dimarts, 27 de març del 2018

Crónica 5a. Ronda Finals Campionat d'Edats

Crònica 5a ronda
Arribem a l'equador de la competició, i els nanos ja tenen el rodatge de com funciona tot plegat.

Hem dinat aviat, i els petits han aprofitat per relaxar-se a la piscina una estoneta. També ho haurien fet els grans si els seus despistats pares haguessin comprovat que a la bossa de platja estaven els seus banyadors. I necessiten menjar molt per omplir els que els deixaven el Rafa i el Francisco, ha ha ha...

I avui el primer en acabar ha estat el David. Ha jugat molt bé, ha guanyat la qualitat, ha aturat les amenaces contràries i ha aprofitat una errada per rematar la partida. Una 2a victòria molt meritòria i es posa amb tres punts. Gran torneig.

La següent en acabar ha estat l'Esther, que també ha aconseguit una victòria molt treballada. Té molt de mèrit perquè ha arribat a un final de torre i 4 peons, en dos flancs, contra torre, alfil i 2 peons. No ho tenia bé, però ha aconseguit ofegar l'alfil i capturar-lo, i després ha aplicat "de collons" la teoria del pont de lucena. Enhorabona Esther.

I els altres tres han perdut. L'Hugo ha tingut la partida igualada en tot moment, però al final s'ha trobat amb una combinació del rival que ha acabat en escac i mat.

El Ferran ha assolit a la tarda diverses fites: la 1a partida en que ha jugat més de 10 minuts, la 1a partida en que ha acabat amb menys temps per jugar (31 minuts) que el rival (1:03), i ... "OJO AL DATO, Solera" la 1a vegada que surt de dama i que juga un sistemilla. No sé si és inconsciència o valor, però s'han de tenir un bon parell per jugar en un torneig tan dur una nova obertura, i el cert és que ha quedat força bé. El problema li ha vingut en el mig joc. Ha anat quedant-se tancat fins que el rival ha ofegat el seu alfil de caselles blanques i a partir d'aquí ha quedat tocat i ha perdut. Necessita unes classes més de sistemilla del mestre Solera, ha ha ha...

I l'últim en acabar, un cop més, l'Oriol. Ha començat bé, disputant la iniciativa i pensant, com de costum. Una petita imprecisió ha permès a la rival situar millor les seves peces, i amb una combinació ha guanyat material. Poc a poc ha anat forçant el canvi de peces, i malgrat que cada cop era més palès el desavantatge, no s'ha rendit i ha intentat fins a darrera hora lluitar per taules, però no se n'ha sortit. Llàstima, perquè de tots cinc és el que més està lluitant, i el que menys sort ha tingut.

En acabar, hem anat tots a la platja. 
Demà al matí, jornada de descans.
Albert Puig

Entrades populars

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera