dimarts, 12 d’abril del 2022

Campionat Edats 2022 - Fase Final - Jornada 3

3ª JORNADA, 11/04/2022, rondes 4 i 5: "Fer de mestre quan ningú sap perquè serveix"

Nova jornada de doble sessió, matí i tarda, arribant a la meitat del campionat. Avui hem tingut un d'aquells dies bojos de primavera: un sol esplèndid al matí que semblava haver sortit expressament per il·luminar el camí dels gairebé 500 nois cap a les sales de joc, i una tarda amb un vent i aire fred, ben bé desagradable, com si volgués endur-se totes les idees del nois i noies. Afortunadament, els nostres petits tenen el cap molt més ben moblat que molts de nosaltres. 



Avui a més, hem tingut la visita, la presència física i el suport del mestre dels nois i les noies, en Jordi Parayre, que especialment amb les nenes i l'Isaac els ha fet un autèntica sessió master per emmarcar de com es revisen les partides, escoltant els motius pels quals els nois i noies han fet les jugades sense deixar d'alliçonar-los en les conseqüències de les les jugades correctes que haurien hagut de fer. Cada partida que juguen és una petita obra d'art, i hem d'estimular la seva imaginació aportant complements sense matar la inspiració que els surt de dins. Per aquest motiu he titulat la crònica amb el títol d'un llibre d'assaig de Jaume Funes, autor per cert, molt vinculat a Cornellà.



Aprofitant que venia el mestre hem volgut fer la foto oficial del Club, i l'hem fet a la tarda, degut a que a la ronda del matí teníem dos jugadors amb bye. I gairebé l'hem feta incomplerta, perquè en Ferran ha protagonitzat l'anècdota del dia quedant-se adormit. Ja havíem fet la foto sense ell, quan l'hem vist aparèixer i l'hem repetida. A la foto se'ns ha afegit el Javier Montero, del Club d'Escacs Pallejà, amb qui fa molts anys que hi coincidim en tornejos, i és un més de l'expedició del Cornellà. Val a dir que el millor que té aquest torneig és que fa que en els grup s'hi afegeixen amics dels nostres nois i noies d'altres clubs, com ahir en Marc Garré de l'Argentona, en Victor Gili de l'alt Empordà o en Xavier Escoriza del Gavà


La Jeily Ojeda és una de les que no ha jugat al matí, perquè la seva categoria eren imparells, i ha quedat desemparellada, aconseguint el primer punt. No obstant, hem hagut d’esperar fins a la tarda per veure com sortia de la sala amb un somriure als llavis, ja que havia aconseguit el primer resultat positiu en partida. Ha jugat amb negres contra en Daniel Pascuas, del la Rubinenca; ha quedat força bé en l’obertura, arribant-se a una situació força tancada. La partida ha acabat en taules acordades. La Jeily acumula 1,5 punts de 5 partides


Seguim amb la Daniela. La Daniela no portava cap punt fins avui, i ha acabat la jornada amb dues victòries. Era l’única que quedava per puntuar i quan ha sortit de la sala i ens ha fet el gest del polze cap amunt s’ha empassat la patètica imatge de celebració dels seus coordinadors, (per cert, molt descoordinats) ja que mentre un tractava de fer una onada l’altre s’arrossegava per terra reverenciant-la, ... Només espero que no ens hagin gravat, ha ha ha ...  Al matí ha jugat amb negres contra la Irene Sanguesa de l’Amposta. Ha fet una partida molt seriosa i treballada, però al final ha sabut sobreposar-se a una mala posició entrant amb la dama i derrotant la rival. A la tarda  li ha tocat jugar amb blanques contra l’Eloi Castro, del Montmeló. Li han tornat a jugar una defensa escandinava, i aquest cop ho ha fet molt bé. La millor partida fins ara. Es nota que necessitava treure’s de sobre la pressió per puntuar per jugar a bon nivell. Suma 2 punts, i el més important, bones sensacions.

.

Avui la que no ha tingut el seu millor dia ha estat l’Alba. Al matí ha jugat amb blanques contra en Didac Madrona del Terrassa, i ha perdut perquè se li ha esgotat el temps. Ens ha dit que en aquell moment estava millor però s’ha quedat sense temps. Nosaltres l'hem felicitada malgrat la derrota, perquè com ja els diem molt sovint, preferim que perdin per temps, que no pas per fer una mala jugada per culpa del temps. I a la tarda s’ha enfrontat amb negres amb el Miquel Pinyol, del Peona i Peó. En aquesta partida no ha jugat tan fina com ens estava acostumant darrerament. . No ha sortit ben parada de l’obertura i ha anat empitjorant la situació mica en mica. Ha estat consumint també molt de temps, però no ha trobat cap possibilitat de donar la volta. Acaba el dia amb 1 punt


Capítol a banda mereix la Laia. La Laia ens està demostrant que cada dia és una nova passa en la seva evolució com a jugadora. Al matí s'ha enfrontat amb blanques amb en Biel Solana, del Club d'Escacs Lleida. La seva partida ha estat soferta i molt entretinguda, arribant en el mig joc en una situació de peons aïllats que ha donat molt de joc, on la Laia ha jugat millor i ha quedat molt bé. La llàstima és que ha tingut la possibilitat d'aconseguir una peça neta i no l'ha vista, i després ha fet una nova errada que la deixat amb qualitat de menys, però amb peons de més. No ha estat brillant, però ha aconseguit treure les taules repetint jugades, encara que el seu rival hauria pogut guanyar si hagués encertat el pla. A la tarda, en canvi, ha guanyat molt ràpidament a l'Adrià Sanchez, de La Lira, que ha abandonat amb poques jugades després d'una sensacional combinació tàctica. La Laia acaba amb 2,5 punts 

Entrem a la categoria sub14 on tenim l’Isaac Gómez. El nano està fent un bon campionat, i al matí s’enfrontava amb blanques amb l’Ivan Montes, del Terrassa, un rival de nivell. Ha sortit de la partida cap cot, dient que s’havia equivocat en l’obertura. La veritat és que després d’analitzar-la hem vist que no havia quedat tan malament en l’obertura, sinó en jugadors posteriors imprecises, segurament degudes a haver jugat excessivament ràpid. A la tarda s’ha enfrontat amb negres amb la Laia Bosch, del Mollerussa, i ha aconseguit una bona victòria. En aquesta ocasió ha jugat més tranquil, la partida ha arribat igualada a un final de torres i peons, però ha sabut veure molt bé les imprecisions de la seva rival per aconseguir l'avantatge necessari i rematar molt bé la partida. Acaba la jornada amb 3 punt de 5.


En el sub16 tenim en David Terron, que avui ens ha regalat les seves dues cares de la moneda. Al matí s’ha enfrontat amb negres amb en Pol Creixans, de la Lira, un rival molt fort, i ha jugat una sensacional partida, aconseguint unes noves taules de molt de mèritm i seguia invicte en el campionat després d'haver superat grans rivals. A la tarda s’enfrontava amb blanques contra un altre rival molt fort, en Michael Lambert del Mollet, i en aquesta partida ens ha mostrat la creu: ha fet un avançament molt sospitós (per no dir dolent) que li ha costat un peó, i posteriorment una errada encara pitjor que el feia perdre una peça neta, i ha abandonat amb 13 jugades. En l’equador del torneig, el David porta 2,5 punts. 



Entrem en els sub20. El dia començava amb el bye del Ferran, que quedava desaparellat, i que aconseguia un punt. Després a la tarda li ha tocat jugar amb blanques contra en Gerard Martí, del Vilafranca, un rival amb el que manté una bona relació d’haver-se enfrontat en edicions anteriors, ..., i jugant a futbol sala. El cas és que avui el Ferran ha jugat la seva millor partida, però ha acabat perdent. Ha estat una partida força atractiva, amb constants alternatives. En Ferran ha tingut la victòria a la mà, però no ha encertat a trobar la jugada precisa, i li ha donat al rival l’opció d’entrar. Acaba el dia amb 1,5 punts



L’Esther tampoc ha tingut el seu dia. Al matí s’hi ha enfrontat amb negres al Victor Gili, de l’Alt Empordà, un rival amb qui manté una molt bona relació. La partida ha durat força estona, i l’Esther ha tingut les seves oportunitat, però en aquesta categoria no es pot perdonar, i no rematar et porta a perdre. I a la segona partida s’ha enfrontat amb blanques amb el Ricard Oliva, del Colon Chessy Sabadell, amb qui ha acabat també perdent. Acaba la jornada amb 1 punt



I finalment tenim el David Mestres, que és el que està mostrant un millor nivell de joc. Al matí s’ha enfrontat amb blanques a l’Alba de Lomas de l’Argentona, una rival forta, en el tauler 4, retransmès per la FCE. Ha estat una partida estranya i disputada, en la qual el David ha sabut tenir paciència. Ha aconseguit situar millor les peces i aconseguir un avantatge de peó, i poc a poc ha anat augmentant-lo fins aconseguir una bona victòria. A la tarda ha tornat a tenir la partida retransmesa, aquest cop jugant amb negres contra el Victor Castilla, de l’Ateneu Colon, i ha acabat amb unes bones taules. Acaba la jornada amb 3.5 punts de 5.

 

 

Les fotos addicionals:

Les 4 nenes: gràcies per la foto, Rosa















 

 

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera