dissabte, 1 de gener del 2022

Información Escola

Competicions

La competició és una part essencial en l'aprenentatge, que complementa les sessions d'entrenament. A més de la part lúdica que suposa pels nois i noies jugar una partida, la competició ajuda al progrés i la millora tècnica, i també al seu desenvolupament pel que fa a les relacions socials i l'acceptació de les responsabilitats en les victòries o derrotes. La competició és una bona manera que tenen els monitors per avaluar el progrés dels alumnes.   

La vessant competitiva la dividim en els següents tres blocs: 


(1) Tornejos infantils que organitzem com a Club:  


La participació i inscripció està inclosa en la quota, i són els següents tornejos: 


-Torneig Solidari Nadalenc, ritme de joc ràpid.

-Torneig Social infantil Michel Almendros, ritme de joc semilent.

-Torneig per Equips La Canalla del Nicolás, ritme de joc ràpid.

-Torneig de Festa Major de Corpus, ritme de joc llampec (super ràpid).

-Tornejos de Festes Majors de barris de Cornellà o altres actes

La quota anual inclou la participació gratuita en aquests tornejos


(2) Tornejos que no necessàriament organitza el club, però que considerem importants pels nois:


La participació i inscripció també està inclosa en la quota, i són els següents tornejos: 


- Fases prèvies al Baix Llobregat del Campionat de Catalunya individual d'edats, que es disputaran els dos ultims dissabtes al matí de gener i els dos primers de febrer. 

Solen ser 7 rondes en 4 dies diferents. Ritme de joc lent.


- Lliga Catalana per equips. La lliga es disputa durant 9 diumenges entre el gener i el març. Cornellà té inscrit un equip sub12 on poden anar jugant rotativament els nois i noies contra nois i noies de la seva edat, i també un equip a la 3ª categoria on també hi podrien jugar els nens (si s'escau). Ritme de joc lent.


- Torneig de l'ACE Baix Llobregat (Associació Clubs Escacs), que se sol disputar el 2n dissabte de Maig al matí. Ritme de joc ràpid.


- Minicopa: Campionat infantil per equips de la Delegació de Barcelona, que se sol jugar a finals de setembre, principis d'octubre, en dissabte matí i tarda. Ritme de joc ràpid.  

 

(3) Tornejos oficials organitzats per la Federació Catalana:


Es tracta de tornejos importants, i recomanats pels alumnes avançats i per tots aquells que vulguin progressar en aquest món dels escacs. Són tornejos que es disputen normalment lluny, i/o que duren més d'un dia, i que requereixen desplaçament i/o estances. L'inscripció dels tornejos d'equips, es fa càrrec el club.


Aquests tornejos serien els següents:

 

- Fase final del Campionat de Catalunya individual d'edats, que es disputa durant 6 dies aprofitant les vacances escolars de Setmana Santa. Se sol disputar a Salou o Cambrils, i juguen els millors jugadors de Catalunya. Ritme de joc lent.

El club  paga el 50% de la quota d'inscripció, per els participants que hagin jugat el 75% de la fase prèvia del torneig d'edats. El club no es fa càrrec de l'estada ni dels desplaçaments.


- Campionat de la DT de Barcelona Actius d'Edats, que es disputa durant tot un dia a la seu de la Federació al c/ Sant Adrià de Barcelona, un dissabte de març. Són partides a 15-20 minuts. Juguen els millors jugadors de Barcelona. El club es fa càrrec de la participació i inscripció, que també està inclosa en la quota.

 

- Copa Catalana: la fase prèvia es juga a mitjans del gener. Si hi ha nens interessats presentem un equip. És una competició que dura tot el dia. Hi ha equips de totes les edats, adults i joves. Ritme de joc ràpid.


- Copa Catalana - Fase Final: es juga al mes de maig, normalment només es juga si un equip del club s'hi classifica. És una competició que dura tot el dia. Ritme de joc ràpid.


- Campionat infantil per equips de Catalunya, que se sol jugar per Tot Sants, aprofitant els dies festius. Són 3 dies, i darrerament s'ha jugat a Lloret. El club no es fa càrrec de l'estada ni dels desplaçaments. Ritme de joc lent.


- Campionat de Catalunya Actius d'Edats - Memorial Garcia Ilundain, que es disputa durant tot un dia al mes de desembre a mitjans. Són partides a 15-20 minuts. Juguen els millors jugadors de Catalunya.

El club no es fa càrrec de la inscripció, no està inclosa en la quota.

 

- Campionats Territorials **. És un torneig federatiu que es juga durant 9 diumenges pel matí, a l'octubre i el novembre. Juguen jugadors de totes les edats, és un torneig individual, i els classificats juguen les finals al maig. És un torneig recomanable, és de partides lentes, i va bé com a preparació de cara al d'edats. Ritme de joc lent.


- Obert Memorial "Josep Vallvè i Piñol" **. És un torneig que fem des del club que es juga durant 9 dilluns per la tarda/nit, d'octubre a novembre. Juguen adults, i els joves que juguen solen ser grans. És una alternativa al Territorial, i també és recomanable de cara al d'edats, per estar més preparats. Ritme de joc lent.


** El club es fa càrrec de la participació i inscripció, que també està inclosa en la quota, d'un del dos tornejos.


- Campionat d'Espanya individual: es juguen a Salobreña després de Sant Joan, un cop acabat el curs escolar. Hi van els nois i noies que es classifiquen a Catalunya i altres Comunitats, i són competicions que duren una setmana sencera, entre dilluns i dissabte.  El club no es fa càrrec de l'estada ni dels desplaçaments. El club no es fa càrrec de la participació i inscripció.  Ritme de joc lent. 



(4) Altres tornejos oficials o no 

Es tracta de tornejos diversos, organitzats per altres clubs o per la pròpia Federació. Molts d'ells són gratuits i d'altres oficials. El Club no paga les inscripcions, però n'informem per si als nois i noies els interessa. Molts dels nois i noies de l'escola, sobretot els avançats, solen jugar-los i els ajuda a progressar. 


 


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera