dijous, 30 de maig del 2019

COPA JOSEP BOADA: VUITENS DE FINAL I 4ª JORNADA


CRÒNICA COPA SOCIAL ACTIU JOSEP BOADA, 27/05/19
Quarta jornada, i començaven les eliminatòries i les partides del suís. En aquesta jornada, els que es van classificar disputaven els vuitens de final en una eliminatòria a doble partida. En el torneig suís, els emparellaments també es feien amb un sistema de doble partida entre els contrincants.
Anirem per parts, i començarem pel torneig suís, i deixarem pel final les millors eliminatòries de la jornada.
Torneig de consolació:
Val a dir que ahir no van disputar la jornada el Pau, l’Albert, l’Artur i l’Andreu. Tampoc la va disputar el Francisco, que va preferir cedir el seu lloc perquè hi pogués jugar el Marc Alquézar, que no havia disputat les fases prèvies. Em sap greu pel Francisco, perquè sé que li hauria encantat jugar, però té un cor enorme, i sempre s’acaba sacrificant. Llàstima, perquè jo vaig arribar tard i amb el temps just, i si arribo a saber que el Francisco es quedava sense jugar li hauria dit que no m’emparellés. Els enfrontaments van ser els següents:
-Albert Puig (3 punts) vs Josep Mª Jordan (3,5 punts). La primera partida va ser força disputada; ja havia jugat contra ell altres cops, i sabia que jugava la siciliana amb negres, així que no hi volgut entrar i he optat per una mena d’atac indi, i la partida s’ha igualat força, tot i que ha aconseguit agafar la iniciativa; la partida s’ha decidit amb l’entrada del seu cavall capturant un peó. La segona partida no ha tingut cap història; m’he equivocat i he perdut un cavall net, sense compensació, molt aviat a la partida. He seguit, i fins i tot he intentat agafar iniciativa, però ha jugat com un rellotge, sense cometre errades i esperant l’ocasió per rematar-me. En Josep Mª s’endú les dues partides i es col·loca líder amb 5,5 punts, a l’espera de veure amb els punts amb que aterren els eliminats dels vuitens.
-Javier Planella (3 punts) vs Salvador Pascual (3 punts). Aquest enfrontament ha estat força disputat, i ha acabar en un empat, curiosament guanyant els dos amb les negres, per sorpresa del Salva, ha ha ha.... Els dos se situen amb 4 punts.
-Jordi Bise (2 punts) vs Ferran Puig (2 punts). Els dos juguen el mateix sistema, el sistema London, de manera que era com traslladar la disputa que actualment hi ha a la ciutat del Tàmesis entre “brexiters” i “remainers” , ha ha ha ... Però avui el Ferran no ha estat gens fi. A la primera partida, jugant amb negres, s'ha deixat una torre; a la segona partida, una mica més disputada al principi, s'ha acabat deixant un cavall. Al final, el Jordi ha imposat clarament la seva experiència, i s’ha endut les dues partides, situant-se amb 4 punts.
-Rafa Terrón (2 punts) vs Xavier Aguiló (1 punt). Enfrontament força disputat. En la primera partida, en Xavier s’ha beneficiat de la generositat del Rafa, que li ha regalat una peça neta. En la segona partida, en canvi, s’ha decidit per la generositat del Xavier, que li ha regalat la qualitat al Rafa. Dona gust tenir companys i amics tan altruistes, ha ha ha ... Els dos s’emporten un punt més al sarró en aquesta jornada.
-Jordi Fernández (0 punts) vs César Varela (1/2 punt). Val a dir que ens van fotre el lloc on havíem de disputar el Josep Mª i jo la nostra partida, ha ha ha ... Deixarem les bromes a banda; en la primera partida, el César amb blanques ha guanyat avantatge amb una bona combinació i ha acabat imposant-se; en la segona partida, el César s’ha quedat amb una torre i dos peons contra dues peces, però també amb el domini de la columna oberta. Ha sabut jugar molt bé, i s’ha imposat amb un escac i mat provocat per una errada pròpia de la mancança de temps.  
-Marc Alquézar (0 punts) vs Eliecer Galan (0 punts). Poca cosa puc dir d’aquesta partida, perquè era la que més lluny tenia i no he vist res. Sé que el Marc s’ha imposat clarament en la primera partida, i que la segona ha estat una mica més disputada, però també ha caigut del costat del Marc, que suma 2 punts.

Vuitens de final:
Ja hem tingut un primer tast de lo emocionant que arriba a ser aquest torneig. De les vuit eliminatòries, cinc s’han decidit en el primer enfrontament, i tres han hagut de disputar un matx de desempat en sistema blitz de 3’+2”, i una d’elles fins i tot va amb un enfrontament a finish.
Començaré per relatar les cinc partides decidides en el primer enfrontament, i seguiré amb les altres tres:
-Jordi Planella vs. Joaquim Peris
El Jordi arribava invicte, i el Joaquim com a segon del seu grup. Poca cosa puc dir també d’aquest matx, perquè no he vist res ni tinc cap referència. Sé que ha estat la primera eliminatòria en acabar i que el Jordi s’ha imposar amb claredat en la primera i que estava perdut a la segona, però a guanyat, passant a quarts de final. El Joaquim s’enganxarà al torneig de consolació amb 3,5 punts.
-Matías Mingo vs. Antonio Moyano
En aquesta eliminatòria el resum podria ser similar al de la partida anterior. Tampoc he tingut temps de veure gaire cosa. El Matías, també invicte, s’ha endut les dues victòries, i l’Antonio passarà a disputar el suís amb els seus 3 punts.
-Ricard Fàbregas vs. Antonio Sánchez
Com en les anteriors, el primer classificat a la prèvia (Ricard) era invicte, i s’ha imposat amb claredat en les dues partides. El Ricard passa a quarts de final, i l’Antoni s’incorpora al torneig suís amb 4,5 punts, que el col·loca entre els primers classificats.
-Mario Fernández vs. David Gómez 
En aquesta eliminatòria la cosa ha anat una mica més disputada. El Mario havia passat com a primer de grup i el David com a segon. La primera partida ha acabat en taules; la segona partida ha caigut del costat del David, que ha imposat la seva experiència i passa als quarts de final. El Mario acumula mig punt més al sarró i passa al torneig regular amb 4 punts.
-David Miguel vs. David Lozano
Val a dir que va ser la darrera eliminatòria en acabar. Ja havien acabat tots els enfrontaments del suís i els vuitens, i les partides de desempat estaven a l’espera del desenvolupament d’aquesta partida. O el que és el mateix, aquesta partida ha tingut fins a 20 espectadors pendents del seu final, ha ha ha ... El David Centeno s’havia classificat primer amb 5 punts i el David Lozano com a segon amb 4 punts. La primera partida, amb el Lozano amb blanques, ha estat força disputada, i ha acabat amb victoria del Centeno. La segona partida també ha estat força emocionant, amb un final de dama amb peons i els dos apurats de temps. La iniciativa, però, l’ha tingut el Centeno, que ha aconseguit un peó passat que ha anat avançant. El Centeno tenia al Lozano ben collat, i amb el temps corrent, el Lozano s’ha equivocat i ha perdut la dama. Victòria pel Centeno, i el Lozano passa a disputar el suís amb 4 punts.
-Miquel Tebar vs. Josep Salazar
Un altre enfrontament força disputat. En la primera partida ha guanyar el Miquel, i en la segona partida s’ha imposar el Josep, forçant un desempat. En la primera partida blitz de desempat, en Miquel amb blanques, ha tornat a guanyar. En la segona partida, el Josep ha tractar de penetrar sobre la defensa francesa del Miquel, però en Miquel s’ha defensat prou bé. Al final, el Miquel ha aconseguit la columna, i ha entrat forçant un canvi que no l’interessava al Josep, que estava apuradíssim de temps, i han acabat sent taules per repetició de jugada, que ja li estava bé al Miquel, que es classifica pels quarts de final. En Josep s’ha emportat una victòria i unes taules, i passa al suís amb 4,5 punts
-Bosco Tebar vs. Ladislau Girona
Un altre enfrontament força disputat. En Ladis ha donat la sorpresa i ha aconseguit guanyar la primera partida amb blanques al Bosco. La segona partida ha estat molt disputada, i s’havia arribat a una posició que pintava de taules, ja que el Bosco tenia un cavall per dos peons. En Ladis s’ha vingut avall després d’una jugada il·legal, i no ha jugat bé, i el Bosco ha aprofitat per escombrar els peons, i al final ha forçat el canvi de cavall, quedant-se amb peça i peó i ha acabat guanyant. En el doble enfrontament a temps, el Bosco s’ha imposat amb claredat en les dues partides, i es classificat pels quarts de final. En Ladis suma un meritori punt més i passa al torneig de consolació amb 3,5 punts.
-Sergio Santamaria vs. Xavi Boloix
L’eliminatòria més disputada de la nit. Realment espectacular! En la primera eliminatòria, les dues partides han estat molt disputades, amb els dos jugant de manera molt agressiva, com acostumen a fer. Al final els dos han guanyat les seves respectives partides amb blanques. En la primera partida de desempat a 3’+2” ha estat molt igualada, arribant-se als segons finals amb els dos apurats de temps i amb moltes errades, i ha acabat guanyant el Sergio després que el Xavi cometés dues jugades il·legals quan estava francament perdut. I en la segona partida tot semblava dat i beneit quan el Sergio ha capturat la dama del Xavi, però el Xavi s’ha defensat com un lleó. En el club tots sabem que el Xavi juga millor quan té una peça de desavantatge, ha ha ha,... però avui s’ha doctorat “cum laude” amb una dama menys. El Sergio, apurat de temps no ha sabut imposar-se i ha perdut per temps. Tot es decidiria amb un armageddon a finish, amb 6 minuts per blanques i 5 per negres, però en cas de taules guanyen les negres. S’ha fet un sorteig, i el Xavi s’ha quedat amb blanques i el Sergio amb negres. El Sergio ha jugat la seva defensa siciliana i el Xavi el seu gambit morra, de manera que la partida no seria gens avorrida. I no ho ha estat. El Xavi ha combinat molt bé les seves peces i ràpidament ha començat a collar al Sergio, que tenia menys temps i que no li beneficiava gens parar-se a pensar. En Xavi ha entrat i ha capturat peça, i el Sergio ha acabat perdent per temps. En Xavi, segon de la 1ª fase, passa als quarts, mentre el Sergio acumula 2 punts més als 4,5 que portava, i en principi entra al torneig de consolació com a líder.

La setmana vinent es disputarà una ronda més del suís, amb més jugadors, i uns quarts de final apassionants, que ens depararan unes magnífiques partides en els següents enfrontaments:
-David Miguel vs. Xavi Boloix
-Miquel Tebar vs. Jordi Planella
-David Gómez vs. Matías Mingo
-Ricard Fàbregas vs. Bosco Tebar
Jo no me les perdria, però em toca jugar el torneig de consolació. Però tots aquells que estimeu els escacs, féu mes cas i veniu a viure-les. No us en penedireu
Salut i escacs
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera