dilluns, 11 d’abril del 2022

Campionat Edats 2022 - Fase Final - Jornada 2

 2ª JORNADA, 10/04/2022, rondes 2 i 3 :"Simfonia des del Nou Mon "



Si a la primera jornada vaig tirar de referències cinematogràfiques per titular la crònica, per la segona jornada he fet servir referències musicals. Dvorak va compondre aquesta peça a Nova York, on va anar per fer-se càrrec del conservatori de música. En arribar de Bohèmia, es va adonar que els Estats Units no tenien una música concreta que els definís. Va estar observant aquelles terres i va intentar reproduir el so que definís el que a Europa s’anomenava Nou Món.

Avui podem afirmar que Dvorak va fracassar, perquè ningú se sent traslladat al continent americà en sentir la Simfonia, però malgrat el fracàs, possiblement sigui la peça més coneguda de la seva obra. I per aquest motiu m’ha vingut al cap com a anell al dit per definir el paper dels petits cracks del Cornellà: segurament els resultats no són els esperats per ells, però ens encanta gaudir de la “simfonia” del seu joc sobre el tauler.

Avui era la primera jornada amb doble sessió, de matí i tarda. Els nois i noies ja no tenen els nervis i l’ansietat del primer dia, i normalment juguen molt millor.

Comencem per Jeily, la més petita de l’expedició, a la categoria sub 10. Avui no ha aconseguit estrenar-se, però ha jugat molt millor que ahir, i com a mínim ha estat més tranquil·la i ha apuntant correctament la planella. A la jornada del matí ha jugat amb negres contra Jin Jiang, del C.E.Figueres, que l’ha guanyada amb una combinació d’atac d’alfil i dama. A la tarda li ha tocat jugar amb blanques contra en Zhen Jiang, del C.E.Figueres, i ha tornat a perdre, però ella ens ha reconegut que tenia la partida molt millor i estava guanyant. Almenys mica en mica va agafant confiança.    


Seguirem amb la Laia, a la categoria sub12. Ha estat la primera en acabar al matí, amb una molt bona victòria. El seu rival era l’Alexis Lezano del Vilafranca, que no hi ha posat les coses fàcils. La Laia ha jugat tranquil·la, i malgrat que ha comés alguna jugada imprecisa, ha sabut aprofitar les errades del rival i s’ha imposat, estrenant-se amb un punt. A la tarda li ha tocat jugar amb negres contra en Jun Xiong Zhang, el rival d’ahir de l’Alba. El rival li ha plantejat un sistema Londres, al que la Laia ha respost amb prou solvència, però el rival ha atacat fort i ha aconseguit una important avantatge material i posicional. La Laia ha aguantat i ha buscat cosetes, però el rival li ha jugat molt bé, arribant a sacrificar totes les peces per coronar. Ha perdut, però les sensacions són molt bones.


L’Alba s’han enfrontat en primera ronda amb blanques a una de les millors jugadores de Catalunya i Espanya de la seva categoria, la Martina Lazaro, del C.E. Valls. I en aquesta partida no ha jugat gens bé. S’ha equivocat en l’obertura movent fins a tres cops la mateixa peça, i la rival ha tingut prou amb fer jugades simples de desenvolupament per imposar-se, amb una gran superioritat. A la tarda, en canvi, hem tornat a veure la millor versió de l’Alba. S’ha enfrontant amb negres contra l’Alex Sanchez, i ha aconseguit unes taules de mèrit. El rival li ha plantejar una variant del canvi en la Ruy Lopez desconeguda per ella, que l’ha jugat força bé. Al revés d’ahir, avui el rival li ha demanat tres cops taules, i tot i que era una posició de taules amb alfils de diferent color i peons, ha estat intentant buscar la victòria, fins que al final ha acabant acceptant-les. L’hem felicitada per la partida


La Daniela tampoc ha pogut estrenar-se avui i ha perdut les seves dues partides. Al matí s’ha enfrontat amb negres al Jofre Dea del Mollerussa. Ha quedat força tocadeta en aquesta partida perquè s’ha deixat un escac i mat, però el cert és que després li hem demostrat que la partida l’havia perdut abans. De totes maneres, ha jugat bé, perquè amb la partida clarament en desavantatge, ha buscat trucs per intentar donar la volta i ha fet jugades interessant. A la tarda li ha tocat jugar amb blanques contra en Miquel Pinyol del Peona i Peó. No ha quedat malament a l’obertura, però ha comés una errada estratègica de concepte que li ha fet quedar malament, i posteriorment ha perdut una peça intentant contrajoc. Li falta asserenar-se una miqueta, i segur que jugarà millor.



Entrem al sub14, i avui l’Isaac a jugat a gran nivell. Al matí li ha tocat enfrontar-se amb blanques contra un rival fort, en David Teply del C.E. Ruy Lopez, que li ha plantejat una defensa holandesa. L’Isaac no ha comés errades, però sí un parell d’imprecisions estratègiques que li han fet quedar malament, sense cap iniciativa ni contrajoc, i el rival entrant per flanc de rei. Una derrota digna. A la tarda s’ha enfrontat amb negres al Marc Torres, del Mollerussa. Potser no ha jugat tan bé com al matí, però ha sabut veure les errades del rival, i s’ha imposat. Bona victòria, que el situa amb 2 de 3 punts.




Pel que fa al sub16, l’actuació d’avui del David Terrón  és per emmarcar-la, perquè li han tocat dos rivals molts forts. Al matí ha jugat amb blanques contra en Leo Valle, del C.E. Gerunda, un dels millors jugadors del torneig. El David ha estat molt punyent, i amb una imprecisió, el rival ha quedat millor. No obstant, enlloc de venir-se avall, ha seguit buscant oportunitats, i ha sabut aprofitar una imprecisió del rival per igualar la partida forçant una situació d’escac continu. I a la tarda s’ha enfrontat a la Lidia Sierra, del Salauris, una rival que està en un estat de forma fantàstic, amb una ratxa de 15 partides sense perdre. No sabem com ha anat, però les taules el fan seguir imbatut, i situar-se mirant la part alta amb 2 de 3 punts     


En Ferran amb el seu amic
Marc Garré d'Argentona 

En sub18, el Ferran ha estat el primer en acabar al matí. S’ha enfrontat amb blanques a la Nicoll Diaz, del C.E.Barberà, rival a la que coneix i s’hi ha enfrontat abans. La partida ha anat igualada tota l’estona, i quan la rival li ha proposat les taules, el Ferran les ha acceptades, aconseguint mig punt. A la tarda s’ha enfrontat al Victor Castilla de l’Ateneu Colón, un rival que li ha jugat molt bé i s’ha imposat.



Pel que fa a l’Esther, la primera partida l’ha perdut ja en les primeres jugades. Ha jugat amb blanques contra en Jordi Sarrate, del Montmeló, que li ha plantejat una defensa francesa a la que ha respost amb la variant del canvi, però ha comés una errada i ha quedat malament. A partir d’aquell moment la partida ha anat pel pedregar, i l’Esther s’ha vist obligada a rendir-se. A la partida de la tarda s’ha enfrontat amb negres en un duel fratricida de companys de club contra en David Mestres, que al matí ha aconseguit una gran victòria contra l’Arnau Huerta del Tarragona. En la partida entre el David i l’Esther, el David ha aconseguit arraconar- (i després capturar) la dama de l’Esther, decidint la partida. En David es posa amb 2 punts de 3.  


Demà més, us deixo alguna foto.

 

Gaudint del joc de l'Alba

Amb el Marc Garré i la Jana Montero

La Daniela apuntant amb l'Alba

La Lourdes Porta passava per allà...

1r duel fratricida


En Ferran ensenyant al Javier Montero
 com es juga un Londres, ha ha ha 








I la Marta en el
país de les meravelles

 

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera