divendres, 24 de maig del 2024

Crònica del Torneig IV Copa Boada 2024

Crònica del Torneig Copa Boada

Hola a tots els aficionats als escacs i seguidors del Club d'Escacs Cornellà!

En aquest article, us expliquem l'emocionant història del Torneig Copa Boada, un esdeveniment que ens ha deixat amb un regust agredolç però amb una gran dosi d'emoció i passió pels escacs. Perquè agredolç?, perquè aquest humil cronista ha fet una participació lamentable, tot i ser segurament el torneig que personalment més m’ agrada de tots, i mira que fem, els que organitzem des de el club. I per què la participació no ha estat tant elevada com en d’ altres tornejos. L’ any passat es va cancel·lar degut a la mort del nostre president etern Pere Parés i la veritat teníem il·lusió que enguany , la participació fos elevada després del parèntesi de l’ any passat. No ha estat així, però el torneig ha estat igual de magnífic que cada any.


Abans de començar, volem agrair a tots els participants per l'esforç i dedicació, no és fàcil comprometre’s durant moltes setmanes en un torneig que no compta per ELO, som conscients, per això agraïts als que han participat, així com als organitzadors, com sempre destacant a Francisco Solera , pare del torneig , organitzador i àrbitre del mateix, per la seva feina .

Normes del Torneig

El Torneig Copa Boada es va celebrar sota les normes estàndard de la FIDE, amb un sistema d’ emparellaments novedós pels escacs, en format eliminatòries. Començant en octaus de final. El quadre estava decicidt d’ inici , allò que no estava assignat eren els numero de cada jugador, que es va fer per sorteig. Un cop els nombres estaven assignats, tot el torneig estava ja marcat, ja que aquells que guanyaven seguien amb el quadre dels guanyadors i aquells que perdien seguien amb el quadre d’ aquells que no havien tingut sort, de tal forma que en cada ronda t’ enfrontaves amb rivals que havien fet un torneig com tu i cap jugador quedava eliminat

El matx era doble: dues partides amb el mateix rival, a ritme 15+5,  una amb blanques i altra amb negres. En cas d’ empat a un, es reduïa temps a 3+2  i es tornaven a jugar dues rondes amb el nou ritme. En cas de un nou empat es jugava el format Armagedon on el blanc tenia 6 minuts i el negre 5, sense increment, però en cas de taules es classificava el negre.


Participants i Resultats Finals El Torneig Copa Boada va comptar amb la participació de 16 de participants escaquistes de diferents nivells i edats. Després de 4 rondes intenses, el guanyador del torneig va ser en David  Miguel Centeno del club escacs Cornellà. El segon lloc va ser per a Ramón Sansó també del Cornellà i el tercer lloc va ser per David Gómez del Barberà. Boloix va quedar quart, Moyano cinquè i Peris sisè.



Emparellaments i Resultats. En les diferents rondes, vam veure enfrontaments emocionants i sorprenents.Com ha jugador combatiu crec que destacaríem tots a Moyano. Va jugar un torneig molt sòlid. Totes les rondes lluitant , en algunes batalles va sortir guanyador en d’ altres no. A segona ronda el seu enfrontament amb David Gómez va ser brutal, arribant fins i tot a l’ Armagedon.

Volem destacar també el joc de Ramón Sansó, un gran jugador del nostre club, que tot i que no juga moltes competicions durant la temporada, el seu nivell hi és. I enguany va jugar la copa amb la seva filla, la Mireia, que va fer un molt torneig , essent la més petita dels participants es va defensar prou bé.

Resultats Finals : Aquí us presentem els resultats finals del Torneig Copa Boada :

Posició

Jugador

1

David Miguel Centeno

2

Ramón Sansó

3

David Gómez



MOMENTS

A continuació, us mostrem algunes imatges del torneig, incloen quadres del torneig en acció. També hem generat imatges de taulers d'escacs utilitzant intel·ligència artificial per donar un toc més visual a la nostra crònica.




 

En conclusió, el Torneig Copa Boada ha estat un èxit rotund, amb emoció, sorpreses i escacs d'alta qualitat. Volem agrair novament a tots els participants i organitzadors per fer possible aquest esdeveniment. Fins a la propera!



ReferènciesClub d'Escacs Cornellà. (2024, 4 de febrer). 4a Copa Activa Josep Boada 2024. 

https://clubescacscornella.blogspot.com/2024/02/4a-copa-activa-josep-boada-2024.html


Signat Equip de cronistes Club Escacs Cornellà

( com en Narnia també tenim lleó)















Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera