diumenge, 24 de gener del 2021

Campionat Llampec per equips de la FCE, 2ª jornada

CRÒNICA 2a JORNADA LLAMPEC ONLINE

(diumenge 24 de gener de 2021, per Albert Puig)

 


2a jornada del Torneig per equips online organitzat per la Federació Catalana d'Escacs, i ha estat tan disputada com la jornada anterior.

Aquesta setmana, en el grup V ens enfrontàvem a:

(-) els equips de Sant Cugat B, Mollerussa A, Olot B, Hospitalet-Bellvitge i Peona i Peó B, que ja vam tenir com a rivals la setmana passada

(-) els dos equips que van aconseguir l’ascens la setmana passada: l’Alt Empordà i el Peó Vuit (Roquetes), que eren equips molt potents

(-) el Cerdanyola del Vallès.

Curiosament no havia entrat cap equip del grup IV, ja que aquest grup tenia només 9 equips i el que va baixar, el Balaguer s’ha retirat de la competició.

No obstant , la Federació ens ha posat un equip que la setmana passada no va poder jugar. Ignoro si el Cerdanyola estava o no inscrit i va tenir algun problema, però si menys no resulta curiós. La FCE, en la veu d’en Jordi Magem a la reunió de delegats, havia insistit en que els equips i els jugadors havien d’estar inscrits el dia 16, i que en cas contrari no podria disputar les següents jornades i no s’admetria la inscripció de cap canvi amb posterioritat.

Des de Cornellà compartim la necessitat de dotar d’un cert formalisme la competició. En no poder substituir jugadors, vam decidir inscriure un sol equip enlloc de dos. Per això sobta en la jornada 2a aparegui un nou equip. I que consti que no tenim res contra el Cerdanyola, un equips contra el qual juguem sovint a la Lliga Catalana i amb qui tenim una bona relació.

El fet és que en aquesta jornada teníem les baixes de dos jugadors importants per motius laborals, i jugadors en el club amb ganes de jugar per substituir-los, i ens hauria anat bé una certa flexibilització. Val a dir, però, que les baixes no s’han notat, perquè la resta de l’equip ha estat sensacional.

I la competició ha estat molt dura, més renyida encara que la setmana anterior. Tot i això, val a dir que des de l’inici ja es veia que l’Alt Empordà estaria clarament per sobre dels altres equips, i efectivament ha quedat destacat en 1a posició. Completarà l’ascens el Sant Cugat B, que ha anat posant avantatge, i tot i afluixar al final, ha mantingut la 2a plaça.



Per part nostra, al Club Escacs Cornellà li ha costat entrar en el ritme, però poc a poc hem anat agafant el to, i hem anat escalant posicions. I avui tots els jugadors han fet un gran paper. Som un equip molt sòlid, i prova d’això és que entre el primer jugador de l’equip i el 6è només hi havia 5 punts de diferència. Avui els millors han estat el Bosco, el Sergio, el David i en Jensen.

En aquesta competició se sumen els punts dels 4 primers jugadors, però si puntuessin els 5 primers (com a la Lliga organitzada pels nostres amics de Gran Penya o Montmeló) hauríem acabat en 4a posició, i si comptessin els sis primers hauríem quedat tercers.

El nostre equip no té cap jugador que destaqui clarament per sobre dels altres i sumi una carretada de punts, però tota la resta de l’equip té un gran nivell competitiu i fa que els jugadors dels equips rivals no sumin.

Adjuntem en el següent quadre la classificació dels nostres representants d’avui:


La setmana vinent serà la 3a i darrera jornada,

Salut i escacs

 

Albert Puig.

 

 


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera