dimecres, 5 de juny del 2024

Crònica simultànies i escacs gegants 1 de Juny Corpus 2024

Crònica simultànies i escacs gegants 1 de Juny Corpus 2024



Bona tarda, amics lectors…,

Nou mes, mateixes ganes i espurna per tal de continuar organitzant esdeveniments des del nostre benvolgut club d'escacs Cornellà, per tal de donar a conèixer què fem al club i com ho fem. I en aquest cap de setmana amb dues noves trobades: el torneig per equips del VII memorial José Antonio Morchón López del qual aviat podreu llegir la crònica i la celebració de partides simultànies i taller d'aprenentatge dels escacs amb escacs gegants a la rambla de Cornellà davant de la plaça de l'església. Avui la crònica és d’ aquest segon esdeveniment.

 




Vam quedar al club d'escacs Cornellà un bon grapat d'intrèpids escaquistes per tal de recollir tot allò que necessitàvem. Cada cop que muntem quelcom fora del nostre temple dels escacs (el Patronat), la qüestió logística sempre és un repte. Quin material portem, com ho transportem, un cop allà on ens posem.... Rambla amunt vam portar tot el material de bon matí sota l'atenta mirada d'uns quants matinadors que anaven deambulant amb cara de son per les rambles de la nostre ciutat… Cara compartida amb tots nosaltres. De fet, està clar que estàvem una mica adormits, ja que ens va costar trobar la millor distribució d'espai possible. Un cop ens vam posar d'acord del què, com i qui, vam semblar una màquina absolutament engreixada i amb precisió quirúrgica vam muntar tres espais diferenciats, cadascú d'ells amb un objectiu concret: taller d'escacs gegants, taller de partides simultànies i vam fer servir els taulells de pedra que l'ajuntament, amb bon criteri, va posar a l'inici del carrer, per tal de deixar al públic assistent que pogués jugar les seves partides de forma lliure i descobrir que es pot passar molt bé a l'aire lliure jugant a aquest esport que ens uneix.



Aquestes taules estan per fer-les servir. No són propietat del club, són de la ciutat, si bé és dit que les vam demanar, per fer visible aquesta activitat. Esteu convidats a jugar quan vulgueu. Podeu portar les vostres peces, o si aneu en horari que el quiosc estigui obert, us deixaran les peces que el club va donar per tal que es facin servir els taulells de pedra. Si aneu fora d'horari, vam deixar peces també a l'ajuntament, pregunteu, us identifiqueu i us les deixaran.

Horari del Quiosc: 
Dilluns i dimecres de 16:00 hores a 18:00 hores
Dimarts i dissabtes de 11:00 hores a 13:00 hores



Doncs feia goig la veritat. L'espai ocupat cridava l'atenció. Els magnífics escacs gegants va ser allò primer que va fer que el públic s'apropés.

 





Posteriorment, les taules en forma d'U, amb 18 taulells brillaven amb llum propi amb els nous mantells que vam comprar. Esperaven a persones que acceptessin el repte, jugar amb un rival molt fort, cadascú la seva partida, contra un mateix rival que portava totes les partides en el seu cap. Aquesta modalitat és molt vistosa. Veure que un rival és capaç de jugar amb molts taulells a la vegada i tenir les posicions en el cap i saber què jugar amb cadascú, creieu-me no està a l’abast de tothom, s'ha de ser un jugador brillant. I d'aquests també en tenim al Cornellà. En concret en aquesta ocasió el repte de jugar amb 9 taulells a la vegada ho van acceptar dos jugadors del nostre primer equip del Cornellà (penseu que juguen a segona nacional, per aquells que no esteu dins d'aquest món dels escacs, dir que és un gran nivell, amb competicions per tota Catalunya). Així doncs, en David Miguel Centeno i en Bosco Tebar, es van distribuir la U gegant a parts iguals. A més si algú finalitzava la partida, un altre rival podia entrar i fer una nova partida.




Albert Puig, un dels coordinadors de l' escola i en Miquel Plazas, portaven el taller dels escacs gegants. Molts nens i nenes es van passar a jugar, és una experiència molt bonica, quan vas passant entre les caselles i les peces. Als petits els encanta, i he de dir que els adults deixem que juguin els nens, però com es quedi lliure… allà anem a jugar també.




L'espai obert per jugar ( taules de pedra), va cridar molt l'atenció. ES FAN SERVIR deia algú..., en Sergio i jo (Rafa) vam estar una bona estona per allà fins que hi havia gent interessada a jugar i evidentment els vam deixar a ells, ja anirem nosaltres un altre dia.

Va ser un matí magnífic, tres hores d'escacs, una nova activitat feta, ens van tornar a felicitar tant l'alcalde com el senyor Vanacloy, que ens van tornar a visitar i els hi agraïm, per una altra fita feta a la ciutat (portem sis setmanes continuades organitzant activitats). Cansats.... molt. Contents?... molt més que cansats.

Demà més, us deixem que hem d'organitzar el torneig per equips.




Signat Equip de cronistes Club Escacs Cornellà

( com en Narnia també tenim lleó)





Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera