dissabte, 23 de gener del 2021

CIRCUIT D'EDATS ACE - 1A JORNADA

CIRCUIT ACE D’EDATS - CRÒNICA DE LA 1ª JORNADA

(per Rafa Terrón, 23/01/2020)

Avui dissabte dia 23 ha començat el circuit d’escacs online d’edats ACE del Baix Llobregat, un conjunt de quatre tornejos lligats ( puntuen en funció de com s’acaba cadascun i la classificació final es farà en funció de com es quedi en la suma dels quatre tornejos parcials). Aquest torneig va adreçat a tots els escaquistes de les categories infantils, des de sub 8 fins sub 20, dels clubs d’escacs del Baix Llobregat, que inclou el C.E.Torreblanca, de L’Hospitalet de Llobregat. Les següents trobades seran els proper dissabtes ( 30 de Gener, 6 i 13 de Febrer).

Es juga en grup únic , encara que al final es farà una classificació per categories d’edats, i es juga en la plataforma Lichess.org. El ritme de joc és de 10 minuts a finish (és a dir, sense increment), i s’han deshabilitat les opcions Bersherk (que dona més punts a canvi de menys temps) i l’opció arena Streaks (que premia amb més punts les ratxes de victòries). Cada setmana els 5 primers rebran 12, 9, 7, 4 i 2 punts, i en cas d'empat a punts, preval el que tingui menor elo. 

De moment en el torneig s’han apuntat un total de 25 jugadors, però en el torneig d’avui només han participat 22. I l’escola d’escacs de Cornellà han presentat 5 jugadors: dos nois i tres noies, en les categories següents:

-Sub16: David Terrón

-Sub 12: Andreu Bravo, Laia Riu, Alba Riu i Marta Terrón.

Haig de reconèixer que no he pogut seguir el torneig, ja que estava treballant, però tinc el privilegi de disposar de les sensacions viscudes pels meus dos fills que hi han jugat. S’ ho han passat molt bé, que al cap i a la fi, era el nostre objectiu. El següent pas, serà que amb els seus respectius preparadors, repassin aquells trets significatius que vulguin destacar a les seves partides, recordant que les derrotes ajuden igual que les victòries en el seu aprenentatge i creixement com a jugadors i persones.

Bé, el fet de no haver viscut en primera persona el torneig, no impedeix que se’n puguin extreure algunes valoracions, només amb la mera observació de dades. I la primera de totes és l’alt nivell de joc que hi ha a la comarca. I com n’ha estat de disputat el torneig. Entre els cinc primers classificats de la general hi ha hagut només 4 punts de diferència: amb 22 punts han empatat en Javier Montero i en Daniel Orellana, del Pallejà, amb 20 punts el nostre David Terrón, i amb 18 punts en Jordi Ventosa del Sant Joan Despí i en Martí Wampersin del Sant Boi. D’acord amb la normativa del torneig, aquests jugadors es reparteixen en aquest ordre els 12, 9, 7, 2 i 4 punts que estaven en joc en aquesta primera ronda, que diu que en cas d’empat a punts, el jugador que queda per sobre és el que té un elo menor.

La classificació final en el primer torneig ha estat la següent:

 



Classificacions per categories:





La participació dels nostres:

Marta Terrón (20 /22). A la Marta encara li falta una mica d'experiència, però té una cosa positiva: mentre a la seva edat la majoria juga molt ràpid, ella fa servir el rellotge. Ha jugat només 12 partides. Ha començat molt bé, perquè després de perdre la 1a partida contra un noi del pallejà de categoria sub18, ha encadenat tres victòries seguides de molt de mèrit, arribant a situar-se entre els primers del torneig. Després no ho ha mantingut, però s'ho ha passat molt bé  


Alba Riu (17/22). Malgrat el que pugui semblar, cal felicitar a l'Alba, perquè ha aprofitat el temps i no ha jugat ràpid. La primera partida que ha disputat i que ha perdut, gairebé ha esgotat tot el temps. I pensar és el que li ha permès imposar-se a rivals superiors a ella.  Bon torneig 


Andreu Bravo (13/22). Molt bon torneig de l'Andreu, que ha aconseguit acabar amb més victòries que derrotes, i ha acabat amb 12 punts, molt meritori ja que no ha jugat tot el torneig. En la seva categoria de sub12 es situa en 3a posició


Laia Riu (12/22). Bon torneig de la Laia. En la part negativa cal afegir que ha estat una de les jugadores que més partides ha disputat, cosa que habitualment significa que ha pensat poc i ha jugat excessivament ràpid. Només cal veure la primera partida: l'ha tingut perduda, però ha tingut en més d'un cop l'oportunitat de guanyar-la si hagués pensat. En la part negativa ha anat sumant punts i ha estat la millor de les noies. I en la classificació de la seva categoria, sub12, figura en 2a posició  


David Terrón (3/22). Ha fet un torneig fantàstic. Ha arribat invicte al final i a la darrera estava empatat a punts en la primera posició amb en Javier i en Daniel del Pallejà, disputant-se el primer lloc amb el seu amic Javier. La partida ha estat un ball de bastons, amb igualtat, fins que el David s'ha equivocat, ha perdut peça, i dies jugades més tard s'ha trobat un escac i mat.  


Molt bon paper de tots i totes; la proper setmana continuarem. 

Amunt escola escacs Cornellà


Rafa Terrón (i Albert Puig)

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera