dilluns, 27 de maig del 2019

Miscel·lània de temes


Diversos: En Ricard Palacín 3r al Campionat de Veterans de Catalunya, i altres 
 
En teoria estava preparat per publicar un resum de la cloenda dels jocs escolars a Cornellà, però dissabte al matí ens vam llevar amb una pluja pixanera, d’aquelles pluges que no són intenses, però que als que duem ulleres ens toca força allò que no sona, una pluja pixanera que ho deixa tot anegat. I quan ja estàvem a Can Mercader ens van avisar de l’Ajuntament que se suspenia la trobada. Tornada al club a deixar al material i amb la disputa d’unes quantes partides amistoses entre els que hi vam ser.
Tot i així, el tedi provocat per l’absència de partides viscudes en primera persona no em fa oblidar que tenim diversos companys participant en diferents tornejos repartits al llarg de la geografia catalana, i faré un resum.
Comencem per la final del Campionat de Catalunya de Veterans, que s’ha celebrat a la bonica vila costanera de Santa Susanna, entre els dies 18/05 i el 26/05/19. Hi teníem dos representants. El millor classificat ha estat el Ricard Palacín, que no va començar gaire fi, però que finalment ha acabat en la 3a posició amb 6 punts, culminant un gran torneig. L’altre jugador del Club era el Manel León, que ha acabat amb 4,5 punts, en el lloc nº 24. Molt bon paper dels dos, que han acabat per sobre de la posició inicial en que partien.
El torneig en el que teníem més participants era en el Torneig Obert Memorial J.Ponce organitzat pels nostres veïns i amics del Jake Club d’Hospitalet. Les partides es disputen els dissabtes a la tarda, i dissabte es va disputar la 7a ronda. El més ben situat és l’Oscar Corbacho, que porta 5 punts amb només 6 partides disputades, i es troba situat en la 5ª plaça, a falta de 2 jornades per acabar, amb bones opcions de cara a la classificació final. Ben a prop, amb 4,5 punts, el segueix en Xavi Boloix que està fent un gran campionat, i que es troba en 10a posició; dissabte va perdre. Un altre que està fent un bon torneig és l’incombustible José Saez, que porta 3,5 punts, i que dissabte va aconseguir una bona victòria; de fet en Saez opta a quedar entre els tres primers del seu tram. L’Emilio Domínguez no va jugar dissabte, però també està fent un bon torneig, amb 3 punts de 5 partides disputades. Tampoc va jugar en Jose Antonio Regadera, que porta 2,5 punts de 5 partides. Finalment, comentar que també hi juga el Cesar Varela, que tot i ser del Sant Joan Despí, el considerem com un més del club, i que porta 4,5 punts, en 9a posició.
En l’Obert del Foment Martinenc, que també es juga els dissabtes a la tard, hi tenim en Xavi Hernandez, en el grup A, que després de 5 jornades porta dos punts; dissabte tenia un rival complicat i no va poder guanyar. També hi tenim en Josep Salazar, que dissabte passat va estrenar-se, i que porta 1 punt.
En el memorial Mateu Chalmeta dels nostres veïns i amics del Club Escacs de Sant Boi, que es disputa els divendres al vespre, hi tenim el David Miguel Centeno i l’Antonio Moyano. Després de 7 jornades, els dos porten 4 punts, en els llocs 18 i 19 respectivament, si bé el David ha disputat una partida menys. El David va imposar-se divendres, tot i que amb una mica de sort, segons ens va dir. En canvi l’Antonio tenia un rival complicat i va acabar caient. Val a dir que l’Antonio es troba molt ben situat per aconseguir quedar entre els primers del seu tram.
En L’Obert internacional Tupinamba, organitzat pel Club Tres Peons, de Gràcia, i es disputa els dimecres a la tarda-vespre, hi tenim dos representants en el grup B: després de 7 jornades en Joan Garcia Guardiola porta 3 punts i el Ricard Quemades en porta 2 punts.
Finalment, en l’Obert de Primavera de La Lira, que es disputa els dijous a la tarda-vespre, hi tenim el Jordi Parayre, que si bé no té fitxa del club, el considerem també un dels nostres. Després de 7 jornades porta 4,5 punts.
Aviat més.

Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera