dimarts, 27 de novembre del 2018

Crónica del Torneo Dr. Vallve 2018

CRÒNICA VI OPEN VALLVÉ, 2018


Aquest any el Francisco m’ha encarregat que faci la crònica del nostre torneig més prestigiós i espero estar a la seva alçada.

Aquest any arribàvem a la 6a edició del nostre torneig. Com cada any, dues setmanes enrere la nostra salut cardiovascular penjava d’un fil en veure que amb la llista d’inscrits no sabríem si arribaríem a cobrir les despeses. Finalment, han acabar disputant el torneig 88 jugadors, xifra que suposa assolir un nou record de participació, i que certifica que el nostre torneig s’ha consolidat.

Dels 88 jugadors, 18 eren del nostre Club de Cornellà, i 70 jugadors d’altres clubs. Val a dir que hi ha estat representats fins a 39 clubs de Catalunya, xifra que també suposa un record de presència.

En aquestes nou setmanes s’han disputat 352 partides, 88 de les quals estan públicament penjades a través de Chess-results. Deixant de banda alguna discussió, l’esportivitat i el respecte ha estat la tònica dominant, posant les coses molt senzilles a l’arbitratge i la direcció del torneig.

I com ell no ho diu mai quan fa la crònica, jo aprofito per felicitar al Francisco Solera per l’enorme tasca que fa i ha fet en aquest torneig, així com també del suport que ha rebut del Juan Carlos, sense oblidar a d’altres companys com el Ladis, el Rafa, el Cañi, el Bosco, el Quique i molts dels que hi hem participat. A banda del nostre President i Director del torneig, en Nicolàs.

Val a dir que enguany havíem introduït com a novetat, a banda dels trams per elo, un tram per als veterans, com a homenatge a la gran quantitat d’amics d’altres clubs que tradicionalment ens fan companyia i que es troben en aquest tram. I recollint una proposta d’un dels jugadors, també hem tornat a posar per segon any la mitja hora com temps màxim de retard a l’hora de presentar-se a disputar la partida, fet que ha contribuït a que els jugadors que es presenten, no tinguin que esperar una hora.

Esportivament parlant, aquesta edició ha estat probablement la més disputada de les que s’han disputat fins ara, i la prova és que fins a la darrera jornada hi havia moltíssims candidats optant a la victòria general, un nivell de tensió que també es palpava en la disputa dels primers llocs de cada tram. El quadre d’honor del torneig el podreu consultar en el post a banda d’aquesta crònica que ha penjat el Francisco. http://clubescacscornella.blogspot.com/2018/11/final-6e-obert-dr-vallve-2018.html

Com a jugador del torneig, concentrat en les meves partides, no he pogut tenir la distància necessària per analitzar el nivell de joc en el torneig, però pel que m’han transmès els companys, aquest ha estat extraordinari. Algunes de les partides penjades són autèntiques joies a analitzar.

Entre els 18 jugadors del Club d’Escacs de Cornellà, els millors han estat el Bosco, en Miquel i l’Emili Albero, amb 5,5 punts, tots tres jugant a gran nivell.

En Bosco ha estat el millor del club; la seva 8a partida va ser excepcional. En Miquel ha aconseguit el premi al millor dels veterans; la millor combinació que un servidor ha vist en aquest torneig la va fer en Miquel en la seva 2a partida: un sacrifici múltiple de peces per acabar rematant de manera elegant una partida, una joia per a qualsevol persona que estimi els escacs. Menció a part mereix l’Emili, ja que ha aconseguit 5,5 punts havent disputat només 6 partides.

Darrera d’ells en Xavi Boloix, amb 5 punts. En Xavi ha estat irregular, però ha acabat el torneig amb una gran victòria davant d’un rival força dur.

Amb 4,5 han quedat en David, el Sergio i en Ferran. En David no ha tingut el seu millor torneig i ha anat de més a menys. Els problemes amb el temps li han fet perdre punts que no se li haurien d’haver escapat. El Sergio podria haver jugat millor, i personalment crec li ha faltat un punt d’autoestima per fer-ho; capítol a banda mereix el Ferran. Un no pot ser objectiu parlant del seu fill, i per això recorreré a les xifres: que el jugador més petit del torneig (15 anys), que partia inicialment com a penúltim dels 88 jugadors, acabi en el lloc 43 amb 4,5 punts parla per si sol. Va començar fluixet, però ha acabat el torneig amb tres bones victòries, sobretot les dues darreres, on ha jugat a molt bon nivell. El club l’ha volgut premiar amb un reconeixement especial situant-lo en el quadre d’honor del torneig.

Darrera d’ells amb 4 punts hem acabat el Jordi Bise i jo. El nostre torneig ha estat molt més bo del que indiquen els 4 punts, perquè els dos hem hagut de jugar contra grans rivals. Del Jordi puc dir que és un extraordinari jugador que a cada partida s’enfronta amb el seu etern problema: el del temps. Tenia la seva 7a partida guanyada i es va quedar sense temps; val a dir, però que també va saber jugar molt bé sense temps en la seva 8a partida, contra mi, i va acabar aconseguint la victòria. Pel que fa a la meva actuació, estic satisfet, sobretot pel nivell de joc que he assolit. La major part dels meus rival han estat molt més forts que jo. A destacar la gran victòria que vaig assolir a la 1a ronda contra un rival duríssim, amb una bona combinació.

Amb 3,5 han acabat en Peris i el Saez. Els dos han fet un bon torneig. En Joaquim ha tingut rivals molt forts. A destacar la seva bona victòria en la 3a ronda. I el Saez ha complert: les partides que ha perdut han estat contra rivals més forts, i ha guanyat la resta. Va aconseguir unes bones taules contra un rival fort, i segurament hauria merescut més sort en la seva partida contra el Boloix.

Amb 3 punts han acabat l’Emilio Dominguez, el Carles, el Juan i el Cuixart. L’Emilio només ha disputat 7 rondes, i el seu nivell de joc ha estat molt bo. Va aconseguir un bona i merescuda victoria contra en Xavi Boloix, i hauria merescut més sort en la seva 4a i 6a partida. En Carles ha fet un molt bon torneig. Ell i jo hem seguit trajectòries similars durant el torneig, amb els mateixos rivals, i la casualitat va fer que ens enfrontéssim a la darrera jornada, caient el punt a la meva banda. Però el nivell del Carles ha estat extraordinari, i hauria merescut un punt més de sort. El Juan ha estat irregular; de les partides que li he vist, se li va escapar una partida que tenia guanyada; i la seva darrera partida la va guanyar de manera brillant. Pel que fa a l’Albert, ha estat al seu nivell de sempre, amb un joc sòlid.

Per últim, l’Almagro ha acabat amb 2,5 punt, l’Esther amb 2 punts i el Ladis amb 1 punt. A l’Angel li falta una mica de rodatge; la seva partida contra el Ferran la tenia guanyada i se li va escapar. A l’Esther i al Ladis els falta centrar-se i entendre que les partides duren 1:30 i no són ràpides. L’Esther ha perdut partides per no pensar i ha malbaratat bones partides que tenia guanyades per jugar al toc. I al Ladis li passa el mateix, que utilitza el temps per analitzar les seves combinacions i no té en compte les amenaces del rival. És una llàstima, perquè l’Esther i el Ladis són bons jugadors combinatius, i que han fet una bona temporada, contribuint els dos a fer pujar de categoria el nostre equip E. Estic segur que els dos seguiran jugant a bon nivell i milloraran a la que siguin conscients de la importància del temps.

Finalment, l’entrega de premis es va fer coincidint amb el tradicional Torneig Llampec “Memorial Miquel Triay” de partides ràpides de 4' + 2", que organitzem el dilluns següent, i que aquest any se l’ha endut en Florian Grafl, seguit d’Arturo Vidarte i Sergi Obón.
http://clubescacscornella.blogspot.com/2018/11/final-llampec-miquel-triay-2018.html

Això ha estat tot pel que fa a l’edició del Torneig d’aquest any. Esperem que l’edició de 2019 sigui almenys tan bona com la d’aquest any.

De moment, i abans de que acabi aquest any 2018, convidem a tothom que vulgui a participar en el nostre Torneig d’entrenament per a la Lliga Catalana, i al nostre tradicional Torneig de Nadal, que aquest any serà Solidari, organitzant una recollida d’aliments per a la Botiga Solidària de Cornellà, una entitat que fa una extraordinària feina social atenent les necessitats més bàsiques de més de 600 famílies a Cornellà.

Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera