divendres, 30 d’agost de 2019

Crònica Torneig Internacional de Sants 2019, 7a ronda


TORNEIG INTERNACIONAL DE SANTS 2019, 29 d’agost de 2019

El dia s’havia llevat amb l’erupció del volcà Stromboli a la no molt llunyana illa de Sicília, i les notícies no cessaven de parlar de la delinqüència i del penós cas Neymar, que no deixa de ser un altre delinqüent amb potència, que no respecta els seus compromisos. En tot cas, a Sants ja traspassàvem l’equador de la competició i encaràvem la fase decisiva.

Avui no han jugat l’Oriol ni en Ricard Quemadas, que van demanar un bye. I la veritat és que avui no encara la jornada amb gaire optimisme. Dos dies abans ja vaig començar a tenir problemes al miccionar: només sortia un petit rajolí, amb sang, i dolor, com si tingués una pedra o sorra a punt de sortir. Avui al migdia s’han agreujat, amb els típics marejos i la sensació de malestar i de nàusea d’un còlic nefrític. M’he estirat al llit, i he dormit tres quarts d’hora, llevant-me millor, però sense gaire gana. He menjat una mica per prendre l’antibiòtic, i me n’he anat cap a l’estació de la Renfe. El problema angoixant és que cada dos per tres necessito anar al lavabo, i potser en una partida hi vaig com a 15 o 20 cops al lavabo. Esperava que la cosa no anés a més, però el cert és que em sentia totalment abatut. A més al vagó de la Renfe no anava l’aire condicionat, i ens estava tocant el sol de ple, esdevenint una autentica sauna. Hem arribat amb temps i hem anat a la pastisseria de costum.

En el grup B, com de costum, els jugadors del Cornellà estaven repartits en diverses sales. A l’edifici annex hi jugaven el Josep Salazar i el Joaquim Peris, i els dos jugaven amb negres contra dos rivals del club dels Tres Peons. I els dos han guanyat. La partida del Josep no sé com ha anat perquè no l’he vista ni tampoc l’he vist perquè m’ho expliqués. La del Peris tampoc l’he vista, però ha acabat molt ràpid, perquè l’he vist aviat entrant a la nostra sala a veure la partida del Jensen. En Joaquim m’ha dit que el rival s’ha deixat una dama i ha abandonat. Tant el Josep com en Joaquim es posen amb 3 punts.

A l’altell hi jugaven l’Antonio Moyano, el Conrad Marzà i el Joan Garcia Guardiola. El Conrad li tocava jugar amb blanques contra un noi sub-14 del Mataró, amb molt de talent. No sé com ha anat la partida però he vist que ha acabat amb taules; se situa amb 4 punts. El Joan avui jugava amb negres contra un rival forçar dir del C.E. Barcelona, i ha aconseguit una gran victòria, demostrant que efectivament està “on fire”; es posa amb 5 punts i presentant credencials pel competir pel premi a la seva categoria. Finalment, vaig marxar sense saber que havia fet l’Antonio, que li tocava jugar amb blanques contra un rival veterà del Centro Aragonés; més tard he sabut que també s’ha endut la victòria, i ja suma 4 punts en el torneig

A l’auditori principal hi jugaven l’Emili Albero i el Xavi Boloix. L’Emili Albero ha jugat amb blanques contra un rival del Cor de Marina de Badalona, el club que havia estat el Sant Josep de tota la vida, i que ha hagut de canviar de local i de nom pel que m'han dit per divergències diverses amb l’esglèsia i el preu a pagar pel lloguer del seu local. Coses que passen. No obstant, sent de Badalona, conec el local nou on estaran, que està situat en mig de la Rambla de Badalona, i estic segur que serà una seu formidable. El cas és que avui l'Emili ha tornat a fer taules, de manera que segueix conservant la seva imbatibilitat i ja suma 4,5 punts en el torneig. Ben a prop d'ell, hi estava el Xavi Boloix, que avui li tocava jugar amb negres contra un rival de la Rubinenca, i també s’ha endut una important victòria, demostrant que també està ben en forma, i sumant ja 5 punts.

Pel que fa al grup C, avui tots estàvem junts a la mateixa sala, la sala 23 de l’edifici annex, a la qual avui no funcionava gaire bé l’aire condicionat. Feia molta calor i no era l’ambient més propici per jugar a escacs. El primer en acabar ha estat l’Angel Almagro, que avui ha jugat amb negres contra un rival veterà del Tres peons. Jugava gairebé darrera meu, però no he pogut seguir-lo gaire concentrat en la meva partida, el mal de cap i els problemes urinaris. Un dels cops que he tornat de “can roca” he vist la partida i estava francament malament, amb una peça de menys i a la defensiva. Finalment ha acabat perdent, i es queda amb 3,5 punts.

El següent en acabar ha estat el Jensen, que avui s’enfrontava amb negres contra un rival “durillo” del Congrés, que ja havia derrotat al David en la jornada anterior. La partida ha estat molt disputada, amb els dos rivals buscant-se les pessigolles, però el Jensen ha jugat el final d’una forma impecable i s’ha acabat imposant, situant-se ja amb 4,5 punts.

Més tard ha estat el David el que ha acabat la seva partida. Avui jugava amb negres contra un rival del club EDAMI, i la partida ha estat complicada. En una de les vegades que m'he aixecat he vist amb una posició que no m’agradava gens i tenia un peó de menys. Es veu que poc després ha aconseguit guanyar la qualitat, però no era una posició fàcil de jugar, però poc a poc ha aconseguit destravar la situació a favor seu i s’ha emportat una gran victòria, situant-se amb 3,5 punts.

La meva partida ha estat un calvari, perquè ha estat molt disputada i he hagut de trampejar els problemes urinaris i els del mal de cap i la sensació de malestar fruit de tenir l’estomac buit. M’enfrontava amb blanques contra un nano sub-12 del C.E. Valls que ha jugat força bé. A diferència de molts dels nanos de la seva edat, ha estat un nano que ha pensat molt i ha consumit molt de temps de rellotge, perquè la situació ha quedat molt travada. S’ha decidit a atacar el meu enroc amb la dama i els cavalls però jo tenia en tot moment la situació controlada. El problema que ha tingut el meu rival és que ha consumit molt de temps i abans d’arribar a la jugada 40 ja no li quedava temps en el rellotge, i en aquell moment no ha tingut temps de veure un cop tàctic en que li guanyat una peça neta i l’he deixat totalment bloquejat. Amb la pressió del temps, ha hagut de jugar sense pensar, mentre jo aprofitava per situar millor les meves peces. Finalment l’he entrat amb la dama i he acabat fent l’escac i mat. Em poso amb 4 punts. Un cop acabada la partida me n’he anat a menjar alguna cosa.

I l’últim en acabar avui ha estat el Ferran, que avui s’enfrontava amb negres contra un rival sub-16, del Sitges. La partida ha estat disputadíssima i ha durat més de 4 hores i mitja. En un moment de la partida en Ferran ha demanat taules, però el rival les ha rebutjades i ha tirat el seu peó endavant. S’ha arribat a un final en que el Ferran tenia un peó més, però el rival tenia un peó en sisena suportat pel seu rei i la torre. El Ferran ha hagut de sacrificar la seva torre quan el rival ha coronat, però tenia tres peons passat, dos en sisena, que podien haver coronat. No era fàcil, però sincerament crec que el Ferran s’ha equivocat amb el pla, i el rival ha tingut el temps d’acostar el seu rei als peons, mentre la torre barrava el pas de rei. El Ferran ha abandonat. Llàstima, es queda amb 3,5 punts.

Finalment, avui vull agrair la visita del Ladis, la presència del qual m’ha donat un gran suport moral. També he vist i he saludat al Jose Antonio Regadera i l’Emilio Domínguez.

Resum de la jornada pels jugadors del Cornellà ha estat 9 de 12 punts possibles, una molt bona jornada en general. Veurem ara, que arriba la fase decisiva. 

Us deixo algunes fotos mes

Albert Puig

Tots pendents de la partida del Ferran
 
Quina tensió!!

Comentarios en el Blog

Visites

Hola a tots

Hola, que tal?

El nostre club, com tot en aquesta vida, s'està modernitzant, i una d'aquestes coses per poder aconseguir-ho, és estar a internet.

Hem confeccionat aquest blog, i us mantindrem informats de tot el que passa, no només al voltant del nostre club, sinó també tot el relacionat amb el nostre apassionat esport, art, ciència .... que són els Escacs.


Serà un blog en continu creixement, i sempre intentarem tenir-lo tant al dia, com actualitzat, i sempre donant-li més articles, per a tots en general, des dels nostres magnífics jugadors, fins als nois de l'escola, com als pares i familiars, amics, i qualsevol simpatitzant dels Escacs.


Desitjo que us agradi, que participeu amb els vostres comentaris, amb les vostres idees, que si són possibles es faran realitat.


Una salutació, i ens anem veient pel club.
El nostre TEMPLE, "El TEMPLO"

El vostre amic

Francisco Xavier Solera