dimarts, 14 de maig del 2019

3ª Jornada Copa Josep Boada


CRÒNICA 3a JORNADA COPA SOCIAL ACTIU JOSEP BOADA, 13/05/19
Tercera jornada, i la primera fase ja ha quedat enllestida.
Els dos primers de cada grup passaran a disputar les eliminatòries i els altres disputaran un torneig pel sistema suís amb els punts acumulats.
Comencem pel grup A. El Sergio i el David es disputaven el primer lloc, i el seu duel ha acabat amb una victòria per a cadascun dels dos. En la primera partida el David no ha donat opció i ha aconseguit aviat una posició avantatjosa. La segona ha estat més disputada i a més una bonica partida amb atac pels dos flancs on acostuma a guanyar el primer que arriba. I ha estat el Sergio, tot i que en tot moment ha hagut de filar prim perquè es trobava en posició de xarxa de mat; amb problemes de temps pels dos costats, el Sergio ha encertat a trobar una jugada que ho aturava tot i s’ha imposat. Acaba el Sergio en 1r lloc amb 4,5 punts i el David en 2n lloc amb 4 punts.
En l’altre duel del grup, jo m’enfrontava al César, sense cap opció de classificar-nos. He començat jugant amb negres, i he optat per una defensa que no havia utilitzat mai: la Caro Kahn. I la veritat és que ha quedat una posició molt travada. El César ha quedat millor, amb un cavall centralitzant dominant el centre i amb una columna oberta. Amb els dos amb problemes de temps, he optat per trencar i així alliberar la meva situació d’ofegament, i bingo!; en César ha fet un moviment passiu, avançant peons, i les meves peces han sortit disparades com si haguessin estat retingudes per una molla. Amb una amenaça de mat, al César se li ha acabat el temps, i m’he endut un punt inesperat. La segona partida tampoc l’he jugada gaire fina: de seguida he obert massa el flanc de dama, que ha quedat ple de debilitats. El César ha quedat millor que jo, però ha comés una errada deixant-se una torre neta. Tot i la peça de menys, ha seguit collant però jo he recordat el concepte d’harmonia de l’Escandell, i les meves peces estaven perfectament unides atacant, i bloquejant un peó central que impedia que l’alfil del Cesar jugués moure’s lliurement. He acabat forçant la simplificació de dames, i aleshores potser m’he complicat la vida, però he optat per mantenir la torre, i he anat escombrant els peons. El César s’ha rendit quan ha vist que el meu peó coronava i a ell no li quedava temps. M’emporto 2 punts totalment inesperats avui, acabant amb 3 punts la 1a fase. El César acaba amb 0,5 punts
En el grup B tot estava a l’aire. En Xavi s’enfrontava al Mario i el Francisco s’enfrontava al Javier, i qualsevol d’ells podia classificar-se. En el primer matx, el Mario ha donat la sorpresa, aconseguint una victòria i unes taules davant el Xavi, i convertint-se en la sensació del torneig. En l’altre matx, el Javier s’ha imposat en les dues partides al Francisco. Amb aquests resultat, el Mario i el Xavi acabaven empatats en el primer amb 3,5 punts, però com el Mario ha aconseguit l’average particular favorable, el Mario queda 1r i el Xavi 2n. Passaran a disputar el suís el Javier amb 3 punts i el Francisco amb 2. .
En el grup C no s’ha consumat cap sorpresa. En el primer matx, el David ha aconseguit la victòria en la primera partida, i en la segona partida l’Antonio ha aconseguit les taules que li asseguraven la classificació. De totes maneres, ja l’havia aconseguit, ja que el Rafa i el Ferran han empatat el seu matx particular. En la primera partida, el Ferran s’ha decidit a jugar una nova obertura, i ha caigut en un parany que li ha costat una peça. El Rafa s’ha imposat amb claretat. La 2a partida ha estat més disputada, i el Ferran ha sabut imposar-se en un difícil final de torre i peons. Es classifiquen el David, que acaba primer amb 5 punts, i l’Antonio, segon amb 3 punts. Empatats amb 2 punts el Rafa i el Ferran passaran a disputar el suís; el Rafa queda 3r per haver puntuat amb el David.
En el grup D, tot estava pràcticament decidit. Només calia veure qui es classificava en primer lloc i qui en segon lloc. I el Matías ha guanyat les dues partides al David. Així doncs, el Matías acaba invicte amb 6 punts, i el David en segon lloc amb 4 punts. En l’altre matx, els Jordis es disputaven entrar amb més o menys punts al suís. El Jordi Bise s’ha imposat en les dues partides, sent l’última partida en acabar, i acaba amb 2 punts, mentre el Jordi Fernandez acaba amb 0 punts.
En el grup E, s’enfrontaven l’Antoni i l’Eliecer per un costat, i el Miquel i el Salva per l’altre. En el primer matx no hi ha hagut cap sorpresa i l’Antoni ha guanyat les dues partides, acabant amb 4,5 punts. En el segon matx, al Salva només li valia guanyar les dues partides. Ha aconseguit una victòria, però el Miquel s’ha imposat en l’altra partida. Es classifiquen en Miquel i l’Antoni amb 4,5 punts cadascun, essent el primer el Miquel per l’average particular entre ells. En Salva passarà a disputar el torneig suís amb 3 punts, i l’Eliecer  acaba amb 0 punts.
En el grup F, el Ricard s’ha imposat clarament al Josep en el matx, i acaba primer invicte amb 6 punts. En l’altre matx, el Pau també s’ha imposat en les dues partides al Xavi, i això fa que passi com a segon de grup en Josep amb 3 punts. Passaran a disputar el suís el Pau amb 2 punts i el Xavi amb 1 punt.
En el grup G, avui encara ha estat pitjor que la setmana anterior: no s’ha disputat cap matx, perquè no han vingut a jugar ni l’Albert ni l’Artur. Això fa que passin al grup eliminatori el Jordi amb 6 punts i en Ladis amb 2,5 punts. I en teoria, si es que venen, passaran al suís l’Artur amb 1,5 punts i l’Albert amb 0 punts.
En el grup H, el Bosco s’enfrontava al Josep Mª i el Joaquim s’enfrontava a l’Andreu. En el primer matx, el Bosco ha guanyat la primera partida i el Josep Mª la segona, aconseguint un punt cadascun. En l’altra matx, el Joaquim ha derrotat les dues partides a l’Andreu. Es classifica en 1r lloc el Bosco amb 5 punts, i en 2n lloc el Joaquim amb 3,5 punts, els mateixos que el Josep Mª, però classificant-se per l’average particular entre ells. El Josep Mª disputarà el suís començant com a líder amb 3,5 punts, mentre l’Andreu acaba amb 0 punts.
La setmana següent s’interromp el torneig per la celebració de l’Assemblea del Club, i es reprendrà el 27 de maig amb els següents apassionants enfrontaments:
Sergio Santamaria vs. Xavi Boloix
David Miguel vs. David Lozano
Miquel Tebar vs. Josep Salazar
Jordi Planella vs. Joaquim Peris
Mario Fernández vs. David Gómez  
Matías Mingo vs. Antonio Moyano
Ricard Fábregas vs. Antonio Sánchez
Bosco Tebar vs. Ladislau Girona

I la resta de jugadors iniciarem un particular ball de bastons en un torneig suís.

Salut i escacs
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera