diumenge, 15 de març del 2020

1r Torneig Social Online Coronavirus-2020


CRÒNICA JORNADA SOCIAL ESCACS ONLINE, 15/03/2020
(per Albert Puig)

Bé, avui era el dia que s’havia de jugar la novena i darrera jornada de la Lliga Catalana, però l’expansió generalitzada de la pandèmia del COVID-19 a casa nostra ha fet decretar suspensions de jornades, i posteriorment confinaments domiciliaris.
El Club d’Escacs de Cornellà de seguida s’hi va afegir i també va decidir suspendre totes les activitats al Temple: classes de l’escola, sessions d’entrenament i de joc, juntes, tornejos que hem hagut d’ajornar (la Copa).
El que no s’havia suspès és el xat de whatsapp dels companys del club, que sempre acostuma a ser molt actiu. Enmig del tedi originat del confinament domiciliari, dissabte vam estar parlar d’organitzar una mena de competició entre nosaltres per no perdre el ritme de competició de les 64  caselles, i el nostre company Harold ens va proposar organitzar un torneig a través de la plataforma lichess.
En Harold és un autèntic crack, i l’estem trobant molt a faltar aquest any a la lliga, en que per motius personals/professionals va decidir no renovar la llicència federativa aquest any. Però segueix sent  actiu dins del bloc, i sempre que pot es deixa veure pel Temple.
El fet és que es va encarregar d’organitzar-lo i de seguida vam començar a donar els nostres nickname d’usuari, tant els que fa temps que hi som, com aquells que s’acabaven de descarregar l’aplicació justament per apuntar-se al torneig.
Dit i fet; avui a les 12h, i amb una durada de 2h, hem celebrat el primer torneig social on-line entre diversos companys. Les regles eren senzilles, però complicades d’entendre pels que hi participàvem per primer cop: les victòries valen 2 punts, les taules 1 i les derrotes 0, però es premia la ratxa de victòries, de manera que després de 2 victòries seguides la puntuació es doblava.
Ha estat la primera incursió que com a club hem fet en el món de les competicions a través de les noves tecnologies, i hem tingut una variada composició de jugadors, des dels més joves i avesats en aquest món (en Ferran, en Jensen i el David) fins a d’altres més veterans.

El flamant guanyador i campió de la 1ª edició del Torneig Social Coronavirus 2020 ha estat en Sergio Santamaria, que ha aconseguit 38 punts, havent batut el record amb 17 partides jugades (i 13 guanyades).
El segon lloc ha anat a parar al Jensen, amb 28 punts, que ha acabat guanyant 11 de les 13 partides jugades. Extraordinari torneig de la nostra jova promesa, que cada dia juga millor. Durant molta estona ha estat liderant el torneig.
El tercer lloc se l’ha endut en Raul, amb 22 punts, que ha guanyat 8 de les 11 partides que ha disputat. A tots ens ha fet molta il·lusió tornar a tenir al Raul competint. Segueix vinculat al club, encara que fa molts anys que per motius personals i professionals no disposa de temps per jugar a escacs. No obstant, ha demostrat que segueix tenint un nivell espectacular. Tant de bo el tornem a tenir aviat com a company a la Lliga.
No obstant, darrera dels tres primers llocs la disputa ha estat molt intensa, amb fins 9 jugadors que han puntuat entre 4,5 i 8,5 victòries.
Ha estat una interessant experiència, amb partides realment espectaculars, i sobretot amb un "fair-play" exquisit. El xat del torneig no ha parat de recollir comentaris de les partides i felicitacions dels uns als altres.
Esperem que poguem repetir-la, i en la mida del possible, millorar-la

Albert Puig.



Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera