dissabte, 30 de gener del 2021

CIRCUIT EDATS ACE: 2A JORNADA

 CIRCUIT ACE D’EDATS - CRÒNICA DE LA 2ª JORNADA (30/01/2020)

Aquest matí s’ha jugat el 2n torneig del circuit d’escacs online d’edats ACE del Baix Llobregat, i avui ha comptat amb 23 participants. L’escola d’escacs de Cornellà ha tornat a presentar els mateixos jugadors de la setmana passada:

-Sub16: David Terrón

-Sub 12: Andreu Bravo, Laia Riu, Alba Riu i Marta Terrón.

Avui el nivell ha pujat alguns graons, i de fet, només un dels jugadors que van estar en el podi de la setmana passada, en Daniel Orellana del Pallejà, ha repetit presència entre els primers llocs, precisament com a campió. Ha començat a destacar-se a la mitja hora del torneig en primera posició, i ha anat ampliant l’avantatge a mesura que avançava el torneig, acabant amb 32 punts havent disputat 17 partides i només ha perdut una.

La segona posició ha estat molt més disputada i diversos jugadors s’han anat alternant la posició durant el torneig. De fet entre el 2n classificat i el 9è només hi ha hagut 5 punts de diferència. Al final, el segon classificat ha estat en Roger Murga, del Sant Boi, que ha acabat amb 20 punts, i en tercera posició, amb un triple empat a 18 punts han quedat tres nois del Pallejà l’Eric Alegre, el Javier Montero i en Diego Fernández-Huerta.

D’acord amb la normativa del torneig, aquests jugadors es reparteixen en aquest ordre els 12, 9, 7, 2 i 4 punts que estaven en joc en aquesta primera ronda, que diu que en cas d’empat a punts, el jugador que queda per sobre és el que té un elo menor.

La classificació final en el primer torneig ha estat la següent:




La participació dels nostres:

Marta Terrón (21/23). La Marta segueix amb la seva evolució. Ha jugat només 10 partides, i això és perquè utilitza força el rellotge i pensa. Hi havia un parell de partides que podia haver guanyat, però s’ha equivocat en la combinació. Potser ha d’aprendre que no cal demanar taules tantes vegades, però val a dir que ha felicitat a tots els seus rivals després d’haver jugat. Segueix divertint-se.

Alba Riu (18/23). Avui ha acabat amb 9 punts en 12 partides, i també se l’ha de felicitar, perquè en general no ha jugat malament. És agressiva jugant, i fins i tot algun rival amb qui ha perdut l’ha felicitada. I és que si no fos per algunes “badades” que li han costat la peça i la patida podria haver guanyat ben bé 3 de les que ha perdut, perquè estava molt millor. M’encanta veure-la jugar, perquè no avorreix gens.

David Terrón (11/23). Avui no ha tingut el seu millor dia. Ha acabat amb 13 punts en 11 partides, havent guanyat 6, unes taules i 4 derrotes. Val a dir que no ha jugat malament, perà avui ha tingut una bèstia negra: l’Eric Alegre, un noi sub-20 del Pallejà, que l’ha derrotat 3 cops. I ens les tres gràcies als seus alfils. I les partides han estat molt igualades, fins al punt que el rival li ha demanat en 2 ocasions taules que el David ha rebutjat. I ben rebutjades, perquè les partides s’han de lluitar per guanyar. I val a dir que ha estat l’únic jugador capaç de derrotar al campió. Malgrat no haver tingut els millors resultats, avui cal felicitar al David pel seu joc i l’actitud. Segueix liderant la classificació del sub16, però ja no ho fa en solitari.

Andreu Bravo (10/23). Molt bon torneig de l'Andreu. Ha començat molt fort, liderant el torneig després de 4 victòries seguides. Ha acabat amb 13 punts després d’11 partides, amb 6 victòries, 2 taules i 3 derrotes. Ha jugat molt segur, i val la pena veure com ha aconseguit treure unes taules tenint una partida perduda. Només ha cedit la derrota contra els tres primers classificats del torneig. Les darreres taules no li han servit per sumar cap punt, degut a que només havien fet 8 jugades. Aquest és potser l’únic punt a millorar de l’Andreu avui, i la millor ensenyança que he de rebre de la jornada d’avui: intentat aconseguir un punt no compensa deixar l’oportunitat d’aprendre en una partida encara que perdis. Veient com juga, un ja se n’adona del gran talent que té dins l’Andreu i de ben segur que l’ajudarem tot el possible a treure’l. Avui es mereix un gran aplaudiment.

Laia Riu (6/23). Molt bon torneig de la Laia. Ha acabat en 6ª posició amb 16 punts després d’haver disputat 18 partides. Segueix jugant massa ràpid, però val la pena veure com jugar, perquè no deixa indiferent, i com sa germana, té clar que és millor una defensa activa. Molt meritòries unes taules que ha aconseguit tenint la partida totalment perduda, a base de lluitar i no donar-se per vençut. Molt bon paper avui. A més, a la classificació de la categoria aconsegueix empatar en la primera posició amb 21 punts

Classificacions per categories:


 

Una reflexió final: aquest tipus de torneigs són positius perquè els nanos es diverteixen, comparteixen estones amb amics d’altres clubs i als responsables ens permet valorar l’evolució dels nostres alumnes, felicitar-los o corregir defectes del seu joc o del seu comportament.

Avui he seguit el xat del torneig i m’he quedat gratament sorprès. Ja m’agradaria que el nivell d’educació entre els nanos fos igual a la resta de tornejos que jugo, i que dona gust comprovar que els nostres nanos traslladen l’esperit sa dels escacs que els hem transmès els monitors dels clubs de l’ACE. És una meravella veure com es feliciten els uns als altres, havent perdut o fins  i tot havent guanyat una partida però felicitant al rival pel seu joc. 

Val a dir, que en el xat també s’hi detecten punts a millorar. En Daniel Orellana, el campió, ha expressat amb un punt d’amargura que en el xat de que alguns jugadors renuncien a jugar contra ell, i és cert que ha arribat a guanyar 4 partides degut a que els rivals han decidit abandonar a la primera o segona jugada. I això també li va passar la setmana passada. També hi ha d'altres comentaris que semblen no acaben de pair bé les pèrdues de punts, però tampoc cal dramatitzar, ja que no deixen de ser nens. De ben segur que en prendrem nota.  

Queden dues rondes més en aquest circuit. Fins la setmana vinent.


Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera