Pau Pueyo, del C.E. Sant Boi, que amb blanques s’ha imposat al Saul Marabajan, del Sant Andreu. En Pau torna a situar-se en els primers taulers del grup sub16.


A la jornada de la tarda al David li tocava jugar amb blanques un altre rival complicat, en Lucas Puente, un noi de la Paretana que ha passat pel club jugant la Lliga en el grup de Preferent. En David ha jugat força bé, com en totes les partides anteriors, trobant-se bé, atacant, fins que arriba un moment en que comet una imprecisió. Quan les imprecisions es comenten contra rivals amb experiència, hi ha més possibilitats de perdre, i això és el que li ha passat. El rival ha fet una jugada magistral amb una gran combinació que destrossava la posició del David, i ha abandonat. Es queda amb 2 punts, però segueix estant content, perquè s’està traient un master jugant contra rivals de molt de nivell.



Al Jensen li ha tocat enfrontar-se contra amb blanques contra en Pep Chavarria, un noi d’Amposta. Com de costum, no ha repetit obertura, i ha anat jugant tranquil. HI ha hagut un moment clau a la partida, en que després d’haver estat pensant, ha fet una jugada molt arriscada, que a primer cop d’ull semblava dolenta. I de fet, després d’haver-la estat revisant amb el Jordi Parayre, l’han poguda refutar. Però a la partida, el rival no ha encertat amb la continuació, i el Jensen ha aconseguit avantatge, que ha anat administrant fins a aconseguir la victòria. 3a victòria seguida del Jensen, que ja comença a sentir-se a gust.   

La jornada de la tarda no ha estat bona pels altres dos amics del grup; en Pau Pueyo perdia amb negres contra en Sergi Prats, que ja és mestre català, i en Javier Montero perdia amb blanques contra l’Arnau Pino, del Santa Eugènia, i ha sortit un punt tocat, perquè a la partida s’ha vist bé, però s’ha equivocat i el rival no ho ha perdonat. En Jordi Parayre també ha aprofitat per fer-li uns quants comentaris, que segur li aniran bé.

Arribem a l’equador de la competició.

Als sub-14, en Jensen porta 3 de 5 punts possibles, i el David i el Javier del Pallejà porten 2 punts. A la categoria sub-18/20 en Ferran porta 1,5 punts. Finalment, a la categoria sub-16 en Pau del Sant Boi porta 3 punts.

Val a dir que la competició sub8 s’ha acabat, imposant-se en Guillem Torres, del Catalonia Joviat, imbatut amb 8 punts, en 2a posició Pol Faixedas de Fornells amb 6,5 punts i en 3a posició Jordi Linares del Montornés amb 6 punts.

En els sub 10 al capdavant hi ha en Xavier Mompel de Tortosa, imbatut, i el segueixen 4 nois amb 4 punts. En aquesta categoria hi ha una noia dels clubs de l’ACE del Baix Llobregat, la Laia Garcia, del Martorell, que porta 2,5 punts.

Als sub 12 al capdavant hi ha l’Alexander Domene, del Salauris, abm 5 punts, seguir d’en Dani Salinas del Sabadell amb 4,5 i 4 nois amb 4 punts.

Al sub14 tenim imbatut al Serni Ribera del Geva-Cea, amb 5 punts, amb 4,5 en Roger Bernadó del Sabadell, i 2 nois i una noia amb 4 punts.

Al sub16 la lluita està més disputada. Al davant hi ha el Cesar Alcalà amb 4,5 punts i el segueixen amb 4 punts tres nois, un dels quals és en Carles Martin, representant del C.E.Pallejà, un altre dels clubs de l’ACE del Baix Llobregat.

Finalment, a la categoria sub18-20 la lluita és duríssima. Al capdavant hi ha 5 nois empatats amb 4 punts, un dels quals és en Marc Garcia, del Molins de Rei. En aquesta categoria també hi juguen la Joana Ros, del Sant Boi, que porta 3 punts, i l’África González, també del Sant Boi, que porta 2 punts.

Demà només tenen jornada matutina. Desitgem-los sort.

Us deixo al final la resta de les fantàstiques fotos de la Sandra

Albert Puig

 














Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera