dilluns, 4 de març del 2019

7ª jornada Lliga Catalana


CRÒNICA 7ª JORNADA LLIGA CATALANA, 03/03/2019

Aquesta temporada hem hagut s’esperar fins a la 7a jornada per trobar-nos amb un dels nostres clàssics: jornada plena de baixes. Fins a deu jugadors regulars han causat baixa aquest cap de setmana, i com aquesta temporada tenim 46 taulers a cobrir, el Francisco ha hagut de fer autèntiques filigranes per a cobrir-les totes. Sort que aquest any tenim una llista àmplia de jugadors, i que els joves responen, i finalment, no hem presentat cap vacant en cap tauler.
No obstant, les baixes sí que ha marcat força els resultats de la jornada. 




CRÒNICA JAKE B – CORNELLA D (6 ½ a 1 ½ ):
L’equip A i l’equip D ens desplaçàvem a casa dels nostres veïns i amics del Jake, d’Hospitalet. A les 8:30 havíem quedat a la porta de fusta, conjuntament amb l’equip F que anava a la Vila Olímpica. Els desitgem sort. Allà érem 6 jugadors de l’equip A i només l’Oriol i jo del D. Després de fer unes quantes trucadetes, confirmem que la resta han anat directes, i com hi havia dos cotxes, decidim anar tots plegat cap allà. El que en teoria havia de ser un trajecte de 10 minuts, va acabar sent un circuit de voltes i més voltes fins que, amb el temps justet, vam acabar deixant el cotxe al costat de la carretera de Sants.
Arriben Club Jake. Un bon local que respira escacs pels quatre cantons. Era la meva segona vegada en aquest club, que m’havia impressionat per la quantitat de bibliografia d’escacs que tenia. La sala gran estava reservada per als de l’equip A i a nosaltres, els del D, ens va tocar jugar a la sala de la finestra. L’altra vegada que vaig venir recordava haver passat molt de fred, però ahir la veritat és que la temperatura exterior era força agradable.
En aquest jornada, tant l’equip A com l’equip B del Jake presentaven l’alineació més potent que han presentat fins ara en aquesta edició de lliga. A nosaltres ens passava el contrari. L’Equip A tenia dues baixes sensibles, i la jornada era important en un grup tan complicat com el seu. L’equip D ha estat el més damnificat pels canvis, ja que només han pogut jugar amb 4 dels seus jugadors, encara que l’objectiu principal d’aquest equip era la salvació i aquesta ja l’havia aconseguit en les jornades precedents. 
Vam arribar just per preparar el full de l’alineació i iniciar les partides. Es van iniciar les partides. El meu rival no havia arribat, ni tampoc el de l’Emilio (pare) ni el de l’Oriol. Vaig aprofitar per anar al lavabo i anar a comprar aigua. En tornar els altres rivals havien arribat. El meu no. Vaig anar a la sala gran on estava l’A. Amb el rellotge a 1:17 arriba el meu rival. Surt de dama, i jo decideixo optar per una defensa Nimzoíndia. I ja veig de seguida que el meu rival serà incisiu. Uns moviments més tard, opto per cedir un peó a canvi de poder fer jugar el meu alfil de caselles blanques, però el meu rival aconsegueix tancar-me. M’aixeco a donar un cop d’ull. L’Oriol està jugant bé, i porta un peó d’avantatge. L’Angel també disposa d’un peó d’avantatge, tot i que veig que hi renuncia a canvi d’avançar els seus peons centrals passats. L’Esther té la partida igualada. El Saez es troba en una situació pràcticament de taules, amb només peons, i un alfil contra un cavall. L’Emilio fill ho té fotut, ja que no havia enrocat i el rival li ha entrat la dama. El Josep Salazar també ho té magre, amb una peça menys, i la partida de l’Emilio pare està igualada. De moment hi ha matx.
Segueixo concentrat en la meva partida; la meva situació no és bona, i amb un peó de menys, decideixo canviar els alfils i quedar-nos només amb peces grosses. El rival juga un pel passiu, i em dona un temps d’or que em permet tornar a tenir opcions d’igualar la partida. En aquell moment, el Saez acaba la seva partida, i ens posem 0 a 1 al nostre favor. Poc després l’Esther acaba en taules, i el marcador és 0,5 a 1,5. El matx està forà obert. El meu rival s’equivoca, i ara sí, recupero el peó i forço un canvi de dames, quedant en una situació teòrica de taules, però amb les meves peces més ben situades. L’Oriol i l’Angel ha havien perdut les seves partides, i l’Emilio fill està a punt de perdre. El matx està 3,5 a 1,5, i el Salazar amb peça de menys, de manera que ni em plantejo demanar les taules, perquè no em serveix de res. Vaig forçant que els seus peons quedin dèbils, i decideixo avançar, i ell també, i amb la simplificació, començo a adonar-me que la meva posició no serà tan favorable. M’he complicat la partida, i acabo quedant en desavantatge. Segueixo intentant el miracle, i quan veig que m’és impossible evitar la coronació del peó rival acabo rendint-me. Al mateix temps acaba perdent l’Emilio. Poc després, el Josep acaba perdent amb el mat de la coça.
Resultat 6,5 a 1,5

Albert Puig

PARETANA - CORNELLÀ "B" 3 - 7

Después de la maravillosa crónica de Albert, la mía será sencillita, pues el nivel es demasiado alto para mi. Quin Crack!!!!

Nosotros los del "B", habíamos quedado a las 8:15 de la mañana, para llegar con tiempo y poder almorzar.... que bien sienta el almuerzo.

Como bien os ha explicado Albert, semanita crítica en cuanto a bajas. Una odisea hacer las alineaciones, que me da mucha rabia, no hacerlas, sino el tener a los compañeros esperando saber donde juegan y con que juegan, eso parece que no, pero a los que les gusta y pueden preparar las partidas, les debe de dar rabia.
Hasta en  ocasiones, creo, ahora no se si fueron 5, hice cambios.
El "B" iba con las dos bajas de nuestros dos primeros tableros, y la del 7 u 8 según la ronda. Osea 3 habituales que no venían.
Aunque sinceramente, todos los que vienen a jugar me inspiran una gran confianza, y la verdad confío mas en ellos, en sus resultados que en los mios.

La Paretana, tampoco presento a su equipo de gala, les faltaron los 3 primeros tableros, y eso compenso el match. 
La cosa se puso bien de cara, con una victoria de Antonio, muy rápida, siguiéndole Xavi, y nos poníamos con un 0 a 2 rapidito.
Por lo que pude ver antes de que acabara mi partida, me levanto poco, y me apuro mucho, la de  Jordi estaba igualada, y tanto Salva como Sergio las tenían bien. Óscar bien, Manel con una pequeña ventaja, Marinko igualada, la mía inferior, mal en la apertura, y Yorky un pequeño desmadre.

En poco mas de una hora de ese primer vistazo, me volví a levantar, después de haberme defendido muy bien, logré dar la vuelta a la partida, eso si, super apurado de tiempo. En este nuevo vistazo, Jordi ya había hecho tablas, Marinko con pieza de mas, Sergio la tenía muy bien, Salva, lo veía ganado, Óscar un poco mejor, con un peón de ventaja, Manel Dama por dos torres y Yorky torre por dos caballos.
Íbamos 0.5 a 2.5, pero Marinko ganaba, y de Sergio y Salva, mínimo tablas. Yorky pidió tablas y se las concedieron, aunque tanto el como yo pensábamos que estaba peor, pero hay que saber pedir las tablas en su momento y salvar medio puntito. Con lo cual me decidí a pedirlas yo también, viendo mis apuros y que había igualado, mi rival no vio como poder progresar y me las dio. Sinceramente creo que en el medio juego me tenía frito.
Marinko al poco ganaba, y dejaba la cosa muy encarrilada, 0.5 a 4.5 con la partida de Manel que acabaría en tablas, pues los jaques eran continuos, y al final así acabó. ya teníamos el empate asegurado, ahora a esperar que no se torciera nada y ganar.

Salva, la tenía tan ganada, que no vio las mejores, hasta en 4 ocasiones tenía para ganar, y cosas que pasan, no se ven, como me paso a mi la semana pasada, y da rabia, pero al menos consiguió las tablas, yo perdí.
Óscar con ese peón de ventaja, solo tuvo que ir poco a poco subiéndolo, apoyándolo con la torre y el caballo, su oponente lo intentó pero no pudo ser.
Y nos quedó la partida de Sergio, parecía ganada, es más yo creo que ganaba, pero no era fácil, lo intento dando vueltas por aquí y por allí, pero al final pidió tablas, y se terminó el match.
Cumplimos, ya tenemos la permanencia, y ahora a disfrutar un poco mas las dos rondas que quedan.

El primer Equipo, iba con dos bajas, y aunque no es para perder, se nota.En cambio el Jake presento el mejor equipo hasta el día de ayer, y aún así nos ganaron por la mínima. Es el grupo mas ajustado de todos. Todavía no esta la permanencia, y habrá que lucharla en las dos rondas que vienen ante rivales directos. Cuanta presión....

Nuestro "C" iba a Sant Pere de Ribes, y como el resto de equipos, mermado, y se trajeron un meritorio empate, que les puede dar la permanencia, y estoy seguro que la conseguirán.

El "E", es el equipo que fue mas o menos el mismo, solo cambiamos a un niño, Kevin que no juega, y por lo visto no lo hizo tan mal, aunque no pudo conseguir la victoria. Hugo tampoco pudo hacerlo. Tanto David como Jensen siguen a lo suyo, y no paran, están que se salen. Y Rafa y Francisco cumplieron para llevarse la victoria, colocarse segundos, y con posibilidades de subir. Increíble, aunque a mi no me pilla por sorpresa.

El "F", se trajo un empate de la Villa Olímpica, y sigue primero de grupo, aunque ahora les han recortado dos puntos, y tiene un punto y medio de ventaja. Esta semana se enfrentan a ellos, y ahí estará la clave para el ascenso, si ganan prácticamente lo tendrán hecho.

Que rabia!!!! ya se acaba......
Francisco X. Solera

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera